Chocolicious

Alla inlägg under april 2015

Av Malin - 22 april 2015 21:30

Så var det ganska tighta jobbschemat avklarat till förmån för lite lugnare dagar. Sov av till lunch och styrde sedan kosan mot hästarna. Fixade mockning, höpåsar och mathinkar. Hade fått leverans av soja och linfrökaka från nya stället och jag jublade högt när jag såg att linfrökakan var små pellets. Äntligen slipper jag stå med en hammare och finfördela det åt Dino   

 

Blev uteritt med Nero idag. Vi red en längre tur med mycket galopp och Nero var lite stel och ovillig att verkligen ställa igenom åt höger, så vi fick ta ett varv på ridbanan när vi kom tillbaka så han verkligen fick runda till sig. 

Avslutade med att ta in samtliga hästarna innan jag åkte hem. 


Väl hemma blev det en skön dusch med Bagheera som sällskap. Han var så lycklig att jag var hemma och vägrar lämna mig ur sikte. Lilla älsklingen...

   

Av Malin - 21 april 2015 22:19

Sov till 15-tiden idag och släppte sedan ut björnarna medan jag åt frukost. Stallet därefter där Nero hade vilodag idag och Dino fick jobba istället. Han har ju vilat ett par dagar efter avmaskningen. När jag hämtade honom i hagen hade han uppfunnit ett nytt användningsområde för bootsen   

 

Dino har så mycket övertramp med bakhovarna och nu när han brallar omkring har han lyckats trampa sig själv på ballarna på båda fram. Så därför blir det boots fram ett tag. 


Dino fick idag iklädd sadel och träns jobba på lina en stund. Han kändes lite matt, men skötte sig med bravur. Efter avslutat pass fick jag även sitta upp och rida Jacke en sväng åt Anna. Gick fint och alltid roligt att rida olika hästar. 


På vägen hem fick jag syn på denna mäktiga donna... 

 

Av Malin - 20 april 2015 22:44

Oj vad varmt det har varit idag. Solen gassade på rejält och hästarna njöt av att vara nakna i hagen. Nero fick ett dressyrpass på ridbanan och vi jobbade med lösgörande skolor i både skritt och trav. Red igenom lite skänkelvikningar från olika punkter och la till lite volter på mitten. I galoppen jobbade vi med volt kontra rakriktning och ändrade voltstorlek samt övergångar till trav. Red förvända galoppen i LA - programmet som vi ska tävla på lördag. Så till veckan blir det lite genomridning av programmet. 


 


Hade sedan träning med Julia i solskenet och idag såg det riktigt bra ut, kul!


Hemma njöt bumbibjörnarna av solskenet... 

 

Av Malin - 19 april 2015 22:15

Himmel vilket härligt väder vi fick idag. Sov till lunch och passade på att baka lite när jag vaknade så kissekatterna fick vara ute en stund. 

Stallet nästa och där blev det en rejäl dag där mycket hanns med. Började med en uteritt med Nero i sällskap av Anna och Jacke. Vi red en härlig sväng i skogen på mjuka vägar där vi kunde ligga och rulla i galopp. Hästarna var pigga och glada och det är så härligt när solen värmer. 

Svettiga blev vi och spolade Nero innan han fick återvända till hagen. Å gissa vem som vräkte sig ner och firade årets nakenpremiär med att gnugga in leran   

 

Bytte Nero mot Dino och vi tog en offroad promenad i skogen. Mysigt sa Dino som knatade på med pigga steg över stock och sten. Världens mest okomplicerade unghäst   

     

Avslutade sedan med en fika hos mamma och pappa samt hämtade en transport med hö. Så nu är det påfyllt igen.


Av Malin - 18 april 2015 20:15

Idag var det äntligen dags för överflyttning till sommarhagen för mina killar. Då jag jobbat inatt så släppte Anna och Björn över dem imorse och ni kan ju gissa om det var glada killar. Enligt rapporter sprang de som knasbollar och hoppade och for. Riktig glädje!

Så idag fixade jag bara i stallet och hämtade in killarna från hagen på kvällen. Blev lite grooming och mys innan jag fick återvända hem för fortsatt nattjobb. 

Av Malin - 17 april 2015 22:45

Dagens fynd kvalificerar sig definitivt in på listan äckligast ever. Samtidigt som det glädjer mig att maskmedlet verkligen fungerar. Tycker dock oändligt synd om Dino som gått runt med denna i tarmen... 

 

Så vidrig   

Har efter lite googlande kommit fram till att det nog är en spolmask. Så nu lärde vi oss något nytt och spännande! 


Förutom maskkunskap har jag även haft träning för Julia, gick bra och efter det körde jag ett kort pass på banan med Nero. Han kändes riktigt fin efter gårdagens ggaloppjobb och jag mjuknade bara lite i samtliga gångarter samt red vissa delar ur LA-programmen som kändes toppen! 


Vid 16.30 kom Pia för att massera Nero. Han kändes väldigt fin i musklerna idag, inga spänningar eller låsningar, vilket känns toppen. 

Av Malin - 16 april 2015 22:30

Konstigt väder även idag. Ena stunden solsken och sen börjar det plötsligt hagla.

Idag blev det uteritt med Nero. Körde ett riktigt konditionspass där vi var ute i strax över 70 minuter och red vägen runt Torpskog och genom skogen tillbaka. Tror vi red 40 av de 70 minuterna i galopp. Dvs vi låg och rullade på mjuka vägar i en lugn och bärig galopp. Nero blev så himla fin av arbetet och även om han var svettig när vi kom tillbaka så kändes även han väldigt nöjd.


Dino fick nöja sig med rykt och pyssel även idag, då han hade väldigt mycket mask och jag tror hans kropp har fullt upp att ta hand om detta efter avmaavmaskningen.


Av Malin - 15 april 2015 21:15

Så var det äntligen möjligt att köpa avmaskningmedelet på Apoteket utan att ägna 1,5 timme åt att köa. Hade turen att det var lite folk när jag kom dit, så idag klarade vi av besöket på knappa 30 minuter. Nästan rekord om ni frågar mig  

Så kunde straxt åka vidare till stallet där lastningsträning stod på schemat idag. Hade lovat att hjälpa Anna att lastträna Sparven, så jag körde fram transporten och tog mig an plutteponnyn. Å han skötte sig fint, efter ett par minuters fundering gick han snällt in och ut med mig, och sen kunde även Anna prova med gott resultat.


Eftersom transporten stod klar, så hämtade jag även in Dino och så fick han gå in och ut ett par gånger och äta gottis därinne. Han är superduktig som går rakt på, å står sedan så snällt där inne och äter gottis medan matte kan gå bak och stänga om honom. Finaste killen.


Blev även en ordentlig rykt och lite putsning av man och svans på killen idag.

Avslutade med att ge maskmedlet och det var nemas problemas. Han gapade och svalde snällt. Släppte ut honom i hagen och maskade även Nero, så nu är det snart flytt till grönare hagar   



Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards