Chocolicious

Alla inlägg under januari 2016

Av Malin - 7 januari 2016 21:50

Idag var det tacksamt nog liiite varmare ute, bara -14 grader på förmiddagen.

Började morgonen med att klumpedumpa mig och missade ett par trappsteg inne och föll utför de sista och landade på knäna i stengolvet. Aj, aj, aj kan jag säga men det gick bra. Blir nog blått, rött och lila innan det är klart, men jag skyndade mig att klä på mig och åka till stallet innan svullnaden tilltog så jag skulle få för ont.

Tog utsläppet åt Anna idag så killarna slapp komma ut redan kl 06 på morgonen. Var där vid 9.tiden och efter diger påklädnad av både mig och sedan samtliga hästar så släppte jag ut alla utom Nero.


Klädde på Nero dubbla ridtäcken och själv hade jag värmesulor på batteri i stävlarna och handvärmare i handskarna och fårskinn i sadeln, ja förutom termoridbyxor och 100par underställ och varmaste fårskinnsfodrade stövlarna.


Tog vägen runt skolan idag och vi skrittade mycket, travade en del och tog en kortare liten galopp. Så här såg vi ut när vi kom tillbaka...


 

Jag hade iskritaller i ögonfransarna och Nero runt hela mulen...

 


När vi bytt ridstyrsel mot varmt täcke fick Nero komma ut i hagen och jag fixade stallet och tvättade ytterligare ett par täcken innan jag återvände hemåt.


Sambon och jag var en sväng till Örebro på eftermiddagen då jag skulle hämta ut min mobiltelefon som mot alla odds blivit lagad på garantin och nu var färdig. Köpte lite handvärmare på XXL och hittade även en lekboll till pållarna som vi ska inviga imorgon.


Såg ett fascinerande fenomen på parkeringen som de skrivit om på Aftonbladet sista dagarna....iskristaller....häftig syn!

 

Kvällen innehöll mys i soffan med sambo och katter. Har tittat på film framför brasan och det känns som en fin avslutning på en ledig dag!

 

-21

Av Malin - 6 januari 2016 21:45

Tji fick jag när jag tänkte att jag skulle kunna rida idag. När jag vaknade vid 08.30 imorse visade termometern på -21 grader. Å trots att jag drog på stalletbesöket till kl 10 så hade det inte hänt mycket på termometern under tiden. Så det fick bli en vilodag till för Nero, då jag inte anser att det är nyttigt att dra i sig så kall luft i lungorna.


Så åkte till stallet och tog in killarna var för sig för rykt och byte av täcken. Nero fick byte till sitt armégröna 400g täcke med helhals. Å Dino fick ta det röda 300g vintertäcket utan hals. Trots att han satt vinterpäls så vid dessa temperaturer gör han av med för mycket energi på att hålla värmen om han går utan. Han är perfekt i hull nu och jag vill inte att han tappar. Fascinerande dock att han är så pass stor att det röda täcket som är ett 155 satt som ett smäck på honom. Vilken storlek ska han sluta på.


Både killarna myser i solskenet i sina varma och sköna täcken...

 


Så när killarna var varma ägnade jag mig åt stallet och alla dess sysslor. Passade på att tvätta lite täcken idag och fixa med varmt vatten till alla hästar i samband med lunchfodringen.

Det är inte bara när det är -21 grader ute. Allt fryser och jag anser att det är viktigt att hästarna har vatten att dricka ute även om det är kallt. Kanske vore något att införskaffa en Thermobar till killarna...

Av Malin - 5 januari 2016 20:24

Idag hade Nero välbehövlig vilodag efter att ha arbetet väldigt bra i många dagar.

Passade utmärkt eftersom jag jobbade 7-16 idag och det hann bli både mörkt och ganska så kallt innan jag var på plats i stallet. Termometern visade på -13 grader när jag klev ur bilen vid stallet. Skyndade mig att mocka åt Nero och lägga in mellis. Hämtade sedan in Nero som fick på sig stalltäcket och komma in i boxen. Tog sedan in Dino och stälde honom på stallgången medan jag mockade åt honom. Både killarna fick påfyllt med nytt spånpellets idag och sover förhoppningsvis gott inatt.


Imorgon jobbar jag kväll igen vilket innebär stallet på förmiddagen och ridning för min och Neros del. Återstår att se vilket väder som erbjuds då.


På fredag kommer dessutom Vet.Jenny för ID-koll av båda min killar så jag kan skicka in deras pass för registrering enligt nya reglerna.


 

Av Malin - 4 januari 2016 22:45

Idag slog kylan till ordentligt och när vi vaknade imorse var det -20,9 grader utomhus. Så jag grejade lite hemma först och åkte till stallet lite senare i hopp om att det skulle hinna bli lite varmare. Väl på plats mockade jag och fixade stallet först. När detta var fixat hade temperaturen faktiskt stigit till hela -13 grader. Så då kändes det ok att köra ett lättare dressyrpass på banan med fokus på att runda upp och mjuka igenom Nero. Skrittade mycket och flyttade på både fram och bakdel. Gjorde lite övergångar skritt-trav och jobbade sedan med att flytta fram och bakdel även i traven. Avslutade med lite lätt galopparbete där vi gjorde ett par fattningar från skritt i både rättvänd och förvänd galopp. Travade sedan av och avslutade för dagen då mina tår och fingrar började säga ifrån.


Nero fick varmt täcke på sig och återvände sedan ut i hagen med lunchö tillsammans med Dino.


Lyckan var fullständig ikväll när jag äntligen hittade ett begagnat täcke som jag letat efter hur länge som helst. Ett Horseware Rambo NM stalltäcke 200g grånrandigt. Ni vet i samma serie som jag har fleece- och ridtäcket sedan innan. Så nu väntar jag bara på att det ska komma. Blir perfekt som täcke i transporten när det är lite kallare. Nu ska jag bara försöka hitta en matchande hals till och sen vill jag gärna hitta en likadan flecetröja till mig själv...

 


Av Malin - 3 januari 2016 20:30

Helt underbart väder med minusgrader och små lätta snöflingor som singlar ner. Hade långpass i stallet idag då jag hade både lunchfodring och insläpp på min agenda. Började med att luncha alla hästarna och körde sedan igång med stallarbetet.

 


Mockade, fixade höpåsar för 9 dagar samt kraftfodershinkar för lika många dagar till båda mina killar. Det är lite lagom segt att göra 90 höpåsar på en gång, men väldigt skönt att slippa i 9 dagar att göra några alls. 


Efter detta var hästarna klara med lunchen och Nero och jag tog för tredje dagen i rad oss ut i skogen. Blev en riktig långtur idag där vi travade och galopperade genom mängder av mjuk snö.  Nero verkade njuta lika mycket som jag och vippade glatt med öronen, frustade och drog på i galoppen. 


Min fina prins...


Nero fick gå direkt in i boxen när vi kom tillbaka och jag släppte sedan in övriga hästar. Tyckte det blev lite kyligt på slutet och det var ju inte så konstigt för när jag sätter mig i bilen så visar termometern på -14 grader   

Var bara -7 när jag åkte till stallet. Återstår att se hur kallt det blir imorgon. 






Av Malin - 2 januari 2016 22:16

Kom precis på att jag glömde bort att visa de fina dressyrbilderna som sambon tog i slutet av förra året.

Så även om jag idag red runt skolan i mörkret med Nero och han kändes väldigt fin så är det inget emot hur fin han kändes på dressyrpasset nedan.

Dagen har även ägnats åt fortsatt rensning i svärföräldrarnas hus och mys hemma med sambo och katter. I stallet hade jag även insläpp av samtliga hästar och Dino fick lite mysborstning idag.


Men nu njuter vi av lite dressyrbilder...


                                                 

Av Malin - 1 januari 2016 21:45

Nytt år och nya planer!


Detta känns som ett spännande år vi har framför oss.

Jag hoppas att Nero och jag ska få ett bättre och stabilare tävlingsår än förra året då så mycket jobb gick i stöpet pga vassa tänder och alla följdproblem på detta.

Planen för kommande året är att tävla LA hela våren och sommaren för att uppnå stabila resultat och befästa detta. Om säsongen ser bra ut och allt känns bra kan vi förhoppningsvis debutera MSVC till hösten.


Dino och jag ska förhoppningsvis fortsätta vår utbildning tillsammans. Hitintills har han verkligen varit okomplicerad och en helt fantastisk unghäst, så jag hoppas mycket på vår fortsatta framtid.

Planen för året är att fortsätta med inridningen och blanda lättare dressyrpass med mycket uteritter.


Idag jobbade jag 7-16 och åkte till stallet efter jobbet. Skyndade mig ut i snöyran med Nero. Red ett otroligt härligt pass på snöiga vägar där det verkligen inbjöd till busgalopp med extra mycket tryck. Vi var ganska så blöta när vi kom tillbaka till stallet, men det var det verkligen värt.


Jag med mascara över hela ansiktet och Nero blöt som en nyduschad i hela huvudet....  Snyggingar...

 



Bjuder som kompensation på lite härliga snöbilder på mina killar.... Nero är den som showar och Dino vill helst äta eller mysa....


                                       



Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards