Chocolicious

Alla inlägg under juni 2015

Av Malin - 6 juni 2015 22:31

Suck....det är skrämmande att vi snart gått en vecka in i juni och det är fortsatt svinkallt och regnigt. Har spenderat stora delar av dagen inomhus i soffan med en god bok. Har även hunnit baka lite med rabarber under eftermiddagen. Åkte till stallet vid 16.30 för att förbereda inför imorgon. Mockade och fixade allt i stallet innan sambon kom för att assistera mig och Dino så jag kunde hänga lite även idag. Å det gick precis lika fint idag. Min duktiga kille!


Nero fick även idag ett pass på banan inför imorgon. Finns en del att mjuka upp kände jag. Så vi ägnade oss åt mjukgörande arbete idag, förhoppningsvis blir det lagom inför morgondagens tävling. 


Benlindor på inför träningspasset. 


 

Efter avslutat ridpass blev det sedvanliga tävlingsprep med dusch och lädersmörjning!

 

Nero nyduschad och iklädd nya stalltäcket från Hööks....snyggt! 


Imorgon följer sambon med på tävlingen så förhoppningsvis bjuder vi på lite nya fina bilder imorgon!


Av Malin - 5 juni 2015 22:00

Stallet på förmiddagen idag och när jag kom dit vid 9-tiden hade Anna försovit sig och det var en skara hungriga hästar som mötte mig. Samtidigt som jag kommer in så kommer Anna utspringandes och vi fodrade hästarna tillsammans. Passade på att fixa fodret och mocka medan killarna mumsade i sig frukosten. Dino fick komma ut på stallgången och bli borstad. Tyckte han var i ett bra mood, så jag hämtade Anna som fick assistera så jag kunde testa att hänga på honom. 


Började med att hoppa upp och ner på båda sidorna om honom. Noll reaktion! 

Ställde pallen bredvid och klättrade upp och klappade på båda sidorna. Noll reaktion! 

Tog sats och hoppade upp på ryggen hängandes på mage med benen på ena sidan och överliv samt armar på den andra. Dino blinkade knappt utan fortsatte att tigga godis av Anna. Klappade honom och drog benen längs sidorna utan problem. 

Så jag hoppade upp från båda sidorna och hängde en stund och Dino var helt avslappnad och lugn. Såå duktig! 


Dino fick sedan gå ut i hagen och Nero fick komma ut för lite motion på ridbanan. Jobbade med delar ur LA:3 som vi ska rida på söndag. Kändes ok idag!


På eftermiddagen styrde jag och sambon bilen mot Strömsholm och nationaldagstävlingarna. Härligt väder med strålande solsken och så skönt att sitta i solen och titta på duktiga ekipage. Dock besviken på mässan då det var skralt utbud och ruggigt dyrt. Köpte en uppsättning med mias paddar, det var det hela!


 

Av Malin - 4 juni 2015 21:50

Så härligt att vakna imorse av att solen sken ute. Lite blåsigt, men en klar förbättring faktiskt. Ägnade förmiddagen åt att städa hemma och efter lunch fick det bli stallet. Mockade och fixade i stallet innan jag hämtade in Nero. Ett pass på ridbanan fick det bli idag. Jobbade mycket med övergångar och tempoväxlingar för att hitta schvung och bärighet i steget. Blir så mycket bättre kvalité i traven när han får igång elasticiteten i steget ordentligt. I galoppen jobbade vi med tempoväxlingar och bärighet genom att växla mellan rakt spår, stor volt, liten volt och så förvänd galopp. Nöjd med dagens pass. 


Efter avslutat stallpass blev det veckohandling på Ica och ikväll en promenad med sambon. 


Finaste björnungarna äter middag tillsammans ...

 

Av Malin - 3 juni 2015 21:30

Japp, då verkar tillväxten äntligen ha tagit en paus för Dino och vi kan ägna oss åt lite arbete. Eftersom Nero hade planerad vilodag så passade det utmärkt med lite Dino-pyssel.  Å ingen var gladare än Dino när jag kom ut i hagen och hämtade in honom. Vet ingen som är så glad över att få komma in för någon form av umgänge som han. Blev en ordentlig rykt och lite mys på stallgången innan vi klädde på benskydd, träns och grimma med longerlinan på. Gick till ridbanan för lite arbete på lina. Å duktiga Dino visar att han minsann kom ihåg vad vi tidigare lärt oss. Han skrittade, travade och fattade galopp så fint, och gjorde avsaktningar när jag bad om det. Syns att han växt i son kropp igen då han nu rörde sig rytmiskt och med fint flyt. Skrittade av och passade sedan på att kliva upp på pallen och klia och klappa lite uppifrån. Han är dock väldigt nyfiken och ska helst stå med huvudet i knät på mig, så jag tror jag behöver lite hjälp när jag ska hoppa upp och hänga, så han står i balans. Men nu närmar vi oss den planerade inridningen med stormsteg... Längtar!


Av Malin - 2 juni 2015 21:15

Idag har jag haft Nero i min ägo i tre år. Å vad mycket vi har hunnit med under dessa tre år tillsammans. Mycket glädje, lycka och många skratt, men även tårar, besvikelse och ilska. 

Vid det här laget känner vi varandra otroligt väl och vi vet vart vi har varandra i vått och torrt. Nero är långt ifrån lätt och okomplicerad, även om han för utomståendes blickar verkar vara världens mest okomplicerade och väluppfostrade häst. Han kräver sin ägare då han är mycket ranghög, känslig och tar varje chans att ta över ledarskapet. Det är ingen häst för en osäker individ och han är tillräckligt ful för att direkt känna av när den som hanterar honom är svag eller osäker. Å då utnyttjar han det hänsynslöst. 


Men i mitt sällskap vet han för det mesta att det inte är någon idé, men visst försöker han och testar gränserna både då och nu. Så det ställer även stora krav på mig. Jag får ALDRIG någonsin låta honom vinna en diskussion för då får jag ägna veckor åt att övervinna just det. 


Men min envishet och min starka ledarskapskänsla klickar väl ihop med denna typen av häst, och det är just den kombinationen som tagit oss dit vi är idag. Nero har arbetsviljan, huvudet och nerven för att nå långt, å eftersom jag är enveten som få, så lyckas jag oftast knyta ihop säcken och styra fokuset på rätt saker. 


Så nu ser vi fram emot fortsättningen... 

           

Av Malin - 1 juni 2015 23:40

Usch...idag är en sån där dag som man aldrig kommer att glömma. 

Jobbade till 7.30 och på vägen hem från jobbet ringer Anna ifrån stallet med panik i rösten. Lando, Julias häst har kolik och hade rullat fast i boxen. Hon hade lyckats få loss honom, men han vill bara lägga sig hela tiden. Som grädde på moset är matte Julia i Turkiet på studentresa och Anna fick inte tag på varken föräldrar eller Julias syster. 


Så jag vänder bilen mot stallet och vi lyckas med gemensamma krafter få på Lando två täcken och går sedan ut på ridbanan för att kunna gå med honom. Julias syster anländer efter 30 minuter och vi lyckas även få tag på distriktsvetrinärerna. Lando var riktigt risig med gråvita slemhinnor och mycket ont. Så snart vi slutade driva med spö så försökte han lägga sig. Vet. anlände och vi gav kramplösande samt smärtlindring till honom. Insåg ganska snart att detta inte var något som skulle lösa sig utan op. Så 10.30 lastade vi Lando fullmatad med smärtlindring och infart där vi snabbt infunderat vätska. Julias syster och mamma körde honom till Strömsholm där han akut buköppnades. Visade sig att tunntarmen invaginerat genom en hinna som orsakade stoppet. Lando överlevde själva operationen, och nu håller vi tummarna för fortsättningen. 


Så vid 11-tiden kröp jag ner i sängen, sov ett par timmar för att sedan återvända till stallet. Eftersom det blåser storm idag, så hade naturligtvis staketet till ridbanan och ena hagen kollapsat, så det var bara att plocka in samtliga pållisarna. Red Nero på banan idag. Körde på vårt vanliga sprenger bett och achen nosgrimma och idag kände jag glimtar av känslan vi hade innan detta startade. Kändes härligt och nu satsar vi mot La:3 i Lindesberg på söndag!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Skapa flashcards