Chocolicious

Alla inlägg under december 2015

Av Malin - 7 december 2015 22:03

Idag visade vädret hur snabbt det kan slå om. Från sista dagarnas stormvindar och spöegn så sken imorse solen och en klarblå himmel inbjöd verkligen till utomhusaktiviteter.

Var ute med katterna på förmiddagen och dessutom så matade jag en ensam hittekatt som varit på vår gård i över en veckas tid. Den har varit så skydd att jag inte fått kommit nära, men idag lyckades jag locka den till mig med hjälp av mat, och kände att den var riktigt tunn över ryggen. Så ska försöka ta kontakta med något djurhem imorgon och se om det är något ställe som kan ta emot den. Är så otäckt nu när det slår om och blir kallt ute.


Var iväg till Skottlanda kvarn med Anna för att kolla på foder, det dröjer dock tills början av januari innan vi kan beställa hem foder, så fick köpa den gamla sorterns linfrökaka så länge. Den som Dino ratat tidigare, så han får äta den gamla så länge och så får Nero äta den nygamla sorten som han tidigare accepterat iallafall.


Direkt vidare till stallet där jag och Nero körde ett dressyrpass på vägen. Dvs vi körde med dressyrsadeln och kandaret på och passade på att utnyttja de mjuka grusvägarna. Jobbade mycket med övergångar, öppna, sluta och tempoväxlingar. Nero kändes fin och med på noterna idag. Dino fick bli borstad när vi kom tillbaka och verkade ganska nöjd med detta, även om det märks att han längtar ut och springa. Hoppas på lite stabilare väder så vi kan komma ut och röra lite på oss.


Resten av veckan är fullbokad.

Imorgon är det ridning på förmiddagen då jag jobbar kväll. Förhoppningsvis ett dressyrpass på banan imorgon om underlaget är ok.

Onsdag blir vilodag för killarna då jag jobbar 7-15 och sen ska på julbord med jobbet på kvällen.

Torsdag stallet efter jobbet och då får vi se hur väder och underlag är, det får avgöra om vi rider ut eller är på ridbanan.

Fredag är jag ledig och då planerar jag att hämta hö och rida Nero ute eller på banan utifrån vad vi gör på torsdagen. På kvällen ska jag på julbord med familjen på Loka Brunn.

Lördag är det träning för Anna Björkman som jag inte tränat för på säkert snart 10 års tid. Det är Annas tid, men då Jacke inte är riktigt i form, så tar vi den tiden. Blir spännande. Sen jobbar jag 14-22 på lördag kväll.

Söndag jobbar jag 7-16 och då blir det vilodag för Nero.


Hoppas att ni får en fin vecka!


   

Av Malin - 6 december 2015 21:55

Äntligen träningsdax igen.

Dessvärre fortsätter vädret att visa sig från absolut värsta sidan och när jag vaknade idag hade jag fått ett sms om att hästarna fick vara kvar inne imorse pga stormen. Allting blåser bort.

Så när jag kom till stallet för att lunchfodra så fick samtliga hästar äta lunch inne och så släppte jag ut dom efter de ätit upp så de iallafall fick lite frisk luft och möjlighet att röra lite på sig.

Dino fick låna Neros regntäcke med helhals och verkade ganska nöjd.


Nero slapp utevistelsen och fick istället åka till Botorp för Pelle-träning. Var riktigt skönt att kunna rida inne i ridhuset med bra underlag och fritt från nederbörd och blåst.

Nero kändes lite stark idag och låg på i handen en del. Fick lite hjälp från Pelle kring hur jag kan korrigera honom och visa att det inte är ok. Idag red vi öppna, sluta, skänkelvikningar i trav, lite bakdelsvändningar i skritt och fokus på att korrigera mellan rättvänd och förvänd galopp, samt jobbade med fattningar och avsaktningar.

Mot slutet blev Nero otroligt fin och vi fick massor med beröm av Pelle för att han verkligen bar sig och svingade fint över ryggen. Fick plocka upp honom i tävlingsformen en stund och även där kändes han riktigt trevlig. Pelle kommenterade att vi fick en väldigt fin profil och att han verkligen gillade vad han såg. Det känns väldigt roligt!


Vi kom även överens om att jag ska ta kandaret nästa gång så han får se skillnaden som jag upplever när jag rider Nero på kandaret.

                  

       

Härliga vinterbilder från i februari....oj vad vi längtar efter detta!

Av Malin - 5 december 2015 21:45

Sov till lunch efter nattens jobb och vaknade upp till värst skitvädret med stormvindar och spöregn.

Hade lunchfodring i stallet så det var bara att klä på sig och bege sig ut.

Gav samtliga hästar sitt lunchhö och plockade in Nero för en ridtur, han fick vänta med lunchen idag.

På med ordentliga grejor och så skrittade vi iväg. Pga den kraftiga blåsten fick det bli runt skolan även idag, ville inte ge mig ut i skogen med risk för att träffas av flygande träd och dylikt.


Vi fick trots vädret en trevlig tur där vi klarade oss undan värsta regnet och jag upplevde inte blåsten som så besvärande heller. Nero var pigg som en mört men verkade tycka det var ganska så skönt att komma ut och röra på sig. Jobbade med tempoväxlingar och att kunna ändra formen utan att det påverkade takt eller tempo i såväl trav saom galopp. Lossnade allt eftersom.


Tillbaka i stallet fick Nero komma ut med sitt lunchhö, jag mockade och fixade klart stallet innan jag åkte hemåt. Fick dock backa en kilometer då vägen var oframkomlig pga ett stort tröd som ramlat rakt över vägen där vi red bara en stund tidigare. Så efter lite krångel var jag ombytt och vi kunde åka till mamma och pappa för pepparkaksbak.


 


Mumsade i mig en hel del god deg och bakade fina pepparkakor.

Åt tacos och spelade Ticket to ride på kvällen. Härligt med en lugn och trevlig kväll!



Av Malin - 4 december 2015 21:30

Ibland blir det helt enkelt ändrade planer, och ibland blir det till det bättre.

Pga att det körde ihop sig på jobbet så bytte jag dagens 7-16 mot jobb inatt istället. Så jag fick plötsligt dagen fri och förutom viss sovmorgon då jag behövde det inför kvällens nattarbete.

Ägnade dagen åt lite sedvanligt plocka här hemma då vädret verkligen lämnade en del övrigt att önska. Åkte till stallet vid 13.30 för att klippa Nero innan jag hade insläpp av samtliga pållisar. Så efter att ha mockat och fixat stallet så hämtade jag in Nero och gick lös med klippmaskinen.


Snacka om att han var långhårig, var som at klippa en isbjörn. Men bra blir det ju när det är klart. Vi kom dock inte riktigt överens när jag skulle klippa huvudet och Nero bjöd på en fin käftsmäll vilket resulterade i fläskläpp och ett fint sår på insidan av läppen. Dock gick matte vinnande ur striden trots allt då huvudet blev klippt iallafall. Tji den som ger sig.


 

Tog sedan in öveiga hästar och spolade skitiga ben och hängde upp dyngsura täcken på tork.

Direkt från stallet till ICA för att veckohandla med sambon. Sprang ihop med Mariana med make på ICA och fick en trevlig pratstund innan vi fyllde vagnen och återvände hemåt.


Nu nattjobb - imorgon pepparkaksbak!

Av Malin - 3 december 2015 21:15

Idag var underlaget något mer blött, men fortfarande ingen sjö på ridbanan vilket innebar att jag och Nero passade på att hinna med ett dressyrpass där imorse. Körde på kandaret även idag och Nero köndes väldigt fin. Vi jobbade med att hitta bärighet och rätt lyft i galoppen idag, red mycket övergångar mellan rättvänd och förvänd galopp där Nero ska bibehålla samma takt och tempo oavsett i vilken galopp vi går. Han börjar bli riktigt fin i den förvända galoppen nu och orkar faktiskt bära upp sig oavsett om vi rider rakt fram eller på böjt förvänt spår.


I traven red jag mycket övergångar och flyttade honom i såväl öppna, sluta och skänkelvikningar på olika linjer. Sluta som  verkligen är Neros paradgren gör han riktigt bra, medans öppnan kräver lite mer stretching och mjukning innan han blir helt loss. Skänkelvikningarna blir allt bättre, men det gäller att ha honom mellan säte och skänklar som han inte går före med bakdelen.


Nero blev svettig även idag och fick en dusch och sedan täcke på och hö med ut i hagen. Måste försöka klippa honom imorgon.


Dino fortsätter att vila och då det var ganska slipprigt idag fick vi skippa promenad. Får försöka till helgen istället.


Härliga bilder från december förra året...

   



Av Malin - 2 december 2015 20:45

Idag var det då min 32 födelsedag som gick av stapeln. Härligt med en ledig dag och ha möjligheten att spendera den hur man vill.

Lite sovmorgon startade jag med och sedan frukost tillsammans med sambon. Efter frukost åkte jag till stallet och red ut med Nero.

 

Härligt med kallt väder och fin utsikt från Neros rygg. Vi red turen runt skolan idag och Nero kändes väldigt mjuk och lyhörd idag. Kunde reglera honom helt för sätet och han bjöd fint in i handen. Härligt med broddar och snösulor då man inte behöver bry sig det minsta om halka eller snö. Det är bara att rida på framåt och njuta av turen.


Efter avslutat ridpass fixade jag stallet och återvände sedan hemåt för att fortsätta med bakandet inför kvällens födelsedagsmiddag.


Gjorde fördigt min tårta, en ferrero rocher tårta med massor av gottigheter i!

 

Tårtan består av en botten i mörk choklad som är ganska så kladdig i modellen, ovanpå den är det en nutellafrosting och hackade hasselnötter. Sen är det två ljusa chokladbottnar i lite mer traditionell modell med nutellafrosting och hackade hasselnötter emellan. Avslutningvis är hela tårtan täckt med nutellafrostingen och sen är det hackade hasselnötter på sidorna. Uppe på tårtan är det en mörk nutellafrosting som är spritsad och dekorerad med guld och ferrero rocherkulor.


Bakade även en saffranskrans som blev himla god...


 

Fylld med mandelmassa och russin...mumma!


Bjöd på älgskavsgryta med potatis, svartvinbärsgele och sallad till middag och sen de båda bakverken till dessert.


Fick fina presenter av samtliga...

- Böcker, Denise Rudberg samt Liza Marklund

- Svarta träningsbyxor

- Nya trådlösa telefoner

- Salladsbestick samt tårtspade

- Choklad

- Presentkort Ullared

- Biljetter samt hotell till Gothenburg Horse Show den 27/3.


Vissa är helt enkelt mer bortskämda än andra...  




Av Malin - 1 december 2015 23:30

Idag blev en ganska så fullspäckad dag för min del. Lite sovmorgon och sen frukost. Åkte direkt till stallet efter frukost för att hinna rida innan lunchfodringen. Så jag och Nero fick äntligen komma ut i skogen. Red en härlig tur i skogen där det var fruset och solens strålar reflekterades så fint i frosten på träden. Nero var pigg men lyssnade väldigt fin och jag kunde göra fina förhållningar bara för sätet. Vi rullade på i både skritt, trav och galopp och var båda nöjda när vi återvände hemåt.


 


Nero fick komma ut i hagen med lunchhö och jag gjorde klart stallet och kunde sen åka vidare hemåt. Lunch och sedan storstädning hemma tillsammans med sambon. Så skönt när det är rent och snyggt. Vi tog en sväng ut tillsammans med Bagheera och plockade lite tallris till min krans, och på kvällen hann jag även med att baka den ena botten till min tårta. Såg väldigt god ut.


Ska bli spännande att montera ihop den imorgon.

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards