Chocolicious

Alla inlägg under maj 2015

Av Malin - 15 maj 2015 22:30

Idag fick det bli en ledig dag tillsammans med sambon. Sovmorgon och sen åkte vi till Örebro för lite shopping och god lunch. Skönt att komma iväg och bara vara tillsammans efter mycket jobb för oss båda. Åt lunch på Chili & Wok, mumsigt!


Shoppade inte så mycket dock, ett par korta löparshorts, ett schabrak på rea, å så lite fler nya höpåsar. KAn man någonsin få för många?

Hittade även rosa hinkar som matchar mina nya rosa höpåsar....blir riktigt läckert!


Stallet på hemvägen och idag var det vilodag för killarna, så det blev lite mys med rykt i hagen, något som båda killarna verkar uppskatta. Sambon följde med och passade på att fota lite fina bilder på oss i hagen.


                       


Nu väntar nattjobb....och imorgon fyller Dino 2 år...officiellt alltså!

Av Malin - 14 maj 2015 23:39

Så var en lång tävlingsdag till ända. Dyltabruk styrde vi transporten mot idag och jag startade LA:3 först, 14.30 och red sedan LB:2 för laget vid 16.50. 

Nero kändes fin på framridningen och när det var vår tur var det som att vrida på en lysknapp. Det var helt enkelt inte Neros dag idag. I LA hittade han på än det ena, än det andra och kom öht inte till arbete. Å naturligtvis blev poängen därefter. Så vi bytte förra tävlingens tredjeplats i LA till en sista plats i klassen idag...suck!


I LB försökte jag hålla ihop honom för lagets skull även om det är extremt svårt då han ena stunden släpper bettet och slutar bjuda för att i nästa stund dra på och ta egna beslut. Fick iaf ihop 63,5% vilket räckte för att laget skulle placera sig på en andra plats i omgången. Tack vare fina ritter från de andra ekipagen. 


 



Av Malin - 13 maj 2015 21:45

Snällaste Boel som vet hur mycket jag älskar färgade höpåsar, köpte med dessa åt mig idag...

 


Så nu har killarna fått fem var som jag har märkt ikväll. Ska bara köpa hinkar så är dom redo att användas   


Idag har jag ägnat mig åt tävlingsförberedelser på alla plan. Nero fick en tur runt skolan som lite omväxling och fick jobba på i en rund och mjuk form. Efter avslutad ritt fick Nero en rejäl dusch med schamponering och fick sedan stå ute i solen och torka med en påse hö medan jag smorde sadel, träns och övriga saker som behövde rengöring. 


Han stod lugnt i 40 minuter innan han plötsligt flippade ur och slet sig. Sen sprang han omkring på gården som en yster fölunge innan jag fick tag på honom och talade om för honom vad jag anser om liknande tilltag. 


Avslutade med att ha träning för Julia och Lando, vilket gick fint!


Väl hemma hade jag lite egen programridning då jag körde igenom programmen under sambons övervakning! 

Av Malin - 12 maj 2015 21:30

Suck...vilket skitväder det blev idag. Regnet öste ner och jag kände att idag var en ganska bra dag att åka till ridhuset och trimma. Hämtade in en blöt Nero från hagen, borstade och packade in allt i transporten. Skönt att det knappt tar fem minuter att köra. Väl på plats klädde vi på oss inne i transporten och skyndade oss in under tak. 


Var ensamma i ridhuset... Skönt!

Nero jobbades igenom i samtliga gångarter och sen red vi igenom programmen ett par ggr. Alltid skönt att få rida igenom hela programmet på rätt sätt. Nero känns lite tjaffsig i munnen, så det känns bra att vi har bokat vet för tandkoll. Får prova att byta till remonttränset en sväng tror jag. 


Väl tillbaka i stallet uppmärksammar jag punka på transporten.... Suck, precis vad jag önskade mig. Så fixade klart stallet och släppte in samtliga hästar innan jag åkte hem för att äta. Tog sedan med mig sambon tillbaka för att plocka bort däcket så vi hinner ordna det imorgon, eftersom det är tävlingsdag på torsdag. 


Spanade på denna snygging på hemvägen... 

 

Av Malin - 11 maj 2015 22:00

Sov av vid lunch idag och åkte till stallet direkt efter frukosten. Mockade och fixade maten innan jag hämtade in Nero, som för dagen bjöd på sin svårfångade sida då Dino brallade omkring och drog med sig Nero. Så efter att ha tittat på när bägge killarna drog som avlösning i hagen en stund, så tröttnade Nero på ståhejet och lät sig infångas. Idag stod ett grundläggande pass på dressyrbanan i fokus. Lösgörande och avstämmande arbete där fokus låg på rakriktning och ställning, övergångar och tempoväxlingar i samtliga gångarter. Passade på att rida vissa delar ur programmen som vi startar på torsdag. 


Ska försöka ta mig iväg till ridhuset imorgon eller på onsdag så vi kan rida igenom hela programmet på korrekt bana. För det är lite svårt att verkligen få in detaljer och rätt känsla när inte måtten överensstämmer. 


Ringde även till Rebecka på R.A saddelattention idag för att boka tid för genomgång av sadlarna. Vet redan att hoppsadeln är för trång, och det är dags för omstoppning av båda sadlarna. Samtidigt passar vi på att checka av mot Dinos rygg, så vi ser om jag möjligen kan använda samma sadlar till honom. Blir troligtvis v.22


Skönaste sadeln...

 

Av Malin - 10 maj 2015 20:00

Idag har jag bara tagit det lugnt mina vakna timmar och ägnat mig åt alla mina fina killar...

   

 

Av Malin - 9 maj 2015 20:15

...har jag och Nero ägnat oss åt idag. Jobbade ju inatt och sov till 15. Stallet därefter och en uteritt runt vildsvinsturen fick det bli idag. Nero var inte helt mjuk och fram i sidvärtesrörelserna idag heller, så vi ägnade stora delar av passet åt att förflytta oss sidvärtes åt ömsom höger ömsom vänster. Nyttigt att verkligen ta igenom på detta sätt för på slutet mjuknade han betydligt och tog ett ärligt stöd. 


Imorgon blir det vilodag och sen väntar uppladdning för tävling på torsdag. Lagtävling där jag rider en LB:2 och sen ska jag även starta en LA:3 för egen del. Så i veckan blir det programridning. 

Av Malin - 8 maj 2015 23:00

Sovmorgon till 10 och därefter stallet. Fixade färdigt stallarbetet innan jag hämtade in Nero. Han hade rullat sig fint i leran, så hals och man fick borstas rejält. Idag jobbade vi vidare med lösgjordhet och att han ska komma upp lite i formen. Han behöver jobbas både lång och låg, men även lite högre och rundare i formen. Efter mycket trixande och flyttande så mjuknade han i kontakten och hittade flytet genom kroppen. Det är ganska mycket häst att rida igenom när han spänner emot med sin starka nacke. 


Det var annat för tre år sedan då jag provrida Nero för allra första gången...min lilla räka   

 


Nu väntar tre nätter på jobbet för min del...Yippie! 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards