Chocolicious

Alla inlägg under augusti 2015

Av Malin - 23 augusti 2015 22:27

Förmiddagen spenderades hemma tillsammans med sambon och katterna. Bagheera har ett elakt fästingbett på nacken som han envisas med att klia på. Inatt hade han kliat loss sårskorpan för tredje gången och det är bara att inse att han inte kommer låta det läka ifred. Så idag fick vi sätta på tratten så det får läka ifred. Lillplutten är dock världens duktigaste och brydde sig knappt. Han har varit ute stora delar av dagen och fångat både näbbmus och ödla med tratten på.


Stallet på eftermiddagen och idag skulle vi således färdigställa så hästarna kunde komma in igen.


Så idag la jag in spån, satte tillbaka krubba samt vattenhinkshållare. Satte upp mina nymålade hyllor med nya fina beslag till.


Hämtade sedan in Nero från hagen och idag fick det bli en lite lagom uteritt. Han var lite trött efter att ha gått ute i två dygn. Vi körde en härlig tur i skritt, trav och galopp där Nero fick rulla på i eget tempo. Han verkade ganska nöjd när han fick komma in i boxen efter avslutat pass och lär sova gott inatt.


Hämtade in Dino som fick en ordentlig rykt innan även han fick ge sig in i boxen för natten.


Bjuder på lite bilder på det nymålade...dock ska vi naturligtvis måla det svarta med hammarlack...men det blir en annan dag.

Bjuder även på en gammal bild så ni kan jämnföra....


Före....

 


Å efter....

     

Av Malin - 22 augusti 2015 21:45

Suck...

Idag känns det som om hela dagen har bestått av målning istället för rengöring. Dock mindre skitigt, men lika slitigt!

Blir nog väldigt bra när det blir klart. Har idag målat hela boxen invändigt samt utvändigt. Så nu ska det bara torka tills imorgon så kan killarna komma in igen.


Det var ganska trötta killar i hagen idag, det verkar ha varit lugnt under natten trots allt. Alltid spännande när de inte är vana att vara ute på natt att se hur de hanterar det. Men det verkar inte ha gått någon nöd på dem, utan de kom välvilligt fram för att bli ompysslade när jag kom ut i hagen.


 


Av Malin - 21 augusti 2015 22:30

Ujuj....idag har jag sannerligen slitit så svetten lackade och jag har skavsår och skit över hela kroppen!

Började i stallet tidigt imorse där jag tämde Dinos box på allt strö. Fick sedan hjälp av Anna och Fredrik så vi körde igång med att stängsla in de nya hagen. Riktigt teamwork där jag spettade upp hålen och satte i stolpen, Fredrik slog ner stolparna med släggan och Anna satte knorrar och drog tråd. Uppehåll för lunch och sedan fortsatte vi tills hela hagen var färdig. Blev riktigt bra. När vi var färdiga flyttade vi över Nero och Dino som blev så lyckliga över att få äta gräs igen att de knappt hade tid att springa omkring. De gjorde en raid och sen körde Nero ner mulen i marken och tog in upp den något mer. Dino körde lite mer turer runt hagen innan han började äta.


När killarna var installerade i nya hagen kunde jag ägna mig åt att tömma Neros box på strö och sedan körde jag ett riktigt röj med grumme tvättsåpa och vatten. Så nu är båda boxarna skrubbade och ska torka under natten. Imorgon väntar målning.


Direkt hem från stallet, genom duschen och sen vidare till kvällens kräftfiske med familjen.


Snyggaste outfiten ever....  


 


Av Malin - 20 augusti 2015 21:15

Stallet på morgonen och båda killarna fick stå kvar inne. Började med Dino som fick sig en ordentlig rykt och lite mys innan han fick komma ut i hagen. Nero näst på tur och idag körde vi ett dressyrpass på ridbanan. Jobbade igenom ordentligt i samtliga gångarter och fokus idag låg på att verkligen runda igenom hela kroppen. Mycket galopparbete med övergångar och tempoväxlingar.


Efter avslutat pass fick Nero lite extra TLC med insmörjning av hovarna...

   



Av Malin - 19 augusti 2015 21:15

Mina fina killar!


Idag körde vi ytterligare en uteritt jag och Nero. Mer fokus på travarbetet idag och ffa att få honom ordentligt upp i framdelen och in med bakdelen under sig. Är så skönt att kunna variera att köra dressyrarbete ute i naturen där man får naturlig bjudning och mycket benlyft om man rider i lite högre gräs.


Bytte Nero mot Dino som fick en ordentlig rykt och mycket kli på hals och bog där bromsarna tuggat på honom.


Håller för fullt på att planera inför helgen. Är mycket på agendan. för i helgen väntar fyrledigt och jag har planerat in byte av hage för Nero och Dino, vilket innebär att vi måste stängsla in en helt oanvänd hage och sen ska vi städa ur boxarna och måla om hela stallet. Så hästarna ska gå ute på dygn under helgen. Dessutom väntar kräftfiske på fredag kväll....!

Av Malin - 18 augusti 2015 21:00

Jobbade till 16-tiden och åkte direkt till stallet efter det. Mockade och gjorde sedvanligt stallgöra innan jag hämtade in Nero från hagen. Idag stod uteritt på schemat och vi valde att rida runt skolan med förlängning på den lilla galoppbiten fram och tillbaka. Hade tänkt rida i hoppsadeln idag, men Nero hade nog ätit lite väl mycket gräs för jag hade inte en suck att få igen sadelgjorden. Så efter att ha provat mig svettig var det bara att hämta dressyrsadeln istället. Så varm och svettig hoppade jag slutligen upp och vi kunde rida iväg. Nero kändes väldigt fin idag och bjöd på härligt galopparbete. Vi red långa galoppsträckan och växlade mellan att samla upp honom ordentligt i galoppen, rida fram ett par språng och sen samla upp honom igen. Väldigt nyttigt arbete och Nero blev väldigt rund och fin i formen och mjuk och ärlig i kontakten.


Så vi var nöjda när vi vände tillbaka hemåt.


Nero fick återvända ut i hagen och jag passade på att klappa om och mysa med Dino en stund. Lillpojken verkar tycka det är väldigt tråkigt att vila...men snart är det dags att sätta igång igen!


 

Av Malin - 17 augusti 2015 20:45

Idag var Nero värd en vilodag, så jag bjöd mig själv på sovmorgon och åkte till stallet lite senare. Fixade med maten, mockade boxarna och klappade om båda killarna.


Hann istället med att plugga lite BE-teori, för jag måste ju sätta upp farten nu så jag får köra runt med min nya transport. Går framåt iaf...


 

Av Malin - 16 augusti 2015 23:30

Idag blev en väldigt lång dag för min del.

Visserligen lite sovmorgon hemma och frukost med sambo och katterna, men sen var det bara att sätta fart på förberedelserna för dagens tävling.

Lagtävling i Lindesberg, division två stod på agendan idag. Åkte ensam, men eftersom Nero är en sådan pärla så innebär det inga problem.

Plockade in honom från hagen, ryktade och knoppade. Hann även med att mocka och fixa färdigt maten i stallet innan vi rullade mot Lindesberg. Okomplicerad resa dit och väl framme var det bara att plocka ut Nero och klä på oss. Skrittade till ridhuset där det var redigt varmt och gassigt. Å det värsta när man är ensam är att man får ta på sig kavajen på direkten, så det blev lite väl varmt. Men det går....


Nero kändes fin på framridningen och när det var vår tur var vi båda ganska varma och glada över att få komma ut där det iaf fläktade lite. SJälva progammet kändes ganska bra idag. Nero blev lite loj av värmen vilket kändes i programmet, han orkade inte komma upp det där sista i formen som behövs. Men annars gjorde han en fin insats utan några direkta missar. Ritten belönades med 65,4% vilket vi är nöjda med.

Laget gjorde en godkänd insats, men vi hade behövt lite mer spets idag då övriga lag gjorde väldigt fina ritter. Vi kom trea av sex lag och nu satsar vi vidare mot nästa deltävling!


Var bara att lasta om och vända bilen tillbaka till stallet. Släppa ut Nero i hagen och städa ur transporten.


Å så vidare till nästa sak - överraskningen!


En liten utflykt tillsammans med Minna för att hämta hem mitt nya släp, och lämna ifrån mig det jag har. Hade turen att hitta en tjej som hade ett sånt släp som jag ville ha, och själv letade efter ett mindre släp, så vi byter släp med varandra och jag lägger lite pengar emellan eftersom hennes är nyare och större.


Så det blev en riktigt lång dag, men nu står det nya släpet parkerat på uppfarten, bjuder på lite fler bilder när det är dagsljus igen...


 

En Christ Coral från 2012, naturligtvis en svart snygging....älskar svart och det matchar min snygga bil   

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards