Chocolicious

Alla inlägg under juli 2015

Av Malin - 23 juli 2015 23:35

Efter veckor och månader av trassel med Nero pga vassa tänder som orsakat spänningar i nacke och rygg där jag jobbat med alla medel jag kan för att mjuka upp och återfå den fina känslan vi hade i våras. 


Efter att Jenny varit ute och rättat till munnen så har vi med hjälp av massage, akupunktur, equiterapeut och ridning jobbat med att lösa låsningar och spänningar i honom.


Å idag bjöd han för första gången på ett sånt där travpass där han svävar fram med en mjuk kontakt i munnen och härligt sug framåt. Jag njöt av känslan att återigen vara ett med hästen och tårarna var inte långt borta. I galoppen är det fortfarande lite kämpigt, men dagens och gårdagens pass ger mig hopp om att vi är på rätt väg. Älskade Nero!


 


Nero har för övrigt fått ett riktigt elakt bromsbett vid skapet som varit väldigt svullet och fult. Upptäckte igår att det spruckit upp och jag tömde det på var både igår och idag. Tvättade ordentligt rent men lämnar det öppet så skiten kan komma ut. 

 

Av Malin - 22 juli 2015 22:00

Fortsatta framsteg i Dinos inridning. 

Idag var det äntligen dags att rida honom igen och han fortsätter att vara en pärla. Står snällt still medan man sitter upp. Mycket bättre i framåtbjudningen nu och idag provade vi förutom skritt och trav, även att galoppa. Å han var såå duktig. Red fram honom ordentligt i traven och snackade sedan åt honom. Det är galoppkommandot när vi longerar. Å döm om min förvåning när han snällt och utan minsta fundering bara rullade över i galopp. Han verkade knappt reflektera över vad som hände. Så vi galopperade lite längs spåret i båda varven och berömde massor. 


Lekte även hovslagare idag och jämnade till Dino i fram lite med Annas hjälp. 


Sen stod Nero på tur och idag fick det bli ridbanan. Red ett lösgörande pass i låg, rund form där han verkligen fick sträcka ut ryggen och komma upp. Varvade skritt, trav och galopp i denna form och Nero bjöd tillbaka med långa frustanden och kändes överlag mjuk och tillfreds. 


Nu - nattjobb!

Av Malin - 21 juli 2015 21:15

...eller det kanske kan diskuteras. Jobbade 7-16 idag och åkte direkt till stallet efter jobbet. Regnet fullkomligt vräkte ner så jag mockade, fixade maten och vattnet och vinkade sedan till hästarna i hagen. Det fick bli en vilodag för båda två. 


Bakade istället lite gott matbröd till kvällens middag och efter maten tog jag och sambon en skön promenad. 


Imorgon hoppas jag att vädret är bättre så jag kan rida båda killarna. 

Av Malin - 20 juli 2015 23:00

Idag blev verkligen en dag som bjöd på lite av varje. Sov till lunch efter nattens arbete och när jag gnuggat sömnen ur ögonen och fått i mig lite frukost så började det plötsligt regna och åska. Å jag är väldigt åskrädd för er som inte redan märkt det. Sambon och jag hade redan igår pratat om att åka och plocka blåbär, men i detta vädret kändes det ju sådär. Men då det såg ljusare ut bortåt dit vi skulle så bestämde vi oss för att prova. Å vi fick en perfekt eftermiddag i skogen. Grillade korv, plockade massor med fina blåbär och fikade i den härliga naturen. 


Var hemma vid 19-tiden och då fick det bli stallet. Snabbade på med stallarbetet så jag och Nero hann ta en tur runt skolan. Superhärligt ridväder med kvällssol och lagom varmt. Nero kändes riktigt fin idag och verkade lika nöjd som matte. 


Avslutade med att ställa in Nero och Dino för natten, och nu ska även jag natta mig!


Av Malin - 19 juli 2015 22:53

Vi fortsätter att njuta av ett par veckors tävlingsuppehåll vilket öppnar upp för lite annat roligt. Efter gårdagens härliga skogstur fick det idag bli hoppning för Nero. Fick sällskap av sambon som ställde upp som fotograf. Så även idag bjuder jag på härliga bilder. 


Dino hade vilodag och fick skrota runt i hagen. 


Började med att trava fram på bommar...

   

Wihoo...hoppa markbommar är jättekul!

W                                                  

Av Malin - 18 juli 2015 22:30







Idag har jag ridit båda pållisarna och Nero fick vara först ut med en härlig skogstur. Vi red in bakom stallet och ut i skogen över stock och sten, ut på mjuka skogsvägar och sviktande grusvägar. Vi red ett pass utan krav på samling eller fokus på formen. Nero fick rulla på i en rund och mjuk form i såväl trav som galopp och jag stod upp i lätt sits och bara njöt av att vara ute i skogen. Härlig tur som fyllde mig med solsken och glädje. Älskade lilla häst   


Tillbaka i stallet bytte jag ut Nero mot Dino. Vi tog ett nytt pass på ridbanan och vi fortsatte våra framsteg med storm. Idag bjöd han fint framåt från första början. Bättre bjudning och han börjar förstå skänkelns betydelse. Idag travade vi två hela varv utan avbrott och red även snett igenom i trav. Duktiga killen!


Måste bara visa dessa komiska bilder som verkligen belyser känslan av när man vet att det kommer gå åt fanders. Nero får helt enkelt bjuda på dessa...  

           

Kan dock meddela att det hela gick bra och att han verkar ha klarat sig utan skador. 


Av Malin - 17 juli 2015 22:22

Haha...mina killar är verkligen härliga. Idag fick de äntligen komma över i nya sommarhagen och lyckan visade inga gränser. Är så glad att jag hade med mig sambon och kameran så vi fångade dem på bild. Har så himla många fina bilder att jag nog inte kan visa alla på en gång för då brakar väl bloggen samman!


Gick ju av natt imorse och sov således till lunch. Stallet därefter där jag efter att ha mockat och fixat maten, hömtade in Dino för ett ridpass. Han fortsätter går från klarhet till klarhet. Vi fortsätter att klara oss själva, dock ser jag till att det alltid finns någon hemma, för man ska alltid vara försiktig.


Han står supersnällt still medan jag hoppar upp. Det går allt bättre med framåtbjudningen sen jag kompletterade utrustningen med ett spö. Han travade idag snällt på uppmaning och vi kunde trava flera varv runt ridbanan utan problem. Känner även att när nu har börjat hitta lite framåtbjudning så börjar han självmant söka sig ner mot bettet och ta stöd. Härliga känsla.


När vi var färdiga på banan ringde jag efter sambon som kom med kameran i högsta hugg. Bjuder därför på lite härliga bilder från dagens hagsläpp - lyckliga killar!



Älskar hur de på nedanstående bilder rör sig helt koordinerat med benen....så söta!

                         

BIlderna nedan är faktiskt en helt komplett och väldigt fin galoppiruett som Nero självmant bjöd på....

                         

När vi åkte hemåt hade busglädjen lagt sig för en stund och gräset lockade....

 

Av Malin - 16 juli 2015 22:00

Idag blev en sån där dag med många olika saker på en gång. Jobbade extra i kommunen 7-12 idag och åkte sedan hem för att äta lunch tillsammans med sambon. Vidare till stallet där jag hade lunchfodring och precis är jag kommer dit börjar det vräka ner regn. Så jag skyndar mig att lägga ut hö och ger även mina killar lite gräs som blivit över efter att de gått med trimmern vid hagen. Mumsigt tyckte båda mina killar.


Fixade sedan stallet och röjde lite i sadelkammaren i väntan på att ovädret skulle dra förbi.

Hämtade in Nero från hagen och även idag körde vi ett dressyrpass på banan. Å idag var Nero riktigt fin. Jobbade mycket galopparbete idag och körde mycket tempoväxlingar och övergångar. Han blir allt starkare i övergången galopp till skritt och enkla byten fungerade riktigt fint. Idag bjöd även Nero på väldigt fina skänkelvikningar ffa undan vänster skänkel.


Efter att jag var klar i stallet åkte jag hem och vilade ett par timmar inför nattens arbete. Imorgon sover jag till lunch och sen blir det ridning och utsläpp i nya sommarhagen som Anna och jag fixat med. Sambon följer med och fotar, så jag hoppas på lite härliga sommarbilder på mina killar!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards