Chocolicious

Alla inlägg under december 2015

Av Malin - 15 december 2015 21:30

Efter gårdagens ledsamma avslut där svärfar lämnade jordelivet så blev det en dag hemma tillsammans med sambon idag. Vi har bara varit tillsammans och pratat minnen och ägnat varandra tid. Åkte en snabbis till stallet för att mocka ch fixa maten till killarna. Hade lunchfodring så jag avslutade med att slänga till dem hö innan jag återvände hemåt. 


Efter lunch tillsammans hann vi med en promenad för att rensa skallen lite och sen lite mys hemma med mycket prat och Lugn och ro.


Ibland får hästar komma på efterkälken för att annat kommer emellan. Nero fick vilodag idag och det är planeringen även imorgon.


Imorgon planerar jag dock att vara åter på jobbet. 

Av Malin - 14 december 2015 21:15

 

Ledig dag för min del som inleddes med städning här hemma. Körde övervåningen plus tvättstugan, åt lunch och åkte sedan ner på stan en sväng. Handlade lite saker på Dollarstore, Biltemas samt Djur och Natur. Åkte sedan direkt vidare till stallet där jag hämtade in Nero från hagen. På med kläder och sedan ut på en härlig tur i skogen. Inget härligt väder, men vad gör väl det när man älskar att rida. Nero var pigg och på trots ett ganska så aktivt tempo med mycket galopp och trav. 


Var lite halvklart ute och det kändes ganska så kallt framförallt om fötterna. Ännu roligare var att efter 10 minuter så dör min  telefon, eftersom den inte klarar minusgrader. Så det kändes lite obehagligt ifall något skulle hända. Försökte dock hålla mig på mattan under turen för att undvika sådana missöden. 


När vi kom tillbaka till stallet så skyndade jag mig att klä av Nero, mocka och hämta in Dino. Hade Pia inbokad för massage på Nero kl 16.30 Så när Pia tog sig an Nero kunde jag mocka klart och borsta lite på Dino. Nero kändes väldigt fin idag enligt Pia och hade endast några pyttesmå låsningar som Pia löste. Nero njöt i fulla drag av behandlingen och Dino kikade avundsjukt på.



Av Malin - 13 december 2015 23:06

Sov till lunch idag och åt frukost i lugn och ro med mina småbjörnar. Åkte till stallet efter lunch i ett underbart soligt och klart väder. Mockade och fixade klart i stallet innsn jag hämtade in Nero för att rida en härlig uteritt. Red in i skogen bakom stallet och efter stormen som dragit fram förra veckan så var det ett träd som blåst ner som vi fick skutta över. Skojsigt!


Red ett pass med mycket trav och galopparbete precis som tidigare i veckan. Jobbade mycket med övergångar, tempoväxlingar och halvhalter. Nyttigt arbete för min stora kille!


Tillbaka i stallet fick Nero tjocka innetäcket på sig och jag hämtade in Dino istället. Borstade igenom pälsen ordentligt och även han fick innetäcke på sig med tanke på prognosen för natten som lovar kalltoch klart. Vill ju inte att mina killar ska frysa.


Hemma eldade vi i kaminen och mös i soffan under eftermiddagen. Ganska så lugnt och skönt faktiskt.


Ledig dag även imorgon då massage väntar för Nero på eftermiddagen. Tänkte rida ett pass innan det och dessutom ska jag stända hemma. Yippie!

Av Malin - 12 december 2015 22:30

Började dagen i stallet eftersom jag skulle träna för Anna Björkman kl 10.00

Nero hade fått förlängd sovmorgon med sitt utsläppshö inne och var ivrig på att komma ut när jag kom till stallet.

Borstade och klädde på oss rejält eftersom det blivit kallt och fruset under natten. Skrittade iväg i solskenet mot ridhuset och väl på plats värmde vi upp i ytterligare 10 minuter innan Anna kom.


Jag fick börja med att presentera Nero och mig själv. Vi pratade lite om styrkor och svagheter och tränings/tävlingsplanering. Sen fick vi rida igång och Anna fick en möjlighet att checha av oss lite. Fick beröm för att Nero var otroligt mjuk och följsam, vädigt lyhörd och arbetsvillig i en trevlig modell med rörlighet och goda utvecklingsbara gångarter. Jag fick beröm för min fina sits och min goda ridkänsla, vilket naturligtvis är roligt att höra.


Vi fick rida ett pass med lösgörande arbete där vi fick lite tips på vad vi kunde fortsätta jobba med under vintern. Anna tyckte precis som jag att han gör alla övningar upp till MSVC med god teknik, men att det är styrkan som saknas för att riktigt uppnå de poängen som krävs för MSVC. Så hon tyckte det lät som en utmärkt och realistisk plan att rida LA under vårsäsongen, med plan att kunna rida MSVC under hösten om han utvecklas enligt plan. Han är bara 6 år och det är egentligen först nu han kan tillgodogöra sig det riktiga styrkebyggande arbetet.


Vi fick tips om att rida mycket övergångar som är utmärkt styrketräning för hästen, och att jag gärna kan lägga in sidvärts både in i övergången och ur nedsaktningen. Även förvänd galopp är en nyttig styrkebyggande övning. Dessutom gärna ut i snön naturligtvis, om vi nu får någon snö!


Skrittade hem i solskenet och släppte sedan ut Nero. Gjorde klart stallet och glädjande nog verkade Dino gilla blötmaten, så idag utökade jag till lite morgon och kväll. Ska räkna lite på ny foderstat med vetekli till honom.


Väl hemma ägnade jag mig åt att baka med saffran. fick bli en saffranskrans samt saffranskladdkaka....mums!


Älskar den fina färgen och den underbara doften och smaken...


   


Skulle ju egentligen ha jobbat 14-22 idag och 7-16 imorgon, men pga sjukdom på jobbet fick jag hoppa in och jobba natt inatt istället, så jag fick en ledig dag idag, och imorgon sover jag till lunch istället. Passar mig ganska så bra!

Av Malin - 11 december 2015 22:15

Återigen en riktigt fullsmäckad dag. Startade redan tidigt imorse med att rulla hem till pappa med hästtransporten för att hämta hö. Fyllde släpet till bredden och styrde sedan mot stallet. Tog ett litet avbrott i höfixandet och hämtade in Nero från hagen. Dressade på oss och idag blev det en lite längre uteritt fast i dressyrsadeln. Red turen runt trehörningen med mycket galopparbete. Riktigt styrekträningspass där vi varierade tempo, graden av samling och graden av ställning. Dock ett fint arbete som gav ordentligt med mjölksyra för oss båda. Härligt underlag och skönt väder att rida ut i.


Tillbaka i stallet fick killarna sin lunch och jag ägnade mig åt att mocka båda boxarna samt hagen. Lastade in allt hö i stallet och gjorde påsar och mathinkar.


Idag fick även Dino för första gången prova lite vetekli och blötfoder till kvällsmaten. Nero är ju extremt kräsen av sig och vill absolut inte ha blötmat utan endast pelleterat foder. Men min tanke var att de om Dino kan tänkas gilla blötmat med vetekli, för att hålla nere kostnaden något. Blir väldigt dyrt med så mycket färdigpelleterat foder till båda killarna. Så blir spännande att höra imorgon hur det har gått.


Hemåt efter detta för att duscha och hinna med veckohandlingen på ICA innan det var dags att rulla mot Loka Brunn för julbord tillsammans med familjen. Han dock inte mer än ut på stora vägen så ringer min syrra och berättar att de fått punka på bilen. Så vi fick vända och hämta upp dem, så det var en välpackade bil som styrde mot Loka.


Väl på plats fick vi dock avnjuta ett härligt julbord med fina omgivningar. Är återigen så mätt att jag knappt orkar existera, men nu får det allt bli ett par veckors uppehåll med julmat innan det är dags för julafton.


 


Av Malin - 10 december 2015 22:00

Idag är det Malin-dagen, min alldels egna dag   

Jobbade 7-16 idag och åkte direkt till stallet efter jobbet. Hade insläpp på min agenda, men skyndade mig ut med Nero på en ridtur innan jag tog in hästarna. Blir ju mörkt så himlans snabbt nu, så det var bara att dressa upp med reflexer högt och lågt och ge sig iväg. Jag föredrar ju att rida utan pannlampa, så det är lite halvmysigt när man lämnar allt ljus bakom sig och ögonen får vänja sig vid mörkret, tycker dock att jag ser ganska bra trots allt. Nero var pigg som en mört och vi jobbade mycket i galopp längs mjuka grusvägar. Det är fördelen med att det varit så pass blött och regnigt, att det varit ganska så bra underlag att rida ut på.


Väl tillbaka i stallet mockade jag och plockade sedan in övriga pållisarna.


Kvällen ägnades åt mys med mina småkillar då sambon var på julbord med jobbet idag. Vi alternerar dagarna här och då finns det plats för lite egentid hemma.


 


Av Malin - 9 december 2015 21:45

Idag har varit en ganska så fulltecknad dag med lite av varje.

Hade APT med jobbet vilket innebar att jag började en hel kvart senare än vanligt. Så förmiddagen ägnades åt allmän information och lite diskussioner. Åt en god lunch på Café Smakbiten tillsammans med kollegorna och jag tog Fisk-och skaldjurssoppa. Mycket gott. Till efterrätt provade jag Saffranskladdkaka som smakade ljuvligt.

Hann även med att bli intervjuad av Sveriges Radio P4 som var på plats, således lite lokalkänds idag   


Eftermiddagen fortsatte med intressant föreläsning i Palliativ vård och vi avslutade dagen vid 15.15 Då var det bara att dressa om och swisha genom stallet. Mockade och fixade maten på rekordtid för att hinna hem och duscha och göra mig iordning. Skulle hämta Lena vid 17.30 för vidare transport mot Bofors Hotell och julbord med jobbet.


Trevlig kväll med mycket god mat och ännu godare dessertbord. Så när jag rullade hemåt var magen så spänd att det gjorde ont. Herregud vad mätt jag är!!!



Av Malin - 8 december 2015 22:00

Japp det fortsatt kalla vädret gav idag fin möjlighet till ett dressyrpass på ridbanan. Var lite fruset underlag, men inte knöggligt eftersom banan var nysladdad innan det frös på. Nero och jag körde ett ganska så basic pass med mycket övergångar, skolor och avstämningar. Tycker jag fick en fin känsla idag och Nero kändes rund och luftig i sprången i galoppen, men utan att bli för på. Ibland har han en tendens att glömma bort att han ska vänta i varje språng på min takt, och då rinner han lätt iväg i sitt eget tempo. Så mycket halvhalter och många övergångar så han är aktivt med på noterna och väntar på mig.


Röjde undan i stallet i vanlig ordning och pussade på Dino i hagen idag. Efter senaste stormen har delar av staketet på ridbanan blåst ner och jag kan således inte släppa honom lös där för då är risken överhängande att han hoppar ut.


Hittade denna bilden från förra året, och det ser ju inte direkt med vinterlikt ut då iallafall, så trots att detta känns som den sämsta inledningen på vinterna på länge, så ser det ganska grönt ut på förra årets bild med.

 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Skapa flashcards