Chocolicious

Alla inlägg under mars 2016

Av Malin - 15 mars 2016 21:27

Vilodag för killarna idag och båda bjöds på en ordentlig rykt där vi skrubbade bort lös vinterpäls och ryktade igenom hela kroppen. Redde ut man och pannlugg samt borstade igenom Neros svans. 

Dinos svans var så fruktansvärt skitig, så där bjöd jag på ett svansbad. Hade helst velat duscha hela honom för det behöver han. Men det hade hunnit bli lite väl kallt för att jag skulle ge mig in på det. Nu blev iaf svansen ordentligt rengjord och utredd med svansglans. 


 


Fixade stallet innan jag släppte in samtliga hästar för kvällen. 

Av Malin - 14 mars 2016 22:45

Idag firar vi födelsedag då Nero fyller hela 7år idag. Tänk vad fort tiden går. 

Förmiddagen har således spenderats med Nerobus som verkade njuta av sin alldeles egna dag.  


Vi började med mysborstning på stallgången... 

 

Sen på med grejerna för ett dressyrpass i skogen...

 

Väl ute i skogen bjöds vi på ett superhärligt väder och njöt av en härlig tur tillsammans! 

   

Tillbaka i stallet bjöds Nero på äpplen som han mumsade på och snuttade på. Den killen kan verkligen konsten att njuta av gottis... 

 

Av Malin - 13 mars 2016 22:15

Gråtrist väder ute idag innebar ett perfekt väder att städa hela huset. Så efter frukost satte jag fart och gnodde runt med hög musik. Så skönt när det är avklarat. Åt lunch och rullade sedan till stallet. Mockade och fixade maten till killarna medan de avslutade lunchen. 


Nero och jag red ett längre pass i naturen idag. Fokus för dagen låg på en lång och låg form där han verkligen fick välva upp ryggen och trycka på med bakdelen. Nero gjorde ett väldigt fint arbete i traven där han kändes rund och mjuk. I galopparbetet fick vi jobba lite mer innan han verkligen kom loss och kunde välva upp ryggen ordentligt. Nöjda med dagens arbete kunde vi sen skritta hemåt. 


Släppte in Nero i boxen och hämtade in Dino. Han fick en ordentlig rykt och lite ansning av hovskägg och svans. Han är verkligen i behov av ett bad, min lilla lortgris. 


Kvällen hemma blev lugn med mästarnas mästare på tv och mys med katterna. 

 

Av Malin - 12 mars 2016 23:30

Sovmorgon och en lugn förmiddag hemma med busungarna eftersom jag hade lunchfodring i stallet. Åkte dit och red Nero innan lunchen. Idag tog vi en ganska lugn tur ut i skogen. Skrittade fram ordentligt för att mjuka upp musklerna efter en ganska så intensiv vecka. Mycket travarbete där Nero verkligen fick runda till ryggen och aktivera bakbenen. Avslutade med ganska kravlös galopp därvid bara rullade på innan vi travade och slutligen skrittade av. 


Invigde vårt snygga brunrandiga ridtäcke idag...

 

På kvällen blev det middag hos mamma och pappa, bjöds på porterstek och jag hade fixat ananaspaj till efterrätt. Spelade lite kort och snackade skit. 

Av Malin - 11 mars 2016 17:15

Äntligen fredag igen!

Slutade lite tidigare idag och ägnade ett par timmar åt tråkgöra, dvs höpåsar och mathinkar. Så nu har jag fixat detta för 11 dagar framåt. 

Ändrat om lite i höfördelningen eftersom hästarna kommer in lite senare på eftermiddagen nu när det blir ljusare. Upplever att killarna inte riktigt orkat äta upp allt hö under eftermiddagen och kvällen. Så jag flyttade ett kilo från efteriddagspåsen till utsläppspåsen istället. 


 


Efter allt packande var det bara att hämta in samtliga hästar, byta täcken och slutligen kunde jag rulla hemåt för att ta kvällen. 

Av Malin - 10 mars 2016 20:45

Jahopp, idag blev en lång dag för min del. Jobbade först och åkte sedan direkt till jobbet. Skyndade mig att mocka och fixa mat och vatten till båda killarna, samt plockade in lite ren tvätt. 


Hämtade in Nero och klädde på oss. Idag stod en tur till ridhuset tillsammans med Anna och Jacke på planeringen. Skrittade iväg, och på vägen dit fick vi ett intressant möte med några tamgrisar som bor i en hage. Nero såg väldigt konfunderad ut eftersom han mött vildsvin tidigare, men de springer ju därifrån innan man hinner blinka. Dessa kom ju fram till staketet och pep glatt över besöket. 


Väl i ridhuset fortsatte vi att jobba lösgörande. Nero kändes lite trött i musklerna idag efter att ha blivit tiden 6 dagar på raken. Så mycket lösgörande arbete i samtliga gångarter och jag tycker Nero gjorde ett väldigt bra jobb. Avslutade med att visa Anna ett byte och travade sedan av och skrittade hemåt. 


Imorgon vilodag!

Av Malin - 9 mars 2016 21:34

Inget jobb för min del idag, innebär att jag har hunnit med en hel del. 

Njöt av lite sovmorgon och att kunna läsa bok en stund i lugn och ro. Efter frukost blev det en tur till Ica för veckohandling. Stötte ihop med Madde och fick en trevlig pratstund. Vidare hem för lunch tillsammans med pappa, bjöd på pannkakor.


Efter avslutad lunch började vi då äntligen med projektet som jag väntar på...mitt egna stall!!!


Har ju en befintlig gammal ladugård som står där idag, och den ska rivas för att lämna plats åt nybygget. Å idag började vi riva...


 

Eldade även upp en hel skulle med 30år gammalt hö 😁 

 


Stallet därefter och idag blev det uteritt med Nero. Vårkänsla trots snön då solen skymtade och takdroppet satte fart. Red i dressyrsadeln idag med fokus på lösgjordhet och bärighet. Fortsatte jobba med våra enkla byten...å kunde inte låta bli att prova ett rent byte även idag. Duktiga killen!

 

Tillbaka i stallet tog jag in bägge killarna. Dino hade fått ett snyggt bitsår på bringan som jag tvättade rent. Är väl storebror Nero som tröttnat på sin lillebror! 



Av Malin - 8 mars 2016 21:32

Jobbade dagpass idag och således stallet på eftermiddagen. Så skönt att det är ljust längre på eftermiddagarna nu, får då hinner jag mocka och fixa stallet innan jag rider. Å det är så himla skönt att göra färdigt inne, så man kan rida och sen bara ställa in hästarna.


Så efter att ha mockat, fyllt på vatten, lagt in hö och kraft samt ställt fram höpåsar och mathinkar så hämtade jag in Nero.

Borstade på linande ben innan vi tog på oss övrig utrustning. Ut till ridbanan för ett dressyrpass i snöunderlaget.

Idag låg fokus på rundningen som är svår att få till ute i naturen, så idag red jag mycket på stora mittvolten med fokus på att verkligen runda upp honom runt inner respektive ytterskänkel. Red samtliga skolor i både skritt, trav och galopp idag. Nero lossnade fint över ryggen och när vi började jobba med den enkla bytena så gjorde han det väldigt bra. Bästa vi haft på banan, å dessutom i tung snö. Red på stora mittvolten och fattade ömsom rättvänd och omsom förvänd galopp på böjt spår. Nyttig ävning!


Avslutade med att prova att rida in på diagonalen i vänster galopp och bad honom byte, å han gör det min stjärna! Bjuder på ett jättefint byte och jag provade ett par gånger med fint resultat. Massor med beröm och sen travade och skrittade vi av!


Finaste killen min....

 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards