Chocolicious

Alla inlägg under februari 2015

Av Malin - 20 februari 2015 22:47

Idag blev det en ganska lugn dag då jag sov hela dagen och sen åkte till stallet. Var riktigt busväder idag med snöblandat regn och blåst. Å nu har det tinat ordentligt i hagarna och då kommer geggan. Så idag fick killarna lite mer övning då jag hämtade in båda samtidigt och parkerade oss vid spolslangen. Efter lite tass hit och dit så skötte dom sig ändå bra och stod hyfsat still medan jag spolade samtliga åtta ben. 


Borstade och mös med båda två inne i boxen. Nero verkade njuta av vilodagen och mumsade glatt på höet. Dino älskar när man borstar och håller på. Å som han växer min plutt. Är överväxt så det står härliga till över rumpan, men har växt hela han. Så nu börjar han kännas stadigare än tidigare. 


Får se hur vädret blir imorgon om det blir fortsatt vila eller om vi ska ta oss en sväng imorgon. Isen på ridbanan börjar äntligen släppa, så snart kan vi nog rida där igen. 

Av Malin - 19 februari 2015 23:07

Ja men ibland är jag faktiskt glad att det är så pass nära till ridhuset. För trots all charm med att rida ute, så finns det vissa väder då jag uppskattar att det finns fyra väggar och ett tak. Å idag var det ett sådant väder, dvs det småregnar och blåser storm. Så Anna och jag skrittade tillsammans ner till ridhuset. Nero kändes lite stel idag, han spänner sig säkert i rruskvädret i hagen, för han hatar denna typen av väder. Så blev mycket uppmjukande arbete både i skritt, trav och galopp. Flyttade honom mycket sidvärtes och la in lite delar från kommande dressyrprogram. Red bla skänkelvikningar från hörnet och in till medellinjen för att där fånga upp och rida rakt fram. Red även lite bakdelsvändningar och 10m volter i galopp för att samla upp honom. 

 


Nu väntar tre nätter jobb för min del. Å iaf en dags vila eller möjligen två om jag är trött och vädret är skitsnygg. 

Nästa helg väntar Gothenburg Horse Show och en härlig helg i Göteborg. Ser jag verkligen fram emot. 

Av Malin - 18 februari 2015 22:45

Usch vilket ruggigt väder det var idag. Sov till lunch och kände inte minsta lust att gå upp när klockan ringde. Skönt att kunna mysa en extra stund i sängen med kattpojkarna. Hade insläpp av hästarna på min agenda idag och åkte till stallet för att hinna fixa stallarbetet och rida innan. Nero verkade väldigt nöjd när jag hämtade in honom från hagen. Blev den kortare turen runt skolan idag. Ett ganska kravlöst pass där vi bara rullade på framåt i skritt, trav och galopp. 


Tillbaka i stallet blev det mys med Dino som alltid är lika nöjd när jag grejar med honom. Längtar så tills isen släpper på vägar och ridbana så vi kan börja jobba lite mer ordentligt. Planen är ju att longera, tömköra och lastträna honom under våren. 


Hemma väntade soffmys tillsammans med sambon och senaste Beck-filmen. Härligt!


Av Malin - 17 februari 2015 22:41

Mellan två nätter blir det ju inte många timmar över. Idag blev det lite allmänt stallfix med höpåsar och foderhinkar. Skönt när det är gjort faktiskt. Provar att öka på hömängden lite till Dino då han verkar växa och börjar se lite tunn ut igen. Han har skjutit iväg över bakdelen och ser lite rolig ut. Ska även lägga till lite vetekli för att få lite mer protein och mer mättnad då Dino ständigt är hungrig trots att han äter lika mycket som Nero som trots att är mycket större och i full träning. Men han växer ju lilleman och så länge han är tunn behöver han maten. 


Här hemma fortsätter vi vår vilda djur safari...

 



Av Malin - 16 februari 2015 22:58

Uteritt tillsammans med Anna och Jacke idag. Vi tog en tur ut i skogen vilket innebar att vi skuttade över vårt favoritdike både på ut och hemvägen. Eller skuttar - Nero hoppar som om det vore en vallgrav vi skulle över. Knasboll till häst. Fast jag är ganska stolt trots allt, eftersom diken och vatten aldrig varit hans grej. Annars var det en fin tur där vi spanade på en hel koloni med älgar. Spännande värre. 


Väl tillbaka i hagen skulle Nero naturligtvis rulla sig och Du Dino utnyttjade tillfället och tog ett ordentligt tag över ryggen på Nero. Uppskattades inte särskilt av Nero kan jag säga.   


Av Malin - 15 februari 2015 22:15

Japp, som rubriken påtalar så har även jag varit på bio och sett filmen på allas läppar. Tyckte den var bra, men böckerna är som alltid när det kommer tills filmatiseringar av för mig redan lästa böcker, bättre!


Hemma hade jag min egna Mr Greys med alla deras nyanser. Har ju mina två fina grållisar i stallet varav den ena bjöd på magi idag.

Var till ridhuset tillsammans med Anna och Julia med våra pållisar. Å Nero kändes magiskt fin idag.

Han genomförde passet med massor av arbetsvilja, glädje och känsla. Å då är känslan obeskrivlig. Som Anna sa

- Det är så roligt att du skrattar i sadeln Malin.

Ja, kan man göra något annat när man har en häst som är en på miljonen och verkligen är en stor glädje att rida varje dag. Idag bjöd på han så fina galoppfattningar, och han jobbade järnet med att verkligen sätta sig i galoppen och bara växa upp i framdelen framför mig, och jag hade inget i handen. Helt balanserad och så mäktig att rida. Han gjorde jättefina förvända galopper där han med styrka och bärighet balanserade om sig på volt och i hörnpasseringar. Avslutade med att jobba med mellantraven, och med Anna som guide bredvid oss fick vi till ett par riktigt fina längor där han kom upp, fram och igenom. Det tar sig!

DET är äkta glädje!


Bjuder på lite glädjebilder på vårt fina travarbete häromdagen...

           

Å så lite bilder på några mellantravslängder....nog börjar han hitta rätt...!

               


Väl tillbaka i stallet väntade stallmöte...trevlig med fika och mycket snack.

Blev en lång dag i stallet - från 9-15.30, men det kan vara nog så härligt!


Kvällen innebar ju biotime för min del och ytterligare några nyanser av grått...   innan sängen väntade och min alldeles egna Mr Grey!

 

Av Malin - 14 februari 2015 22:45

En dag jag spenderade med alla mina hjärtan iallafall.

Började dagen med sovmorgon och mysfrukost med mina tre hjärtan på hemmafronten. Så härligt med lite tid tillsammans.


Åkte till stallet efter frukost och red ut en sväng med Neroplutt. Idag körde vi en tur med lite mer trav och galopparbete. Red återigen på vanligt träns idag med det tredelade sprengerbettet, å efter lite diskussioner så kom vi överens om att vi skulle lyssna utan att dra. Å då blev han helt makalöst fin i galoppen. Red på rakt spår och fattade ömsom höger, ömsom vänster galopp. Å övergångarna satt som ett smäck, då blir man riktigt lycklig. Finaste pållen!


Efter lunch hemma tillsammans med sambon blev det en tur till bowlinghallen. Roligt och riktigt jämnt idag faktiskt, kul!

 


Å på kvällen blev det god middag, efterrätt och spel tillsammans med hela familjen.

Fullspäckad men trevlig dag!

Av Malin - 13 februari 2015 23:30

Så var ytterligare en vecka till ända och denna helgen är jag faktsit jobbledig, vilket känns lite lyxigt efter flera jobbhelger på raken. Sov till 12 idag eftersom jag jobbade inatt. Åkte till stallet när jag vaknat och idag fick det bli en hyffsat lugn tur runt skolan för vår del. Blandad ridning med skritt, trav och galopp mest med fokus på en avslappnad form och ärlig bjudning. Red på ett rakt bett idag, och han kändes helt ok på det.


Efter stallet väntade en stund hemma med sambon och katterna, Bagheera passade på att öppna paket från Horsemeup...  

 

På kvällen bar det sedan av på medlemsmöte med ridklubben. Trevlig kväll med mycket tävlingssnack och många skratt. Ser fram emot en ny tävlingssäsong med nya klubben och hoppas på att vi bler flera trevliga erfarenheter rikare!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards