Chocolicious

Alla inlägg under januari 2015

Av Malin - 7 januari 2015 23:28

Äntligen lite snö. Så härligt att vakna och allt är vitt och vackert ute. Planen var ju att rida ut tillsammans med Anna och Jacke, men Anna hade huvudvärk så Nero och jag tog en egen tur. Blev en ordentlig ritt i snön med mycket trav och ffa galopp. Nero frustade glatt och öronen var spetsade framåt. Så härligt att se.

Även Dino verkade gilla snön då han brallade runt som en tok när jag och Nero kom tillbaka. Dock är han ett riktigt gull, för när han lekt en stund så kommer han fram till mig, kryper riktigt nära och ska pussas och mysa med mig. Gullepållen min <3

Dino shower och Nero äter...
Hittade även den här sötnöten i pannrummet :-))

Av Malin - 6 januari 2015 23:05

Vilodag för Nero idag innebär mer tid för annat pyssel i stallet. Ägnade mig åt att göra höpåse och mathinkar för 7 dagar framåt. Så skönt när det är gjort..!

Så efter mockning och mathinkar ägnade jag mig åt att borsta på mina favoriter. Blev lite extra pyssel med utredning av svansar på båda killarna, ansning av hovskägget på Nero och utredning av manen på Dino. Så mysigt att bara greja och fixa lite ibland. Finaste killarna

Imorgon blir det uteritt tillsammans med Anna, vi ska spana efter en ny ridväg!

Av Malin - 5 januari 2015 22:41

Imorse visade termometern -11 grader igen så det var bara att plocka fram termobyxor och varmare underställ innan jag åkte till stallet. Släppte ut Dino tillsammans med en påse hö och begav mig sedan ut på en ridtur runt skolan tillsammans med Anna och Jacke. Blev en tur med skritt och mycket trav för att hålla värmen. Var redigt kall innan vi var tillbaka i stallet. Tur att jag kunde värma mig genom att mocka.

Imorgon har Nero vilodag, kanske kan ta en liten promenad med Dino om vädret är ok.

Nu väntar sängen och mysa med finaste Månse...

Av Malin - 4 januari 2015 23:10

...var vad dagens ridning gav. Körde ett dressyrpass på gärdet där underlaget var riktigt bra idag. Nero hade mycket arbetslust idag och kändes väldigt fin i kontakten. Skrittade och travade fram på vägen dit och kunde börja jobba med öppna och sluta på en stor volt. Varierade tempo och storlek på volten samt böjning och tärning i steget. Red även en del skänkelvikningar åt båda hållen och där kändes Nero väldigt fin och bärig. I galopparbetet fick jag en superbra känsla på direkten. Nero hittade omedelbart en bärig och rund galopp där han väntade in mig och jag kunde reglera tempo med enbart sitsen. Eftersom han kändes så fin så jobbade vi vidare med den förvända galoppen. Fick även där en betydligt mycket bärigare känsla där jag kunde påverka honom både i form och tempo. Red serpentinbågar där vi fick en naturlig samling och då blev han så fin!

Avslutade med att göra fattningar från skritt. Red först ett par varv på volten med fattningar och avsaktningar och fortsatte sedan med att rida på långa diagonalen och fatta ömsom höger ömsom vänster galopp, galoppera ett par steg, sakta av till skritt och sen ny fattning. Nyttig träning där man verkligen måste ha hästen mellan skänklarna och ordentligt framme för skänkeln. Riktigt roligt pass där vi båda var nöjda när vi begav oss hemåt.

Hade insläpp i stallet så efter att ha mockat fick Nero gå in i boxen och sen hämtade jag in övriga hästar. Borstade, kretsade hovarna och myste lite med Dino. Testade även att stå bredvid honom och studsa upp och ner ett par går, samt att jag la armen över ryggen och klappade och hängde lite. Det är alltid bra att börja med sådant man kan göra redan nu.

Nero efter dagens pass...

Av Malin - 3 januari 2015 21:21

Vaknade till underbart väder med strålande solsken och blå himmel. Efter en frukost med familjen blev det stallet för min del då jag hade lunchfodring på min agenda idag och ville fixa stallet och rida innan. Började med stallfixet dvs mocka, fixa maten och fylla på vatten. Hämtade in Nero från hagen och efter rykt och påklädning begav vi oss ut på en skön uteritt i solskenet.
Red en längre sväng med mycket trav och galopp. Stötte på en isis på promenad med sin matte och stannade för en pratstund. Det visade sig att isisen var 25 och förvånansvärt pigg. Han var jättefin i både hull och pälssättningen, så kul att se.

Väl tillbaka i stallet blev det lunchfodring och puss på killarna innan jag återvände hemåt.

Killarna njuter i solskenet :-)

Av Malin - 2 januari 2015 22:26

Ja ska jag försöka se något positivt med att all snön regnade bort och att det blev milt, då är det väl det faktumet ochh ridbanan blev väldigt fin till idag.

Jobbade ju till 16-tiden, åkte direkt till stallet och hämtade in Nero. Fick dock spola benen då han geggat omkring i hagen. Blev ett pass på ridbanan idag. Så skönt att kunna rida ordentligt utan att vara rädd för att halka, för hårda underlag eller för att förfrysa fingrar och tår.

Nero verkade lika glad som jag över det fina underlaget och bjöd friskt framåt. Idag blev ett riktigt genomkörarpass där vi jobbade igenom i samtliga gångarter med fokus på lösgjordhet och bärighet. I skritten blev det sluta och öppna både längs spåret och på volt. I traven jobbade vi på liknande sätt med skolorna, samt tillägg av skänkelvikningar och ryggningar. Nero kändes nöjd och bärig. La sedan lite fokus på galopparbetet med mycket fattningar, tempoväxlingar och avsaktningar. Då Nero kändes lösgjord och fin jobbade vi med den förvända galoppen, och visst känns det att han blivit starkare. Orkade hålla förvänd galopp i flera varv och blir inte lika springig. Va tvungen att testa om jag kunde få honom att förstå hur man byter galopp, och en gång fick jag till ett rent byte. Är ju mycket styrka som krävs, och vi är inte riktigt där ännu, men det kommer!


Efter avskrittningen fick Nero stå på gången och pusta. Hämtade in DIno som fick arbeta på sitt eget lilla sätt för brödfödan. Han fick gå in i Nero´s box ovh agera dammsuga och äta upl allt det som Nero ratar!


Nu ska det blir skönt med ledig helg!

Av Malin - 1 januari 2015 13:00

Så startar vi ett nytt år och för min del är jag faktiskt inne på mitt fjärde år med bloggen - tänk vad snabbt tiden går och ffa vad mycket som har hänt på de här fyra åren!

Erbjöd mig själv lite sovmorgon idag, ett beslut som jag tog inatt när vi åkte hem från nyårsfirandet. Med plusgrader och isgata insåg jag att det inte skulle vara aktuellt med ridning idag på morgonen. Å mycket riktigt, det var blankis när jag vaknade imorse. Fick åka i 20km/h till stallet och bilen var som en smörklick i en stekpanna. Knappast läge att ge sig ut varken på de fyrbenta eller med bil och släp.


Så jag mockade, fixade med maten och kikade till mina fina killar som verkade njuta av att leka i hagen. De ägnade sig åt fånga grimman leken när jag kikade på dem - godingarna!

Bjuder på lite härliga busbilder som vi tog för ett par dagar sedan, när det fortfarande var kallt och vitt.

Idag var det mest brungrått och blött....


           


Efter lek och bus blir man dock hungrig...tur det finns mat! 

 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards