Chocolicious

Alla inlägg under november 2014

Av Malin - 22 november 2014 22:00

Sov riktigt länge idag, och imorse visade faktiskt termometern under 37 grader. Yippie!

Känner mig och ganska så sliten, och så fort man rör sig mer än inom huset fyra väggar, så blir jag dyngsvettig och feberblank på ögonen, så en bit kvar tills toppformen är det allt.

Hade insläpp av hästarna även idag, och idag lämnade jag Dino kvar ute, och tog in Sparven själv först. När jag sen kom ut för att hämta min plutt, så gnäggade han mjuk åt mig och var sedan superduktig och följde mig fint in i stallet. Duktiga killen.

Blev rykt och hovkratsning även idag - inga problem!

Köpte ett nytt täcke till Dino idag, så han slipper stå naken när spöregnet anländer tillsammans med blåst och kalla tempteraturer. Så vi passade även på att prova det - å det var ingen big deal om ni frågar Dino   

   


Hem en sväng emellan, hade nämligen kvällsfodring i andra stallet.

Nero fick vila även idag, pga min elaka förkylning. Så det blev lite rykt och många pussar förutom det vanliga stallgörat och slutligen fodringen. Imorgon får det bli någon typ av arbete för honom. Ridning om jag orkar, annars tömkörning tänkte jag. Nån mått på vilodagarna får det allt vara!

Tills dess.....drömmer vi oss fram mot vinterns ankomst!


 

Av Malin - 21 november 2014 19:30

Ja fy bubblan, detta var ingen höjdare.

Jobbade ju inatt, med 38 graders feber, vilket innebar att jag var helt slut imorse. Så det var bara att krypa till korset och sjukskriva mig resten av helgen, för det går inte att jobba natt och vara fokuserad när man har feber och är så matt att man knappt orkar stå upp.

Så hela dagen har jag först sovit i sängen och sen i soffan. Gjorde enbart uppehåll för att släpa mig till stallet. Var först till Dino och släppte idag in samtliga hästar. Gick jättebra, och Dino visade att han verkligen förstått det här med att gå bakom matte.

Väl inne i stallet så borstade vi och mös. Idag lyfte vi alla fyra hovarna och kratsade på första försöket utan ett enda ryck. Vilken duktig kille han är!


 

Vidare till Nero som även han fick en vilodag med rykt och utredning av svansen. Så fin min stora kille!


 


Sen var det bara att återvända till soffan, helt slut i hela kroppen!

Av Malin - 20 november 2014 23:51

...vaknade upp med jordens förkylning idag. Så hängig och ont i hela kroppen, så hela förmiddagen spenderades i soffan med en bok.
Efter lunch fick det bli stallet och började hos Nero idag. Mockade och fixade med maten innan jag hämtade in pärlan. Vi tog omvägen om spolspiltan och spolade ben, svans och undersida av magen. Hovis stod på agendan idag och Nero fick vila från allt annat. Han skötte sig med den äran och har nu nya skor med snösulor på. Vidare till Dino där vi jobbade vidare med diverse övningar. Bla gick vi ut till ridbanan och promenerade runt och övade på att stanna med huvudet vid min axel när jag stannar och sen framåt igen. Duktig kille som lärde sig snabbt. Inne i stallet borstade vi hela kroppen och lyfte på alla fyra benen. Idag vevade han bara med ett framben och skötte resten med bravur!

Nu väntar nattjobb :-D

Av Malin - 19 november 2014 21:46

Natten verkar ha varit lugn för Dino. Han hade ätit och druckit ordentligt samt kissat och bajsat i boxen. Var där och släppte ut honom tillsammans med ponnyn Sparven imorse. Dino gick med tveksamma steg ut till hagen, men väl på plats fick han syn på Sparven och gick snällt in. De luktade på varandra, sprang ett par vändor och började sedan beta.

Mockade och fixade maten och vatten. Åkte sedan vidare till Nero, gjorde om proceduren med mockningen och matfixandet. Hämtade sen in Nero från hagen och gjorde iordning. Idag fick det bli ett dressyrpass i ridhuset. Jobbade mycket med galoppen idag och Nero gör bättre och bättre fattningar och orkar galoppera med bibehållen takt och bärighet. Det är en helt annan känsla än för bara några veckor sedan. Nero blev riktigt svettig under passet och fick duscha efteråt.

Vid 16-tiden var jag tillbaka hos Dino för att vara med och ta in. Gick betydligt mer framåt på vägen in och nu var det inga tveksamma steg in till boxen. Borstade och fixade med man och svans. Idag övade vi även på att lyfta på hovarna. Han viftade lite, men efter lite övning och beröm så lyfte vi alla fyra :-D
Fick även prova att ha ett fleecetäcke på sig, han verkade inte bry sig om detta heller. Duktig kille!
Dock får jag nog leta efter något mindre, då de jag har blir väldigt stora.

Av Malin - 18 november 2014 21:31

Så var han då äntligen här :-D
Jobbade ju inatt och sov till lunch. Åkte till stallet och mockade åt Nero. Hade ju tänkt köra lite bommar idag, men pga någon vädring av ridhuset i kombination med uppehållsväder så fick det bli en uteritt istället. Red runt Masten och Nero skötte sig fint.

Sen var det bara att packa bilen full med höpåsar och hinkar och bege sig mot vårt nya hem. Alejandro, eller Dino som han nu ska kallas, får flytta direkt in och Nero kommer efter till månadsskiftet.

Så vid 19-tiden ikväll anlände då äntligen lastbilen till stallplanen och där stod han, min lilla plutt.
Eller ja, så liten är han ju inte. Lite tveksam till att gå ur bilen, men när övriga hästarna gnäggade så tog han ett skutt ut.
Väl inne i boxen hälsade han på boxgrannen som han ska gå med tills Nero anländer. Sen mumsade han morötter, smakade på träväggen och åt hö - ganska nöjd tror jag.

Ägnade oss åt lite lära känna varandra med lite mys och rykt. Å Dino stod och njöt när jag borstade över hela kroppen och redde ut man och pannlugg.

Mörk och suddig mobilbild. Ska försöka fota lite i hagen imorgon :-)

Av Malin - 17 november 2014 22:44

....Alejandros ankomst :-D
Oj så pirrigt det är!
Var ledig idag och ägnade mig åt att märka upp påsar och hinkar. Har således bestämt mig för att det blir DINO!
Har känt och provat mig fram mellan de olika förslagen och på slutet stod det mellan Dino och Nano. Men han känns som en Dino.

Nero fick ett dressyrpass i ridhuset pga skitväder. Blev mycket lösgörande idag då han kändes lite stel efter konditionspasset i lördags vilket kändes ffa i galoppen. Han blir lite stel i sidorna och rundar sig lite flackt på volten. Dock höll han takt och bärighet på ett bra sätt. Hoppas kunna jobba lite bommar imorgon.

Å imorgon kommer alltså min nya stjärna. Beräknas vara på plats vid 19-tiden imorgon kväll, återkommer med rapporter :-D

Nu - nattjobb!

Av Malin - 16 november 2014 21:00

Idag hade Nero vilodag, och jag hade morgonfodring och utsläpp på min agenda. Så det var tidig morgon i stallet och medan hästarna åt frukost ägnade jag mig åt att göra höpåsar och foderhinkar. Skönt när det ör klart, och dessutom var det alldeles lagom med tid för att hästarna skulle ha ätit upp medan jag grejade. Så när jag var klar, bytte jag täcken på samtliga och släppte sedan ut dem, Mockade åt Nero och sen var det klart!


Sambon och jag åkte en sväng till Örebro på eftermiddagen, skulle shoppa födelsedagspresent till syrran och så är det mysigt med en utflykt.


Här hemma jobbar jag för fullt med att sammanställa en fotobok över tävlingsåret 2014 - med bilder, kommentarer från dressyrprotokollet och våra placeringar. Kul och spännande!

Kanske visar lite utdrag när det börjar bli färdigt!


En favoritbild på finaste Neroplutt!

 

Av Malin - 15 november 2014 19:00

...provade vi idag. Då det äntligen var uppehåll, om än gråmulet och trist, så fick det bli en uteritt idag.

Då vägrna omkring lämnar mycket övrigt att önska, så är jag ju inte bortskämd med trevliga ridvägar. Idag testade vi helt enkelt en ny väg som jag inte ridit tidigare, men som jag spanat på ett par ggr.

Var en helt ok slinga, lite väl lång att rida varje gång kanske, så idag fick det bli konditionsträning. Hade ju turen att grusvögarna hade perfekt svikt efter allt regn, så vi kunde ligga och rulla en hel del i galopp i lätt sits. Härligt och skönt att känna vinden i ansiktet och njuta av naturen. Nero kändes nöjd och pigg även han. Avslutade med en ganska rejäl skritt på hemvägen, så Nero han ventilera ut ev mjölksyra och svettas av ordentligt!


 

Busfröet på hemväg...som ni ser så använder vi bettlöst på våra uteritter. Nero trivs jättebra och jag tycker det är skönt att variera så han får vara fri i munnen!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards