Chocolicious

Alla inlägg under november 2015

Av Malin - 14 november 2015 20:30

Är återigen mellan nätter och således finns det inte så mycket tid att spela på. Detta innebär att den tid jag är vaken spenderas med att mysa med dom som betyder allra mest för mig.

Mysa med sambon, mys med båda mina älsklingsbjörnar och mina pluttepållisar.


Måste ju naturligtvis mocka boxar, hage, göra mat och fylla på vatten. Men förutom det så är det mysborstning och puss på mulen på både herrarna. Då de går i små vinterhagar nu så är det ganska hårdhänt lek, så idag var Dinos regntäcke strimlat...bara att kasta!

Igår gick vi ju en promenix och idag fanns det tyvärr inte tid för något sådant. Imorgon hoppas jag kunna aktivera honom igen dock. Han tycker att livet är ganska tråkigt när det bara består av hagtid och boxtid. Ffa när han inte har ordentligt med plats att springa på i hagen.


Imorgon väntar dressyrträning för Pelle med Nero igen. Ska bli superkul....taggad till tusen!


    

Av Malin - 13 november 2015 23:26

Är det inte lagen om allts jävlighet att när någonting går sönder, ja då ska plötsligt allt gå sönder.

Dragkedjan på mina älskade Mountain Horse high rider som är mina rida ut och vinterridstövlar. De är vidare i modellen än andra stövlar och därför får det plats med både extra tjocka strumpor och långskalsonger under. Å dessa stövlar finns inte längre att få tag på. Å i ärlighetens namn så är det inte bara dragkedjan som är sliten, hela stövlarna ser ut att ha gjort sitt. De är spruckna och släpper in vatten lite här och där...


Så det blev till att sätta sig och leta efter ett par nya...hittade ett par Mountain Horse Firenze high rider som såg ok ut, och som dessutom var på rea, vilket uppskattas. Så dessa kom idag på posten. Å jag gillar lädret i dem redan från början, känns rejält, men ändå mjukt och följsamt. Återkommer med recension när jag använt dem.


 

Bild från Mountainhorse.se


 Å lagom tills jag beställt dessa så inser jag att mina andra slitvargar, mina älskade graningestövlar verkligen har gjort sitt. Det saknas halva sulan under ena hälen, där den helt enkelt slitits bort. Å så hade jag sådan tur att jag hittade ett par nästan oanvända på beg.marknaden som inte fanns allt för lång bort, så dessa hoppas jag snart finns i min garderob. Bättre allvädersstövel till lerigt hästliv finns inte!


 

Å som om det inte räcker med detta så beslutade sig min mobiltelefon för att ge upp på egen begäran idag. Helt utan orsak så har den spruckit i displayen, så efter diverse kontakt med Halebop där jag köpte mobilen, som hövdar att det inte går på garantin eftersom jag inte kan bevisa att jag inte tappat den i golvet. Snacka om dålig service. Vem fan kan bevisa något sådant? Dummaste jag hört, så idag har jag varit kontakt med försäkringsbolaget, Folksam, som tack och lov är otroligt trevliga och proffsiga i sitt bemötande och dessutom upplyser mig om att just denna modell som jag har är överrepresenterad hos dem i försäkringsfall av exakt samma orsak som jag anger. Det är alltså inte bara jag som råkat ut för detta, och troligen beror det på fel på mobilen som orsakar spänningar i displayen som medför att den spricker.   


Så nu får vi se hur detta slutar...suck....dyrt blir det iallafall när allt ska ske samtidigt! Å dessutom alldeles innan jul.... 

Av Malin - 12 november 2015 22:00

...stod på dagens agenda.

Örebro och city konferenscenter var platsen och jag åkte hemifrån redan vid 07.10 imorse. Var inte hemma igen förrens klockan passerat 17 och således blev det en lång dag.

Hemma och bytte om till stallkläder och sedan var det bara att ta tag i mockning och matfix så att jag slutligen kunde släppa in hästarna. Idag blev det endast lite snabbryktning i boxen av båda killarna innan jag återvända hemåt för middag med sambon och någon timmes mys i soffan med katterna och sambon innan sängen kallade.


Nya tag imorgon!

Av Malin - 11 november 2015 23:15

..ja det var ungefär vad jag hann med idag.

Började dagen med ett besök hos mamma och pappa för att byta till vinterdäck på hästtransporten, så nu är vi redo för vintern. Åt lunch tillsammans med pappa och fyllde sedan hela släpet med hö. Det är ett stort slä så det går in strax över 80 balar á 10-12 kg. Så jag har burit någonstans runt 800-1000kg hö, det är styrketräning det!


Rullade iväg till stallet med transporten och fixade sedvanligt stallfix innan jag hämtade in Nero från hagen. Idag tog vi turen runt skolan och det var alldeles lagom. Nero kändes pigg och nöjd och det var ganska skönt att komma upp på hästryggen efter allt slit.

Tillbaka i stallet kom pappa förbi och hjälpte mig att lasta in allt hö. Så nu är det fyllt i hela hörummet och jag är helt slut i armarna. Nu väntar bara att göra höpåsar och mathinkar, får se vilken dag jag ska hinna med det då jag har lite fullt schema framöver.


Bjuder på lite härliga bilder på mig och Dinoplutt...!


             

Av Malin - 10 november 2015 22:30

Ujuj, idag blev det sannerligen en dag fylld med hårt, men bra och välbehövlit arbete. Startade redan tidigt imorse med att lägga plattor längs ena kortsidan av huset. Vi ska anlägga en parkeringsplats där och sen fylla på neråt med gräsmatta, så idag blev det plattsättning. Känns i armar när man lagt sisådär 150 plattor. Tycker resultatet blev riktigt bra!


 

När detta var avklarat tog jag mig en tur till stallet för att rida Nero. Idag fick det bli ett pass på ridbanan med fokus på att verkligen runda till honom i formen med samma mjuka lång och låg tänk som under gårdagens uteritt. Nero kändes superfin idag och jag har väldigt fin känsla i sadeln efter omstoppningen och korrigeringen. Har en helt annan kontakt med Nero. Körde ganska basic med övergångar, tempoväxlingar ovh att växla mellan rakt och böjt spår i samtliga gångarter.

Fixade stallet och lunchfodrade samtliga hästar innan jag återvände hemåt för att fortsätta jobba.


Tog mig an veden när jag kom hem och körde och staplade 10 skottkärror med ved. Även det ganska så slitigt för kroppen, så jag kände mig rätt mör i kroppen när jag äntligen kunde gå in och ta kvällen. Det är bara att ladda om för imorgon står hämtning av hö på agendan, och det är minst lika tungt!


Väl hemma fick det bli en härlig kycklingwok till middag...mums!

 

  

Av Malin - 9 november 2015 20:15

Sov till lunch idag efter helgens nattjobb. Upp och iväg till stallet för att umgås med mina fina killar. Fixade i stallet med mockning av både boxar och hage, mat och vatten. Hämtade sedan in Nero för ett ordentligt ridpass. Nu har han haft sin höstlovsvecka och idag startar vi höstens träningssäsong igen.


Fick blir ett pass ute i naturen i vår nyfixade hoppsadel. Lite regn bjöd naturen på, men inte mer än att jag hann torka innan vi var tillbaka till stallet. Red ett grundligt pass idag där Nero verkligen fick jobba igenom hela kroppen i samtliga gångater med fokus på lång och låg form med ordentligt välvning av ryggen. Där fick han sen jobba runt i både trav och galopp och vi varvade tempo, samling och ställning i denna form. Jobbigt och vissa protester från Nero innan han verkligen släppte igenom och då blev han riktigt fin.


Skrittade hemåt på en supersvettig pållis som när vi kom tillbaka fick ett bad med varmt vatten och schampo. Fick sedan komma in i boxen med fleecepjamasen och mellis att mumsa på.


Dino fick en rykt och lite gos på stallgången innan även han fick sitt mellis. Måste hitta på lite avsuttna övningar som vi kan ägna oss åt för att aktivera hjärnan lite då och då. Dino gillar inte att vila   

Av Malin - 8 november 2015 23:38

Mycket ska man hinna med på ett par enstaka timmar. 

Sov bra även idag och åt en snabb frukost för att sedan ta stallet. Mocka, fixa mat, borsta på mina killar och släppa in samtliga hästar även idag. Sen ännu snabbare gem för att hinna med Fars dags fika, dusch, middag och sen jobbet igen. 


Nu är jag dock lite ledig i veckan och hoppas hinna med lite mer pyssel med hästarna. Rida Nero och någon promenad med Dino så han inte dör av uttråkning. 


   

Av Malin - 7 november 2015 22:45

Sova, sova....så skönt när man jobbar natt att helt utan ställda alarm eller några som helst måsten. 

Stallet efter frukost och förutom att mocka, fylla på strö, ställa fram mathinkar och höpåsar så mockade jag även hagen och flyttade vattenhinkar till vinterhagen. 


Hämtade sedan in mina killar en i taget och ryktade samt petade i avmaskningsmedel. Så när båda min var inne tog jag mig an övriga hästar som skulle släppas in. Samtliga hästar fick komma in efter lite trassel från en viss dam och jag kunde återvända hemåt för nästa natts jobb.   

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards