Chocolicious

Alla inlägg under januari 2015

Av Malin - 23 januari 2015 23:15

Denna vinter tror jag slår rekord i hur många väderomslag som kan genomföras. Imorse visade termometern på -19 grader, svinkallt med andra ord. Nu ikväll är det dock inte mer än -3 grader :-/

Hade leverantörsdragningar även idag och hann med veckohandling samt inköp av hästmat på vägen hem. Vidare till stallet och uteritt tillsammans med Anna och Jacke.


När jag kom till stallet så hade en container med torvbalar anlänt och stod mitt på gårdsplanen, bredvid den stod en traktor parkerad, så utrymmet mellan dem var knappt 1m. Nyttig miljöträning när båda pållarna snällt skrittade igenom både på dit och hemvägen.


Blev runt skolan idag och det var två pigga hästar som traskade på genom snön.

Nero fick jobba lite nedsutten trav och verkligen ta i ordentligt med bakdelen. Övade även lite galoppfattningar och avsaktningar utan att han ska ändra tempo eller rusa iväg. Snön ger ju det perfekt motståndet för vår del, så på det viset älskar jag att snön har anlänt i lite större mängd.


Tillbaka i stallet fick Dino en ordentligt rykt, kikade lite i munnen och det såg fint ut. Å han äter som om ingenting hade hänt, vilket känns väldigt skönt. Är så genuint glad över att ha en så trygg unghäst. Han står snällt helt avslappnat på gången medan jag mockar, tömmer skottkärra, går ut och fyller på vatten etc.

Tror Dino är inne i en växtperiod då han ser lite trött ut, vilar båda bakbenen om vart annat och sover en del i boxen. Tycker oxå att han skjutit iväg över rumpan. Ska bli så spännande att följa utvecklingen på honom.


 



Av Malin - 22 januari 2015 23:43

Ytterligare en fullmatad dag. Hade klockan på 06.45 och efter en snabb frukost bar det av till stallet. Snabbrykt av Nero, på med utrustningen och sen skrittade vi iväg. Blev en tur runt skolan idag. Var väldigt trevligt underlag med snö i härliga lager. Nyttigt motstånd där vi ffa jobbade i trav och galopp.

Väl tillbaka i stallet klädde jag på samtliga hästar i väntan på att veterinär Jenny skulle komma. När hon anlände hade jag hunnit mocka till killarna så vi började med att vaccinera Jacke. När det var klart fick han och Sparven komma ut i hagen. Dino blev sederad och sen släppte jag ut Nero och Filippa. Själva ingreppet gick både snabbt och smidigt, så nu är Dino två vargtänder kortare.

Gjorde färdigt stallet medan Dino vaknade till och.ägnade mig sedan åt rykt och lite pyssel med honom. Boel lovade att släppa ut honom vid.14-tiden då han fick börja äta igen.

Även Nero var superduktig och stod själv i hagen under tiden. Hade ju dock kompisarna runt sig, men för honom räcker inte alltid det.

Väl hemma fick mina björnbröder komma ut en stund i snön och ta lite frisk luft medan jag skottade rent uppfarten.

Av Malin - 21 januari 2015 21:58

Idag har snön vräkt ner hela dagen, å nu hoppas jag att den får ligga kvar ett tag. Slutade vid 15-tiden idag och åkte direkt till stallet. Hämtade in Nero, borstade och klädde på oss ordentligt. Blev en rejäl skrittur idag efter Pias behandling igår. Vi tog turen ut i skogen så Nero fick skutta över sitt favoritdike åt båda hållen. Idag tvekade han i 30 sekunder på utvägen och inte alls på tillbakavägen. Skrittade i 60 minuter i snön och Nero fick verkligen skritta igenom kroppen ordentligt.


      
Dino blev ordentligt ryktad, imorgon väntar nämligen besök av veterinären för att avlägsna vargtänderna, spännande :-o

Av Malin - 20 januari 2015 23:32

Lång dag med mycket på agendan. Jobb med möten på dagen, hem för att hämta björnarna och åka till veterinären. Vaccination av båda killarna, och vi passade på att ta den sedvanliga viktkontrollen.
Måns 7,3kg
Bagheera 5,3kg

Hem och lämna av dem och sen vidare till stallet. Vilodag med massage för Nero. Han kändes fortsatt väldigt fin med endast en liten låsning uppe vid korset. Pia släppte på den och Nero njöt av behandlingen.
Borstade och myste med båda killarna. Gjorde höpåse och mathinkar för ett par dagar och då passade Filippa, med det nya smeknamnet kobra på att hugga mig runt överarmen. Å det var inget litet bett vill jag lova. Efter 2 timmar ser jag ut såhär på armen...

Kan ju bara ana hur det kommer se ut imorgon.
Så nu ska vi försöka sova med den armen, och jag som alltid sover på sidan :-S

Av Malin - 19 januari 2015 22:53

...stod på dagens agenda. Var på plats i stallet redan vid 7.30 då jag hade inplanerat möte kl 11:00 och skulle hinna rida, fixa stallet samt hem och duscha och byta om innan. Blev en tur runt skolan tillsammans med Anna och Filippa idag, då Anna fick låna henne av Boel. Gick jättefint, blev en runda med mycket trav vilket var bra för då fick Nero trava ur lite mjölksyra. Sen blev det speedväxel med stallarbetet, men allt vart klart i tid så jag hann. Skönt!

Imorgon är ännu en fulltecknad dag med jobb, vaccinationer av Måns och Bagheera samt massage av Nero.

Busbjörnarna har kösystem till vattenskål :-D

Av Malin - 18 januari 2015 20:44

Idag var jag mindre glad på Nero!

Tänkte mig att rida en lite lugnare tur i skogen efter gårdagens mjölksyrejobb....men det hade jag inget för.

Vi hann upp till gärdeskanten där vi måste hoppa över ett minmalt dike fö.r att ta oss in i skogen, å där har Björn, Annas sambo lagt lite vildsvinsrens från när de slaktat senast. Å tror ni att Nero tänkte hoppa över där...inte en chans.

Men det fick vi bli två om, då Nero borde vet vi det här laget att det inte är någon ide att ens ifrågasätta.

Efter 30 minuters diskussion slutade det med att Nero iaf fick ta ett skutt över vildsvinsrenset och vi fortsatte den planerade turen in i skogen. Vi red en kortare sväng innan vi återvända samma väg så han fick hoppa över vildsvinsrenset en gång till. Denna gången tvekade han inte ens...   tji den som ger sig!


Mattes snygging...!

 

Av Malin - 17 januari 2015 20:30

...idag har jag hunnit med en hel del.

Sovmorgon tillsammans med sambon och sen en sväng ner på stan.

Hem för lunch och sen vidare till pållarna. Idag blev det en ordentlig tur ute med Nero. Vi red runt Torpskog och Nero fick sannerligen jobba idag. Red i dressyrsadeln och med kandaret och så la vi fokus på övergångar, skritt-trav-skritt, trav-galopp-trav, skritt-galopp-skritt osv. Mycket nyttigt pass där Nero verkligen fick komma tillbaka och sätta sig på sina söta bakhaser.

På vägen hem så ligger vi i samlad galopp när Nero plötsligt tar fyra jättesprång på vägen, jag undrar vad som händer, kollar åt vänster och ser att en stor älg springer bredvid oss i skogen, han viker dock av och Nero samlar ihop sig igen och fortsätter jobba som om ingenting hade hänt...haha....min lilla knashäst!



När vi kom tillbaka så mockade jag och fixade med maten. Tog in Dino som fick sig en mysig rykt och lite pussar. Avslutade med att smita in till Anna för att hänga upp benskydden. Ser då att hon ägnar sig åt att greja med Sparven och luta sig lite mot ryggen på honom. Han är ju inte inriden än. Nyttig träning för mig som snart ska ge mig upp på stora Dino.

Så jag övade lite på lilla Sparven...hoppade upp och hängde ett par ggr på mage innan jag kravlade mig upp på ryggen. Inte en reaktion annat än att han glatt mumsade på moroten han erbjöds....!


Anna fångade hela spektaklet på bild...å jag vet inte vem som ser gladast ut...jag eller Sparven...  

 

Roligaste idag var när jag visade bilden hemma för pappa som var här på besök ikväll och han utbrister....

-Nämen, har du redan börjat sitta på Dino....  


Jaja pappa, nu är ju Sparven visserligen skimmel, men det är en B-ponny!


Till mamma och pappas besök ikväl hade jag gjort en sådan här smarrig sak...hemmagjord semmeltårta...mums!

 

Av Malin - 16 januari 2015 20:15

Så skönt att denna mastodontvecka äntligen är förbi.

Jobbade till 16, åkte förvi ICA och veckohandlade, lämpade över varorna på sambon som kom förbi på vägen hem, så jag kunde fortsätta till stallet.

Idag var det vilodag för båda killarna, så jag ägnade mig åt att fixa maten, mocka och borsta på pojkarna. Fick för en gång skull bli en kortare dag i stallet, då det kändes ganska skönt att komma hem redan till kl 18 och ta helgen tillsammans med sambon. Just nu är det dessutom riktigt skitväglag så jag hoppas på en förbättring redan tills imorgon!


 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards