Chocolicious

Alla inlägg under december 2015

Av Malin - 23 december 2015 19:45

Så var sista dagen innan julledigheten avklarad och jag slutade lite tidigare på jobbet. Vidare till stallet där pållisarna fick ha vilodag och jag mobbade boxarna och plockade sedan in båda killarna. 

Ryktade och pussade på dem båda innan de fick komma ini boxarna för lite mellis.

Vidare hemåt för middag med sambon och sen lite mys i soffan med film och julgodis. Imorgon blir fullmatad dag och då är det ganska skönt att bara tagit det lugnt idag. 


 

Av Malin - 22 december 2015 22:45

Kvällsjobb även idag och tidig morgon för min del i allafall. 

Mina älsklingar körde järnet hela morgonen och väckte sin mamma. Lagom tills jag vaknat tillräckligt mycket för att jag inte kan somna om så sjunker Bagheera nöjt ner på mitt nattduksbord, fullkomligt nöjd med sin insats. 

 

Var således på plats i stallet redan kl 08.00 Fixade höpåsar för hela julhelgen och borstade sedan Dino som fick komma ut i hagen med lite hö. Nero och jag tog en uteritt runt skolan idag. Körde ett ganska basic genomkörarpass av samtliga gångarter och stämde av lite. Eftersom jag var så tidig i stallet hann jag utan problem även med att avsluta julfixet innan jobbet väntade. 

Av Malin - 21 december 2015 22:30

...var vårt fokus idag. 


Hade stallet på förmiddagen och även idag plockade vi på kandaret för lite dressyrjobb på ridbanan. 

Red fram i skritt, trav och galopp och la sedan dagens fokus på övergångar i galoppen. Fattade från skritt där jag varannan gång flyttade jag lite på bakdelen i fattningen för att verkligen få med rumpan. Galopperade ett par steg och saktade sedan av till skritt igen med så få travsteg som möjligt emellan. Skrittade ett par steg och sen ny fattning. Nyttigt jobb där Nero blev jättefin. 


 

Av Malin - 20 december 2015 21:45

Nya dag med fulltecknat schema. Började dagen i stallet för min del där Neros utslag såg ingefär ut som igår. Så idag provade vi ett lättare dressyrpass. Nero reagerade öht inte varken när jag la på schabrak och sadel eller under själva ridpasset. Var dessutom helt oöm efteråt, så vi får se vad det blir med dessa pluppar.


Körde iallafall ett pass på ridbanan med kandaret på och Nero var så himlans fin. Mycket fokus på övergångar och  att verkligen runda till honom runt skänkeln. Red mycket volter i olika storlekar och med olika böjning. Red öppna och förvänd sluta och avslutade med galoppjobb i både rättvänd och förvänd galopp. Fin känsla!


Fixade stallet och åkte sedan hemåt för lunch och en snabb dusch. Hade nämligen tid på Loka brunn för massage idag och medan jag åkte dit och skämde bort mig själv så påbörjade sambon städningen, guldstjärna till honom.


Detta väntade mig när jag klev in på Loka.

 

Hade bokat en helkroppsmassage med gyttjebädd och det var så himla skönt. 70 minuter av njutningen och avslappning, härligt för både kropp och själ!


Tillbaka hemma tog vi itu med städningen som var kvar och sen väntade julpynt och att klä granen. Blev så mysigt när det var klart...


Månseman tog plats vid krubban, dock är han så stor att krubban knappt syns!

 

Snön lyser vit på taken - endast Månse är vaken....  

 


 

Av Malin - 19 december 2015 22:45

Jag älskar att baka, laga mat och göra godis. Så idag har jag verkligen fått ägna mig åt sådant som jag uppskattar, bortsett från hästarna som jag naturligtvis älskar att greja med.

Började dagen med sovmorgon och frukost med sambon. Så snart vi dukat bort frukosten så startade jag med att sätta degen till rågbrödet som vi har på julafton. Ett recept som jag ärvt av min mamma som är supergott och ganska så smidigt.


Medan brödet jäste drog jag igång godistillverkningen. På årets lista stod följande sorter...

- Mozartkulor

- Glöggbollar

- Wienernougat

- Saffransbollar

- Bountybitar

- Pistagetryfflar

- Apelsintryfflar med mörk choklad

- Kardemummatryfflar med ljus choklad

- Pepparkakstryfflar

- Whiskeytrtfflar

- Romtryfflar

- Konjakstryfflar


Bjuder på lite härliga bilder...

Hemmagjord wienernougat.... 


Glöggbollar...

 

Bountybitar...

   

Saffransbollar...


Fick bli en tur till stallet efter lunch då jag hade lunchfodring på min lott idag. Medan hästarna åt lunch så mockade jag och fixade maten. Försökte även mocka i hagen men det gick sådär. Dino är så otroligt trött på att vila så han är som ett plåster på mig så snart jag visar mig. Så jag gav upp mockningen och tog med mig Dino ut för lite kvalitetstid istället. Ordentlig rykt och genomgång av man och svans. Rengöring av skapet, där han har en tendens att bli lite äcklig.


Sen gick vi ut till ridbanan där jag först longerade honom i fem minuter så han fick ladda ur det värsta. Släppte sedan lös honom så han fick motionera av sig överskottsenergin. Är ju dock 10 + grader ute så han orkade inte så värst länge.


 

Sen gick vi upp till vägen och tillbaka som nedvarvning.


Tog in Nero för ett pass på ridbanan, men upptäcker att han har fått fullt med konstiga utslag på kroppen. Klurade en lång stund över vad det kan vara då de sitter så udda till. Han har på ena sidan som ser ut att följa en linje från manken och ner längs flanken. På andra sidan manken har en samling. Han har mitt uppe på ryggen, där han har pälsen kvar.


Så alla min tänkbara förslag utom ett har liksom gått bort.

Dvs rekation mot sadeln - då borde han inte ha vid manken där sadeln inte legat.

Foderreaktion - sitter i en lång rad? Har inte bytt foder på flera månader.

Utslag/irritation efter klippningen - då borde det inte finnas i det oklippta området uppe på ryggen.


Så det som kvarstår för mig är värmeutslag....det har ju slagit om och blivit 10 grader varmt ute, från lika många minusgrader....vad vet jag?


Bjuder på en bild på företeelsen..

 


Så vi skippade ridningen idag, så får vi se hur det ser ut imorgon. Ryktade Nero och bjöd på en godbit istället.


Tillbaka hemma fortsatte med jag blandade delar...jag färdigställde några av godissorterna som jag påbörjat på förmiddagen, samt stoppade in julskinkan i ugnen.


Hann även med att göra hemmagjord senap och egengjort marmelad som jag fått recept av en arbetskamrat på. Blir så himla smarrigt tillsammans med lite brieost och ett kex.

Var bara tvungen att provsmaka lite...


   


När julskinkan väl var griljerad och godiset instoppade i burkar i kylskåpet njöt vi av en god middag tillsammans och tittade på film på TV.

Ny dag imorgon!

Av Malin - 18 december 2015 20:00

Sov till lunch efter nattens jobb och sedan direkt till stallet.

Mockade och fixade med stallet först och hämtade sedan in Nero från hagen. Idag fick det bli en liten snabbtur för vår del då tiden var lite knapp.

Skrittade upp längs vägen, red bort mot där man svänger in mot skolan och körde sedan den andra vändan som är en lång mysig skogsväg med perfekt galoppjobbs möjligheter. Å ännu trevligare var att de  hade fixat till vägen efter all avverkning i somras, så nu var det stenmjöl och grus ovanpå. Mjukt och fint sviktande underlag. Så där fick det bli galoppjobb i varierande tempo och samlingsgrad. Nero frustade nöjt och vippade med öronen, även han verkade uppskatta underlaget.


Smutsig kille när vi var tillbaka till stallet, så jag fick spola både ben och mage innan Nero fick innetäcket på sig och äta mellis. Hämtade in Dino från hagen och ryktade även honom och spolade benen.


Direkt vidare till ICA för storhandling med sambon. Var riktigt mycket folk på plats så det tog nästan en timme. Vi hittade dock allt vi skulle och är nu färdighandlade inför julen, bortsett från lite som måste köpas till veckan, som mjölk och vissa grönsaker till juldagen.


Nu väntar en helg fullproppad med förberedelser för julen. Imorgon blir det fokus på julgodis, brödbak och julskinka, medan söndagen handlar om städning, julpynt och klä granen.


På återseende!

Av Malin - 17 december 2015 22:00

Ja det är ju så livet ser ut. Gäller att försöka blanda i lagom mängd. Å idag fick det bli lite av varje. Sovmorgon och sen stallet. Mockade och fixade maten på rekordtid. Hämtade in Nero och snabbt på med grejorna. Lagom tills jag ger mig iväg så blir det väderomslag. Från minusgrader till spöregn. Å jag hade termobyxor och vinterjacka på mig, vilket resulterade i att jag blev blöt ända in på skinnet. Mysigt!


Vägbanan blev såphal, tack och lov för broddar för vi kände inte av detta under hela ridpasset. Men när jag skulle åka hem från stallet så snurrade bilen fint på glashala grusvägar. Red Nero runt skolan, ett skönt pass trots skitvädret.


Hem för arr dusha och sen vidare till Örebro. Vi hade tid hos begravningsbyrån kl 14.30 och efter det tog vi lite shopping för att blanda upp det hela lite.


Köpte snygga rosa hpåsar på Hööks, julklappar till katterna och lite annat smått och gott. Tröttnade även på att inte ha en ordentlig telefon och ordnade idag en ny via sambons abonnemang. Så nu ska jag bara ordna till det lite så kan vi förhoppningsvis bjuda på lite mer bilder från vår vardag igen, med en kamera som fungerar.


Nu - nattjobb!

Av Malin - 16 december 2015 19:45

  

Vissa dagar är man som kola både i huvudet och i kroppen. Idag var en sådan dag för min del...

Jobbade 7-16 idag, stallet direkt efter jobbet och skyndade mig att mocka och fixa färdigt i stallet innan jag tog in samtliga hästarna hagen. Är en ganska så rofylld känsla när det enda som hörs är ljudet av tuggande käkar.


Imorgon är tanken att rida Nero igen men idag blev det bara rykt och mys med båda killarna. Nero verkade njuta av ytterligare en vilodag och Dino är fruktansvärt trött på detsamma. Han är en riktigt bänglig tvååring som bökar och nappar efter allt han kommer åt. Ganska så tålamodsprövande och det är en hel del korrigeringar och tillsägelser ifall hantering. Men det är en normal fas för dessa små godingar, kommer ihåg hur brötig Nero var när jag fick hem honom. Suck!


Nu väntar Bonde söker fru....

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards