Chocolicious

Alla inlägg under mars 2016

Av Malin - 7 mars 2016 22:45

Jobbade 14-22 idag och hade således stallet på förmiddagen.

Mockade och fixade maten åt killarna när jag kom dit, och hämtade sedan in Nero från hagen.

Hade tänkt rida ett dressyrpass idag, men då snön vräkte ner så ändrade jag mig till ett pass i skogen igen. På med ordentligt med kläder och idag även glasögonen för att slippa all snö i ögonen. Idag red vi in i skogen bakom stallet för att slippa ifrån det värsta stormvindarna med snöbyar.


Körde vidare på lite samma som igår, men red mycket fram idag i galoppen så Nero verkligen fick ta i lossa på mjölksyran i benen. Kändes superfin även idag och på hemvägen kunde jag inte låta bli att testa lite byteshjälp även idag. Å Nero bjöd mig på ett par härliga rena byten från vänster till höger. Provade även från höger till vänster, men där förstår han inte riktigt vad jag menar. Så vi håller oss till det som går lätt just nu.


Lång skritt på långa tyglar hemåt så Nero verkligen fick pusta ur och skritta av sig mjölksyran ordentligt!


Hemma från jobbet sent ikväll och mina killar verkade ha myskväll i soffan...


 

Av Malin - 6 mars 2016 21:00

Wihooo...idag lyckades jag få poletten att trilla ner hos min fina kille.

Red uteritt i snöovädret som rasade utanför fönstret även idag, men med bra kläder så är det inga problem.

Red vägen bortåt och fortsatte med samma jobb som vi ägnat oss åt sista tiden, dvs lösgörande arbete med öppna och sluta och skänkelvikning längs vägen. I galoppen rider jag först framåt ordentligt innan jag samlar upp honom och lägger in lite skrittövergångar. Idag gjorde han flertalet fina övergångar med mycket tryck och kändes runt och fin över ryggen. Så fin att jag mot slutet av ridturen tänkte att jag skulle testa att be honom byta galopp.


Han byter ju extremt lätt i hagen har jag noterat, men från ryggen har han inte förstått, eller orkat genomföra det. Så visst har han bytt av sig själv någon gång när vi ridit ut, men när jag provat att ge honom byteshjälp så har det korkat ihop i huvudet och han har bara blivit stressad. Så vi har släppt den biten och jobbat vidare med annat.


Men idag kände jag att han verkligen var så loss och var med mig i kroppen, så jag samlade upp honom ordentligt och gav en tydlig byteshjälp, å döm om min förvåning när han bytte   

Massor med beröm, skrittpaus och sen provade vi igen. Denna gången bytte han orent, så vi saktade av och så provade jag igen. Å då bjöd han på två rena byten på hjälpen!

Massor med beröm och jag tror jag hade ett leende klistrat över hela ansiktet när vi red tillbaka. Han fattar än så länge bara att byta från vänster till höger och inte tvärtom, men det spelar ingen roll. I nuläget gör jag det så lätt för honom som möjligt och berömmer massor när han byter!


 

Av Malin - 5 mars 2016 23:15

Sovmorgon och frukost tillsammans med mina älsklingar. Åkte sedan till svärföräldrarna hus för ytterligare en dag med plockande och röjande av saker. Mina föräldrar var med idag och alltid trevligt att kunna umgås samtidigt som man plockar. Vid 15-tiden fick det räcka för idag och vi rullade hemåt. Efter ombyte vände jag bilen mot stallet där uteritt med Nero väntade.


Idag red jag en längre tur i skogen där vi red upp i skogen för att komma runt sågen. Nero var pigg och jag utnyttjade snön för att verkligen samla ihop honom och sätta in bakbenen under honom i galoppen. Han tar verkligen i för kung och fosterland och man riktigt känner hur bakdelen tar i. Skrittpaus och på hemvägen så red vi lite ökningar med upptag, även här skötte han sig riktigt fint. Avslutade med att trava av ordentligt där Nero verkligen fick sträcka ut.


Tillbaka i stallet så borstade jag Dino ordentligt innan jag skyndade mig hemåt för att duscha innan mina föräldrar samt syrra kom hit för att äta middag och spela spel. Blev baconinlindad fläskfilé med potatisgratäng och grönsallad till. Efterrätten var semmelkladdkaka och vi spelade Ticket to ride...!

Av Malin - 4 mars 2016 20:45

Så var ytterligare en arbetsvecka till ända och jag blev sen från jobbet även idag. Var inte på plats i stallet förrens klockan var 16.45, och då var det extra skönt att det var vilodag för mina killar idag. Mockade och fixade iordning stallet med mathinkar och höpåsar. Borstade båda mina killar i boxarna och bjöd på lite extra pyssel och massage med vår nya massageborste. Ffa Dino gillade denna pryl och njöt när jag verkligen ruggade honom över halsen. Lossnade dessutom massor med vinterpäls. Så nu är våren verkligen på väg, när hästarna börjar fälla vinterpälsen brukar vara ett tydligt vårtecken för min del.


På väg hem från stallet så var hela familjen gris ute på promenad och kom som ett helt stim och for över vägen!


 


Kvällen blev lugn tillsammans med sambon och katterna på hemmaplan. Vi kikade på film och njöt av en lugn kväll hemma. Helgen består av lite av varje ochska även hinna med att rida Nero båda dagarna. Hoppas på lite solsken, men enligt Yr.no ser det snarast ut att bli molnigt och dessutom mer snö....så mycket för den våren!

Av Malin - 3 mars 2016 20:45

Idag körde vi ett dressyrpass på ridbanan och fortsatte med lösgörande arbete! Nero börjar bli så stark och bärig att han utan problem orkar med att jobba fokuserat med flera olika samlande övningar. Snarare blir han otroligt fin av variationen. Idag la vi mycket fokus på att verkligen forma igenom honom för innerskänkeln, men även att runda honom utåt på volten och verkligen stretcha ut innersidan och komma åt ytterbak. Jobbade omväxlande öppna, sluta och förvänd sluta i skritt och trav. I galoppen jobbade vi med att stretcha ut genom att rida såväl skänkelvikningar och diagonalslutor i galopp. Nyttigt arbete där Nero verkligen kommer till sin rätt då han är otroligt smidig och väldigt loss.


Avslutade med att rida lite enkla byten - å nu börjar det verkligen att hända saker. Idag gjorde han ett par riktigt fina övergångar där han verkligen är lätt i fram, sätter in bakdelen under sig och fångar upp sin egen rörelseenergi i övergången. Mäktigt känsla när jag bara spänner till magmusklerna och hela kraftpaketet sätter sig under mig!


Gullepluttarna stod och sov i hagen när jag kom till stallet idag....så himla söta!


 

Av Malin - 2 mars 2016 23:56

Ni vet ibland är man bara såå trött. Lång dag på jobbet, skitväder med snålblåst och snöfall och mörkret som sakta sänker sig. Då är inte alltid ridmotivationen på topp. Men vis av erfarenhet så vet jag ju att det ALLTID är roligt när jag väl sitter i sadeln. Å idag var inget undantag! 


Nero och jag trotsade mörker, stormvindar, snöfall och trötthet och red ut. En så härlig tur längs vägen där vi fokuserade på att hitta en mjuk kontakt med bra bärighet. Det märks att sista dagarnas arbete givit resultat då Nero var väldigt fin idag. Lite stel i höger galoppen, men efter lite mjukgörande arbete så släppte det så fint. 


Så en härlig känsla när vi skrittade hemåt på långa tyglar!

 

Av Malin - 1 mars 2016 20:17

   

...tycker jag vädret varit sista dagarna. Det är grådassigt och rått ute så det gäller att klä på sig ordentligt. Jobbade ju inatt och sov till lunch. Fixade lite hemma och bakade semmelkladdkaka innan jag begav mig till stallet. Hade insläpp idag och fixade därför med mockning och att byta vatten och ställa fram maten när jag kom dit. Hämtade sedan in Nero och idag körde vi en fortsättning på gårdagens pass. Bytte hoppsadeln mot dressyrsadeln idag för att få lite bättre tryck med sätet. Red ut även idag och utnyttjade fina snöunderlaget till dressyrjobb. Värmde upp med travarbete med lite tempoväxlingar, öppna och sluta. Galopperade fram ordentligt och samlade sedan upp Nero för att slipa vidare på de enkla bytena. Även idag var Nero väldigt taggade i början och vi fick ta till ryggningar för att påminna om vem vi ska lyssna på. Nero svarar väldigt fint för detta och gjorde sedan väldigt fina och bäriga övergångar idag. Avslutade med att rida lite galoppökningar med upptag, å som han ökar. Det är som att sitta i en ferrari och trycka till på gaspedalen. Nero fullkomligt växer upp framför mig och där känner man verkligen hur hästkrafterna accelererar. 


Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards