Chocolicious

Alla inlägg under november 2015

Av Malin - 22 november 2015 22:30

Så synd då att man spenderar hela den dagen sovandes i sängen. Hann dock med lite solsken när jag vaknade, men inte mer än att jag hann åka till stallet och se solen gå ner. Även idag ryktade jag mina killar och försökte hinna med att mocka lite i hagen, men det var stelfruset så det kunde jag glömma.


Tog istället med mig Dino ut på en liten promenad. VI gick in bakom stallet och ut på skogsvägen. DIno var ganska så taggad till att börja med och vi jobbade ganska ordentligt med att stämma av med halvhalter och att stanna och sen backa om han missade att fokusera oå mig. Jobbigt tyckte Dino som verkligen fick fundera en stund innan poletten föll ner kring vad jag ville.


Imorgon är det så äntligen färdigjobbat för denna gången och jag kan förhoppningsvis rida igen. Är dock väldigt hårt i backen nu, men grusvägen ser torr ut, så förhoppningsvis kan Nero och jag ta en sväng där. Väntar ju på hovis på tisdag så Nero ska får snösulor och broddar. Sen är vi fit for fight igen.


En två år gammal bild på mig och Nerobus....

 

Av Malin - 21 november 2015 22:15

Så var det nätter igen...gör helgen även denna vecka så det blir inte så mycket familjeliv på helgerna just nu eftersom jag mest sover.

Åkte iallafall till stallet när jag vaknade. Så efter att ha mockat och fixat med maten åt killarna så tog jag in mina stjärnor och bjöd båda på lite kvalitetsmys i boxen. Ryktade båda killarna ordentligt och kände igenom så det inte var några skador eller andra konstigheter. Är ju riktigt kallt ute, men än så länge har det inte frusit inne i stallet. Håller ju lite extra koll ifall det är så att Dino behöver stalltäcke eller om Nero behöver ett tjockare stalltäcke.


Nu har ju dock Neros päls växt ut ganska rejält, så jag lär få klippa honom till veckan igen.

Imorgon visar väderleken på fint väder, så jag hoppas att Dino kan gå ut utan täcke imorgon...skönt för pälsen att få vila lite från det ständiga täckandet. Han som har vinterpäls behöver ju inte ha täcke om det inte är nederbörd eller är kladdigt eftersom han älskar att rulla sig.


Nu väntar ytterligare nattjobb....wihoo!

Av Malin - 20 november 2015 19:15

Yes...efter grått, grått och grått med regn och tråkigheter sken idag äntligen solen från en klarblå himmel och det var sådär bitande kallt ute. Tar dock hellre den kylan än det där ruggigt råkalla som blir vid ett par plusgrader och regn.

Efter frukost bakade jag lite matbröd här hemma och njöt av att tillbringa tid med mina älsklingar.


Stallet efter lunch och idag fick det blir ridning efter väder helt enkelt. Mockade snabbt undan, och eftersom jag fixat höpåsar och mathinkar för en tid framöver så gick det på ett kick.

Hämtade in Nero som för första gången på länge var torr om sina hovar, härligt! Borstade och kädde på oss ordentligt för att slippa frysa.

Fick bli ett lugnt pass på ridbanan med tanke på väderlek och underlag. Där var det lite fruset, men inte isigt. Så vi kunde ffa jobba i skritt med öppna, sluta, förvänd sluta, skänkelvikningar och bakdelsvändningar. Jobbade även lite lätt i trav, bara så han fick värma igenom musklerna. Red i ca 30 minuter och vi var båda ganska nöjda över att ha fått rör på oss.


Tillbaka med Nero till hagen och hämtade in Dino istället. Borstade och sen tog vi en promenad i skogen. Tycker han skärpt till sig lite och idag var det faktiskt stundtals väldigt följsamt och fokuserat. Till och med så pass att vi kunde springa en liten sväng på vägen.


Bjuder på en bild tagen för drygt ett år sedan i snön....stor skillnad på den lilla killen iaf!


 

Av Malin - 19 november 2015 23:09

Härligt att vakna imorse och se att det är alldels vitt ute. Jag älskar vinter och snö...å är redigt trött på grått, grått och grått.

Så även om det var väldigt slaskigt och blött idag så var det iallafall ljusare och trevligare.

Stallet efter frukost där jag hade hoppats på att kunna rida, men då det tyvärr var blötsnö på vägen och Nero har ju varken snösulor eller skor med broddhål, så det kändes inte som ett alternativ. Kikade på ridbanan, men den var helt vattensjuk, så det såg inte så trevligt ut. Så dessvärre fick det bli vilodag för killarna idag.


Passade på att göra höpåsar och mathinkar istället, skönt att det är klart.

Hoppas på bättre ridväder imorgon, verkar ju som om det ska bli kallare, så förhoppningsvis kan jag rida på banan imorgon. Blir ju vila i helgen eftersom jag jobbar trippla nätter, och på tisdag kommer Daniel för att sko med både broddar och snösulor!


Efter lunch och dusch rullade jag och sambon till Karlstad för att hämta mina graningestövar. Å snacka om kap. De ser helt oanvända ut, sulan har inte ett märke och de är inte det minsta nergånga så det är nog inte mer än provade. Så ett par helt nya graningestövlar för 400kr. Perfekt!


Var en sväng till Färjestads rid och travshop. hööks, bergviks köpcentrum och IKEA. Köpte dock inte mer än en förvaringspåse och lite klammrar till mina täckes och schabrakslådor. Så det var en billig resa trots allt.


Längtar efter detta...


 

Av Malin - 18 november 2015 22:45

Bättre väder idag gav mig möjlghet att testa mina nya Mountain Horse firenze high rider.

Pga väldigt lerig ridbana så red vi ut även idag, dock i dressyrsadeln och mest längs vägen med fokus på dressyr. Jobbade mycket med övergångar, tempoväxlingar och att kunna flytta både fram och bakdel åt båda hållen och i samtliga gångarter.


Nero var stundtals väldigt på, men efter lite diskussion kunde vi förvalta detta i arbetet och Nero kändes väldigt fin mot slutet. Var dock redigt svettig när i återvände till stallet och därför fick det bli dusch av hela kroppen när vi var tillbaka och sen fick Nero stå med fleecetäcke och äta hö inne medan jag lunchfodrade övriga och sen fixade med stallet.


Utvärdering av stövlarna - väldigt gott betyg. De satt väldigt skönt ändå från början och det är nog de hitills enda stövlarna som jag inte fått det minsta ont av efter första ridturen. Å det känns perfekt på ett par vardagsstövlar.


Nu väntar jag bara på att få hämta hem mina graningestövlar under morgondagen....de perfekta skitvädersstövlarna!

Av Malin - 17 november 2015 22:30

Japp...ytterligare en dag med helvetesväder.

Började dagen med en uteritt med Nero och lyckades få värsta regnskuren över oss under ridturen. Tack och lov så hade jag både regnjacka och regnbyxor på mig, men handskarna blev dynsura och dessutom hade jag passande nog släta lädertyglar som blev såphala av regnet. Så jag fick vira tyglarna flera varv runt händerna för att överhuvudtaget ha någon kontakt med Nero. Å Nero var självklart superpigg och hade ingen tanke på att ta det lugnt. Mot slutet av ridturen gav sig dock regnet och jag kunde så småningom återgår till normal tygelfattning.


Tillbaka i stallet fick Nero komma ut i hagen igen och samtliga pållar fick lunch. Mockade och fixade i stallet medan killarna åt mat. Häntade sedan in Dino och vi gick en promenad tillsammans. Dino var otroligt ofokuerad och allmänt bänglig. Suck...det är klassiska treårstrotsen som redan börjat. Så det fick bli flera tillsägelser innan han fokuserade om och vi avslutade turen med att släppa lös Dino på ridbanan en stund så han fick springa av sig lite energi på banan. Det var idel skutt och hopp, men även plaskande i vattenpölen. Mitt lilla vattendjur!


 

Av Malin - 16 november 2015 22:00

Usch....idag blev en sån där dag då man önskar att man aldrig lämnat sängen.

Regnet har vräkt ner hela dagen och allt är bara grått, trist, lerigt och kletigt.

Hagarna är som gyttjebad och det är fullkomligt tröstlöst med att mocka ur hagarna och spola benen på hästarna, eftersom de är lika leriga efter bara en liten stund.


Båda killarna fick vila idag och verkade ganska nöjda när jag släppte in dom i boxarna för mellis. Stalltäcke även på Dino idag då han var väldigt kall och blöt om såväl hals som ben och det känns som om det ska bli kallare inatt.


Hoppas på en bättre dag imorgon helt enkelt!

Av Malin - 15 november 2015 22:30

Så var äntligen nätterna avklarade och jag gick upp vid lunch. Hade en härlig eftermiddag hemma med promenad i solskenet tillsammans med sambon, mys med katterna utomhus och så hann jag även med att baka en omgång med chocolat cookie dough brownies....mums!


 


Sen var det äntligen dags att åka till stallet. Mockade lite snabbt och tog sedan in mina killar. Spolade benen och lät dem sedan äta lite mellis medan jag mockade ur hagen och gjorde maten åt killarna. Sen var det dags att gör Nero iordning för avfärd. Åkte på utsatt tid och hade gott om tid att göra oss iordning på plats och rida fram ordentligt. Kl 18.00 kommer Pelle på plats och vi startar med en liten genomgång vad som hänt sedan sist. Fick otroligt mycket beröm för att Nero såg väldigt mycket bättre ut. Att jag hade utvecklats honom massor på dessa fyra veckor och det känns väldigt roligt att höra.


Vi startade med att känna lite på traven, jobbade med öppna, sluta, skänkelvikning och tempoväxlingar. Även här tyckte Pelle att jag hade honom väldigt mycket bättre mellan hand och skänkel och att han verkligen hittat tempot, flytet och takten. Jobbade vidare med galoppen och även här fick vi mycket beröm. Pelle ansåg att vi helt blivit av med fyrtakten i galoppen och att Nero såg stark och bärig ut med en fin tretakt. Vi jobbade även här med att flytta lite i både skänkelvikning och öppna i galoppen. Red tempoväxlingar och gick sedan in i att rida samlad galopp och skrittövergångar. Här finns det mycket smått att pilla med, då Nero gärna blir lite stark i övergången och jag måste verkligen ha honom framme för skänkeln för att få en bra övergång. Jobbade även med lite bakdelsvändningar med gott resultat.


Så allt som allt fick vi väldigt mycket beröm och Pelle tyckte verkligen att vi utvecklats. Vi skulle fortsätta med det stärkande arbetet och fortsätta lösgöra ordentligt, för när han är lösgjord så får han en väldigt fin schvung i såväl trav som galopparbetet, och idag tyckte även Pelle att han såg glädjande glimtar av lite mer explosivitet i Nero.


Jobba, jobba, jobba!


Nu längtar vi efter snö....

    

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards