Chocolicious

Alla inlägg under juli 2015

Av Malin - 7 juli 2015 22:15

Idag styrde sambon och jag kosan mot Stockholmshållet för lite utflykt. Blev lunch på Bro Hof slott samt en tur på golfbanan där jag strosade omkring och agerade poängskrivare och sällis. Vi hade ganska tur med vädret, hyffsat varmt med uppehåll, dock ganska blåsigt.


 


Efter avskutad golfrunda tog vi en tur förbi Börjes hästaffär som ligger precis bredvid. Shoppade ett Eskadronschabrak, några grimmor, lite hästgodis samt lite annat småplock. Vi åkte vidare till Barkaby Outlet där jag shoppade ett par Haglöfs vinterkängor som var sänkta från 1700kr till 300kr. Ett bra fynd.

Vi handlade även lite gottis på Delicato-outleten.


Hemma igen vid 21-tiden då jag åkte till stallet för att mocka och fixa maten till hästarna. Hjälpte Anna att ta in dom innan jag åkte hem igen för att sova.

Av Malin - 6 juli 2015 22:00

Imorse fick det bli sovmorgon då vi var ganska slitna efter senaste veckans tuffa schema med jobb, hökörning och tävlingsmeeting!

Nero hade vilodag idag och jag ägnade mig åt min lilla plutt istället. Dino var överlycklig när det var hans tur att följa med in från hagen för att jobba. Idag fick det blir ridbanan tillsammans med Anna och Jacke igen. Hoppade upp helt självständigt även idag och Dino stod som ett ljus. Sen skrittade vi runt på ridbanan, Dino behöver fortfarande lite draghjälp då han gör halt på eget initiativ och då är det lite trögt att komma igång igen.


Dock kunde vi på slutet skritta ett helt varv ensamma utan problem, så det går framåt. Sen står sötnosen helt still medan jag hoppar av igen. Så himla duktig!


På kvällen åkte vi till mamma och pappa och avslutade höskörden med att lasta in de sista 900 höbalarna i ladan. Så nu har kroppen fått sig ett rejält träningspass!

Av Malin - 5 juli 2015 23:15

Ny tävlingsdag med nya tag.


Fixar håret innan jag åker hemifrån....

 

Morgonpigg Nero som väntar när jag dyker upp strax efter 07....

 

Idag blev Anna vår följeslagare istället och vi åkte ännu tidigare idag. Var dock väldigt skönt eftersom det var lite svalare under morgontimmarna.

Var lite orolig över att Nero skulle kännas stum idag efter två tävlingsklasser igår på svängande underlag i värmen. Men han kändes återigen väldigt fin på framridningen. Glädjande att han lyckats ställa om musklerna igen. Startade även en LA:3 först idag och när vi kom in på banan så insåg jag att de hade vattnat och harvat banorna, och eftersom vi startade som fjärde ekipage i klassen så var banan fortfarande lite sviktande. Nero kändes mycket finare idag än igår, även om han inte riktigt var loss i hela kroppen. Underlaget var ju fortfarande stummare än inne.

Blev väldigt glad när han gjorde en fin skänkelvikning och även förvända galoppen i ena varvet blev riktigt bra, vilket belönades med sjuor. Vi red ihop 63,857% och jag kände mig nöjd med hans insats.


Hade en lång paus till 13.10 då vi skulle rida nästa klass. Så Nero fikade i transporten och jag och Anna fikade och tittade på andra tävlingsekipage. Många fina ritter i värmen!


Framridning till andra klassen kändes han riktigt fin och jag hade en god känsla när vi red in på banan. Tyvärr hade underlaget nu stumnat och torkat, så banan var hård som betong vilket Nero tydligt visade att han inte gillade. Försökte bara hålls ihop det och avslutade med att skritta av ordentligt inne i ridhuset så han fick mjuka igenom musklerna efter det stumma underlaget. Vi red återigen ihop 61,7%.


Plockade av Nero sadel och svampade av honom ordentligt för han var så svettig. Anna fick gå med honom i skuggan medan jag förberedde transporten för hemfärd. Hör i bakgrunden lite resultat som rapporteras och jag började fundera på hur många placerade det var. Kikar på Equipe och inser att vi leder klassen trots dåliga procent, tydligen gick det ännu sämre för övriga ekipage. Så med en kvarvarande ryttare leder vi och då det var två placerade i klassen var det bara att plocka på Nero grejorna igenom och hoppa upp snabbt som attan.


Vi slutade två i klassen och fick således rosett, plaket och ärovarv. Så hur udda det än känns så lyckades vi bevisligen med målet för denna tävlingshelg - att bli placerade. Kanske inte riktigt på det sättet jag önskat, men så här kan det bli!


Väntar på prisutdelning...

     

Ärevarv...

     

Av Malin - 4 juli 2015 23:30

Besviken...jag det kan man lugnt säga att jag är över dagens tävlingsinsats!


Åkte tidigt imorse tillsammans med sambon mot Filipstad. VAr redigt varmt redan imorse, så vi hade bunkrat upp ordentligt med vatten till både hästar och människor. På plats i god tid och vi fick en parkering i skuggan, härligt!


Tacksamt nog hade domarna tagit beslut om att vi fick tävla utan kavaj i värmen, im man hade vitt på överkroppen, viljet jag tacksamt nog hade. Red framme inne i ett kvavt och syrefattigt ridhus med massor av ekipage. Nero kändes väldigt fin på framridningen, gav en riktigt fin känsla och framåtbjudning trots värmen. Kommer ut på banan och uppmärsammar att det är stenhårt underlag till skillnad från ridhusets mjuka underlag. Nero avskyr byte av underlag på tävling och jag kände att han stumnade på direkten. LA:3 som vi red först gick rent ut sagt uruselt. Han stretade emot och var allt annat än med i matchen. I förvänd galoppen la han in omslag i båda varven och det var ju en direkt  orsak av att det blev så stumt att han inte orkade hålla galoppen. Så vi red ihop 56,42% och jag var så besviken nör jag kom ut. Blir så less när yttre omständigheter ska sabba all träning och en hel tävlingsdag.


Svabbade av Nero med vatten och gav honom mat och dryck innan vi tog något själva att äta och dricka. Försökte ladda om mentalt inför nästa klass och körde en kort framridning där vi mest mjukade igenom kroppen. Gick marginellt bättre, mycket för att LA:1 inte är lika krävande som LA:3 och Nero orkade hålla ihop den förvända galoppen. Vi red ihop 61,7% och kunde återvända hemåt efter en varm dag...


Bara för att ladda om inför morgondagens tävling....


Sambon fotograferade lite idag...


                                     

Av Malin - 3 juli 2015 22:15

Fortsätter i samma tempo som under gårdagen. Jobbade 7-16 idag och åkte därefter direkt till stallet. Lycka idag då Anna överraskade mig med att ha mockat och fixat färdigt allt i stallet åt mig   


Så jag kunde hämta in Nero från hagen och vi valde att rida ut idag. Fick en riktigt härlig tur i skogen idag där Nero kändes superfin. Riktigt bra tryck i gångarterna idag och  med väldigt mycket flow. Fick en riktigt fin känsla inför helgen tävlingar. Efter avslutad ritt fick det bli ordentligt dusch med schamponering och sen ägnade vi en timme åt att beta gräs och torka samtidigt. Tror Nero var ganska nöjd med den aktiviteten.


På med flugtäcket så fick han komma ut till Dino och äta eftermiddagshö i hagen.


Smorde lädret och förberedde det jag kunde inför morgondagens starter.


Målet med helgens tävlingar är att vi ska försöka placera oss. Han har känts så fin sista veckan, att om det bara håller ihop på tävlingen borde det vara möjligt.


Vidare från stallet för att köra lite mer hö....


 


Sambon passade på att fota Bagheera lite i det fina vädret....mattes bebis!

   

Av Malin - 2 juli 2015 23:45

Ja idag blev det verkligen en lång dag för min del. Gick upp kl 06.00 för att åka iväg och jobba på extrajobbet mellan 07.00-16.00

Direkt därefter vidare till stallet för att fixa klart där samt rida Nero. Vi körde även idag ett pass på ridbanan där vi fortsatte gårdagens fina arbete med lite högre tävlingsform allt eftersom. Å han blir väldigt fin, så det känns kul inför helgens tävlingar. Märks stor skillnad i skänskelvikningarna där jag får med hela honom i rörelsen istället för att det spretar och tar emot.

Efter avslutat pass fick det bli miljöträning då Björn lagt ut en stor presenning på stallplanen inför hö avlastningar. Den fick Nero kliva på och stå en stund innan vi gick av och på igen. Nyttig träning som han fixar galant.


Dino fick ytterligare en vilodag i hagen och verkade ganska nöjd att slippa arbeta i värmen.


Direkt vidare hem till mamma och pappa för att fortsätta hökörningen. Lastade av ett stort lass och sen körde vi in igen....!

Landade in här hemma vid 23.20 och har nu duschat och nu väntar sängen....

Av Malin - 1 juli 2015 22:30

Riktigt varm och härlig dag som började tidigt för min del. Var på plats i stallet redan vid 8-tiden för att rida innan den värsta värmen slog till. DIno var nog lite morgontrött i värmen och såg så söt ut där han låg och vilade.


 

Släppte ut samtliga hästar utom Nero som fick bli först ut. Borstade och klädde på oss för ett pass på ridbanan. Idag fick det blir ordentligt genomridning inför helgen tävlingar. Jobbade loss ordentligt i sidorna och red mycket öppna på volt samt skänkelvikningar. I galoppen red vi sluta på volt och förvänd galopp. Mot slutet blev han riktigt fin och jag kunde plocka upp honom i formen och känslan var lite närmare den vi hade i våras innan allt krångel. Svettiga, men nöjda kunde vi sedan avsluta passet med en skön dusch för Nero och sen flugtäcke + huva på innan han fick återvända till hagen.


Tog med mig Dino in. Han har ju haft en knöl på undersidan av käken sen ett par månader, har inte riktigt vetat om det är en tand som spökar, eller om det blivit en skada efter en spark. Då Anna hade vet. Jenny ute på besök idag så passade vi på att visa knölen. Jenny trodde på samma alternativ som jag, men tyckte jag skulle avvakta tills vidare. Han är varken öm eller påverkad av den, så vi låter den var tills den ger ev besvär.

Dino fick en ordentlig rykt och vi passade på att mäta idag igen. Han växer på fint, idag var han 162cm fram och 163cm bak. Dvs lika stor som Nero var när jag fick hem honom som treåring, så Dino borde bli större än Nero som idag pinnat iväg till 167cm i mankhöjd.


 


Efter allt stallarbete var avklarat fick det bli gräsmattan i solen med en bok i handen under förmiddagen. På eftermiddagen drog vi sedan igång med årets höskörd! Riktigt mycket gräs i år...

Raymond in action på lasset och jag kör traktor...

   

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards