Chocolicious

Alla inlägg under februari 2016

Av Malin - 5 februari 2016 21:50

Ledig fredag med härligt väder, kan knappast bli bättre. 

Sovmorgon och frukost med mina busbjörnar innan stallet lockade. Eftersom Nero blev behandlad av Pia igår så stod skritt på schemat, å idag slog jag tre flugor i en smäll när jag tog med mig båda killarna på en promenad i det sköna vädret. 

Duktiga killar som knatade på i lagom tempo. De är dock ganska underhållande, Dino är alltid väldigt pigg och ofokuserad i början. Han ska gå precis på mig och studsar som ett föl. Nero han lunkar på en meter bakom och funderar över livet. Halvvägs in i promenaden så vänder det. Då har Dino gjort av med överskottsenergin och går plötsligt 1m bakom mig, å istället kommer Nero in i andra andningen och driver på med stora steg. 


Promenaden förlöpte iaf utan missöden. Vi mötte en bil, och båda killarna stod snällt vid kanten och väntade. 

     

Har ägnat resten av dagen åt storhandling och hemmamys. Så skönt med ledig tid tillsammans med sambon och katterna. 

Av Malin - 4 februari 2016 22:29

Ledig dag med sovmorgon innan jag åkte till stallet. Hämtade in Nero för en uteritt idag igen. Red in i skogen bakom stallet och njöt av härlig vårvinter. 

   

Tillbaka i god tid för att Nero fick pusta ut lite innan Pia kom för en av Neros favorit hästfriskvårdare. Å idag bjuder jag på en härlig bildserie på hur min lilla ostbåge till häst njuter av behandling. Nero gillar hårda tag och Pia får ta i för kung och fosterland för att han ska bli nöjd! 

       

Av Malin - 3 februari 2016 21:30

Hade lunchfodring i stallet idag, vilket blev lagom direkt efter frukost för min del, då jag jobbade inatt. Medan hästarna mumsade hö så fixade jag stallet och tvättade lite. Tog sedan med mig Nero ut i skogen. Riktigt härligt väder idag med någon plusgrad och strålande solsken. Vi red en längre runda med blandat underlag i form av grusväg, skogsväg och lite skogsterräng. Red i blandade gångarter och blandat tempo. 

Riktigt härligt ridpass vars enda moln på himlen var att Nero visade återigen tecken på att han blivit vass i munnen igen. När vi kom tillbaka till stallet så lirade jag in fingrarna i munnen på honom, å mycket riktigt så var han vass igen. Suck...får ringa Jenny imorgon!


 

Tillbaka i stallet fick Nero gå in i boxen och jag hämtade in Dino på gången. Borstade och pussade på min lilla prins. Längtar så efter att få klättra upp på ryggen på honom igen. Å det märks att Dino också längtar efter att få jobba, för han blir så himla glad när han får stå på gången och bli ompysslad. 

Av Malin - 2 februari 2016 18:30

Mellan två nätter innebär mycket sova och lite hästtid.

Passade på att göra färdigt höpåsarna för 10 dagar idag, vilket innebär mer hästtid resten av veckan.

Idag spöregnade det, och det var två blöta och ledsna killar som fick komma in i värmen. Vilodag idag och det innebär mys i boxen med båda mina killar. Ryktade Nero, redde ut man, svans och pannlugg och kliade lite på de bästa ställena som är flankerna och mellan bakbenen. På med stalltäcket och vidare till Dino.

Dino vill alltid pussas massor och stå med huvudet i min fam noch mysa. Han är dessutom väldigt fixerad vid mina skor som han ständigt försöker slicka och bita i.


Bild från förra året. Lilla killen, som nu blivit stora killen...

 


Hoppas verkligen på lite bättre väder resten av veckan eftersom jag är ledig. På torsdag kommer Pia och för Neros regelbundna genomgång och jag är lite i valet och kvalet om jag ska börja jobba Dino igen. Beror lite på vart vädret tar vägen, för det är knappast någon ide om det ska vara isgata och skitväder hela tiden. 

Av Malin - 1 februari 2016 22:30

Ledig dag och nattjobb för min del innebar sovmorgon och sen städning hemma. Så skönt att röja undan och göra fräscht.

Stallet på eftermiddagen och idag bjöd vädret inte på särskilt trevliga sidor. När jag väl var på plats i stallet började det vräka ner snö, och jag hade varken termobyxor eller regnbyxor med mig.

Fixade klart i stallet med mockning och mathinkar för 10 dagar framåt. Fyllde på ordentligt i alla hinkar med vårt nyinförskaffade kraftfoder i hopp om att vädret skulle lugna ner sig. När jag tagit in alla hästar med Annas hjälp hade jag dock inget annat val än att klä på oss och bege oss ut på ridbanan.
Nero behövde släppa på lite spänningar efter gårdagens pass och dessutom jobba bort lite mjölksyra. Han var ganska så taggade till att börja med även idag, och jag fick rida mycket övergångar och skolor för att få honom att verkligen slappna av. Slutligen efter lite galoppjobb så frustade han nöjt och jag kände hur han verkligen släppte ner mig på ryggen ordentligt.

Då avslutade vi för dagen och det var en väldigt nöjd och avspänd kille som skrittade av.


 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards