Chocolicious

Alla inlägg under november 2014

Av Malin - 14 november 2014 21:15

SÅ var veckan till ända, och således även mina dagveckor, då jag börjar jobba natt till veckan!

Idag fick det bli ett racerpass i stallet, eftersom jag var tvungen att hinna rida innan lektionerna drig igång 16.30 Så en knapp halvtimma fick räcka. Pga det valda vi att lägga fokus på att jobba med halter idag. Från skritt och trav övade vi på avsaktningar och igångsättningar och efter lite traggel så verkade Nero inse vad jag önskade. Han är väldgt snabb på att förekomma mig när han tror att han vet vad jag vill. Å just nu har vi ju jobbat en del med ryggningar, varför han så snart vi gjort halt tror att vi ska rygga. Så nu renodlar i hjälper, dvs om jag inte ger hjälpen för ryggning, så ska han inte röra sig bakåt. Kräver tålamod och konsekvent träning för att få igenom vill jag lova!


På hemväg från stallet fick det bli ICA och veckohandling innan jag slutligen ralmlade in hemma för att njuta av ett par dagars välbehövlig ledighet!

Av Malin - 13 november 2014 11:15

Så var jag tillbaka hemma igen efter en lång dag i Ullared. Skönt med möjlighet till lite sovmorgon idag iallafall.

Vart till stallet på morgonen, och hade lyckan att Nero var kvar inne när jag kom dit, så vi sadlade på och begav oss ner till ridhuset. Idag var mellanväggen borta, vilket innebar extra mycket plats att jobba på, och det utnyttjade vi till galopparbete. Var ju perfekt att sitta och jobba med att bibehålla galoppen i samma takt och tempo oavsett om jag la en 10m volt, vände rätt upp eller bara låg och rullade längs hela fyrkanten. Nero skötte sig riktigt bra idag och gav en fin känsla i galopparbete. Dvs han var luftig och fin i sprången, men väntade in mig och mina signaler.

När han lägger manken till kan han mycket väl nästan galoppera på stället och sätter under sig riktigt bra.

Avslutade när han kändes riktigt fin, så vi kunde gå därifrån med en god känsla!


 

Av Malin - 12 november 2014 20:30

Ojoj...sitter i bilen på väg hemåt efter en dag i shoppingens tecken!

Det går inte att åka dit utan att återvända hemåt med än det ena, än det andra!

Så vad har jag köpt?


- Pälsglans

- Läderrengöring

- Grimmor

- Benlindor, bruna

- Himalayasten

- Fleecetäcken

- Catago dressyrbenskydd, svarta

- Softshelljacka från Euro-Star, brun

- Långärmad tröja från Euro-Star grå/rosa

- Hästgodis 2 st 3kgs påsar

- Hästgodis slicksten

- Grimskaft

- Ridhandskar


Jaa...det var nog det hela. Ska se om jag kan fixa lite bilder!

Av Malin - 11 november 2014 19:00

...fick det bli idag. Dvs vi körde vidare på gårdagens arbete, fast idag la vi istället fokus på travarbete och mycket övergångar, även det med syfte att stärka upp honom och bibehålla formen oavsett vad som händer. Nyttigt arbete, även om Nero behöver lite påminnelse ibland om att inte tappa fokus bara för att vi saktar av eller gör halt. Det är en dumhet som har tillkommit, nämligen att han i halten slänger upp huvudet för att se sig omkring, något som han aldrig gjorde tidigare. Det kom i och med att vi började rygga, och han insåg att man kunde göra annat än att bara stå still. Så det får vi jobba vidare med framöver.


Blev ett lite kortare pass pga att lektionerna kör igång, och jag hade lite annat på agendan, ska ju nämligen till ULLARED imorgon tillsammans med mina föräldrar och min syster. Så det är tidig morgon som väntar!

Av Malin - 10 november 2014 13:00

Vi börjar veckan på ett bra sätt, nämligen med att köra ett dressyrträningspass för Ola.

Dagens pass jobbade vi ganska mycket med galoppen, att ligga kvar i formen i själva fattningen, inte kasta sig iväg och att orka. Både att jag måste jobba mer med att sitta kvar tuffare och tyngre i sadeln, men även att Nero måste börja ta i och inte försöka smita undan genom att öka farten eller bryta av. Nyttig träning som gav resultat, för mot slutet av passet så bar sig Nero betydligt mycket bättre i en bärig och kraftfull galopp.

Så det ska vi jobba vidare med närmste tiden!


Nu väntar ytterligare ett pass på jobbet, känns som om denna helg/vecka aldrig tas slut!

Av Malin - 9 november 2014 22:30

Blev många kvällspass på raken för min del pga sjukdom på jobbet. Inte mig emot som gärna jobbar kväll, man hinner så mycket mer då.

Stallet på morgnen och idag sken äntligen solen och det var 10 grader varmt, känns lite udda med tanke på att vi trots allt är i mitten av november. Passade på att rida runt Masten idag och fick en härlig runda.

Nero var pigg och underlaget var toppen. Tog hackamoret idag, och han känns nöjd på det. Blir lite stark i galoppen, men han gör inget dumt utan ligger bara på. Tycker väl att det är roligt att springa lite utan stoppande väggar helt enkelt  

På hemvägen blev vi dock lite osas då Nero tyckte att vid halt så kan man slänga upp huvudet och se sig omkring, får bli att jobba lite med halterna och att bibehålla formen och fokus på arbete även då.


Vad gäller Alejandro så jobbar jag hårt på vad jag ska kalla honom till vardags, tycker Alejandro är i längsta laget, lite krånligt att ropa och dessutom för långt att skriva på hinkar, höpåsar etc.

Just nu ligger Dino högt på listan, men vi får väl se. Funderade även på Ando - men det känns inte rätt i munnen. Någon har något bra förslag?


Transport hem är iallafall bokat, så han reser den 18/11 och anländer samma kväll till stallet, då jag bokade en firma som kör stall till stall. Tycker det känns bäst med tanke på att han är ung och ovan att resa. Det blir tillräckligt mycket nytt på en gång iallafall.

Av Malin - 8 november 2014 23:00

Skönt med lite sovmorgon idag. Hade ju tömkörning för Stefan idag, och vi hade starttid 10.00

Nero fick komma ut med Bosse på morgonen, och jag fick sova lite längre. Åkte dit strax efter nio och hämtade in pålle från hagen. Borsta och sen påklädning innan vi begav oss mot ridhuset för framskrittning.

Passet gick bra och det känns kul när Stefan säger att Nero utvecklats mycket under hösten. Han är starkare, bärigare och har betydligt mycker mer tryck i steget. Å det syns när han får bättre flyt och vilar mer i steget. Så kul!


Nero fick återvända till hagen när vi var klara, jag mockade och fixade maten innan det var dags att återvända hemåt för lunch med sambon och sedan jobbet!


Bagheera utför yoga på köksbordet   

 

Av Malin - 7 november 2014 17:00

Ledig dag eftersom jag ska jobba hela helgen. Var i stallet på förmiddagen och hade höpåse-maraton och fixade även foderhinkarna. Så skojsigt, men samtidigt helt underbart när det finns för nio dagar framåt   

Efter avslutat stallpass så inväntade jag Minna, då vi hade på agendan att fylla på i vårt insläpp med lite grus, så det förhoppningsvis blir mindre upptrampat och geggigt där.

Å grabbarna grus hjälpte naturligtvis till, gäller ju att stampa till gruset ordentligt så det sätter sig....  


 


Efter avslutat grovarbete var det bara att vända hemåt för lite fredagsmys med katterna och sambon. Skönt att få lite helgkänsla, trots att jag ska jobba hela helgen!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards