Chocolicious

Alla inlägg under april 2016

Av Malin - 22 april 2016 21:55

   

Så var fredagen äntligen här och jag som ska vara ledig i helgen!

Slutade jobbet vid 15-tiden och sammanstrålade med sambon på Ica för veckohandling. När det var avklarat rullade jag vidare mot stallet. Hade hand om insläppet idag, men då vädret var fint så ägnade jag mig åt att fixa stallet först. 

Hämtade sedan in Dino som hade riddag igen, borstade och klädde på oss innan vi gick upp till ridbanan. Idag var Dino lite på tårna. Dels vilat i två dagar, men sen var det ju rena rama vildmarken runt stallet med både älgar och hjortar som for omkring. Tycker han skötte sig ok trots allt. 

Dessutom hade jag inte riktigt tänkt mig för utan satt på mig mina dressyrstövlar, å de sitter ju rätt smäckat runt benet och suger dig fast mot sadelns nederkant. Så mina skänklar slöt om Dino lite väl bra. Å det märktes att Dino inte riktigt visste hur han skulle hantera detta. Så jag fick rida runt och ställa ut benen från Dino, så omslutningen inte blev så stadig, då slappnade han av och skötte sig fint. 

Får nog fortsätta med graningestövlarna ett tag till. 


Nero hade vilodag och blev endast ryktad. Nya tag imorgon. 


Hästarna är iaf vana vid vilda djur...

Av Malin - 21 april 2016 21:00

   

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska säga om vädret...jag hade väl tur med vädret trots allt!

Slutade jobbet vid 15.30 idag och hade som plan att skynda mig till stallet och hinna rida INNAN ovädret drog in. Det här mötte mig när jag körde ut från parkeringen...



Lagom tills jag var framme i stallet så började det vräka ner regn. Sprang in i stallet och tänkte att det nog fick bli en vilodag idag trots allt. Mockade, fixade mat och vatten till båda mina killar. Å när stallet var klart så släppte jag in övriga hästar och slutligen mina egna. Då slutar det regna och solen kommer fram igen. 

Så jag fixade iordning Nero och körde ett dressyrpass på ridbanan. Superfint underlag efter regnet och Nero fick jobba loss ordentligt. Mycket sidvärtsrörelser fokuserade vi på idag. Red skänkelvikningar i samtliga gångarter med gott resultat.


Nöjda återvände vi in utan att en enda regndroppe fallit på oss. 

Medan Nero åt mellis så mös jag med Dino i boxen. 

Å när jag sätter mig i bilen för att åka hem, ja då börjar regnet vräka ner igen!

Av Malin - 20 april 2016 20:45

 

Idag red jag och Nero ut i skogen igen och njöt av en härlig tur med mycket galopp. Mjuka skogsvägar och pigg pålle är ingen dum kombination. 

Gillar verkligen flera av skogspartierna här omkring. Har ju fördelen att bo nära stallet, vilket ger mig möjlighet att utnyttja dessa vägar både på hästryggen och till fots. Var fullt liv i skogen då alla fåglar anlänt och firar att våren är här. Vilket är en av anledningarna till att jag aldrig har hörlurar med musik när jag rider. Jag älskar hela upplevelsen av att vara ett med såväl hästen som med naturen. Å idag var det precis ett sånt pass. 


Dino hade vilodag och fick nöja sig med en rykt innan vi tog kvällen!

Av Malin - 19 april 2016 20:42

Tidig morgon i stallet för min del. Var på plats kl 08.00 eftersom jag börjar jobba kl 14.00 och skulle hinna med att rida båda mina killar samt fixa stallet innan dess.

Dino först ut idag. Fick bli ett pass på ridbanan där vi efter framskrittning travade runt både på volt och rakt spår, red snett igenom och gjorde samma övningar i andra varvet. Blir allt bättre flyt och stadigare bjudning från Dinos sida. Tog även ett par varv runt spåret i galopp innan vi travade av och slutligen skrittade på lång tygel. Duktig kille!


 


Nero väntade otåligt på sin tur, och när Dino väl var ute i hagen med lite hö så var det äntligen Neros tur.


Ryktade Nero ordentligt, är så lycklig över att han slutat gnugga sin svansrot mot allt, och att den är på väg att växa ut igen. Är en ganska ordentligt snygg dressyrsvans han har min fining....

 


Nero och jag red ut i skogen. Fick bli turen runt skolan med tillägg av den svängen som jag ridit på Dino sista gångerna. Det innebar att även vi kunde njuta av härlig galopp på den mjuka skogsslingan, men även att den fina granen som jag klivit över med Dino, blev ett fint naturhinder för mig och Nero   

 


Nero hoppade med pigga, glada ögon och tyckte det var riktigt roligt. Så vi tog det åt båda hållen, flera ggr faktiskt. Tror vi ska lägga in lite hoppning i dagsprogrammet framöver. Både Nero och jag gillar ju det!


Tillbaka i stallet fick även Nero komma ut i hagen med lite hö. Jag fixade stallet och precis när jag skulle åka hemåt var uppståndelsen i hagarna stor. Mamma älg med sin fjolårskalv passerade förbi och samtliga hästar stod med spetsade öron...

   

Av Malin - 18 april 2016 21:45

Idag hade Nero vilodag efter gårdagens tävling och dagen var vikt åt Dino. Uteritt med Anna och Jacke blev det idag och vi red samma tur som sist. Dino var superladdad till att börja med och taktade fram, å det blev ju knappast mindre skojigt när det blåste halv storm. Han är dock otroligt snäll trots allt, då han inte gör något mer än att takta. 


Travade igång och även här hade Dino svårt att hantera sin egen energi. När han blir så på så orkar han inte riktigt hålla ihop traven, utan galopperade emellanåt. Gör inte så stor sak av det, utan han får galoppera ett par språng, sen gör jag en mjuk förhållning och ber om trav igen. 


Idag gick han över bron utan att tveka och även över det omkullfallna trädet. Sen hade överskottsenergin rastats av och resten av passet jobbade han som en klocka. Travade i jämn och trevlig takt, galopperade så snällt efter Jacke och bjöd framåt. 

På hemvägen mötte vi en bil, snäll förare som stannade och lät oss skritta förbi. Supernöjd med Dinos arbete idag. 


Bebisen för ett år sedan...😍

 

Av Malin - 17 april 2016 21:31

Så var det äntligen säsongsdebut för min och Neros del.

Efter nattens jobb så fick det blir en kort sömn eftersom jag startade redan kl 14.06 och skulle hinna med båda framridning och förberedelser.

Så redan kl 11.15 gick jag upp, efter drygt 3 timmars sömn, var ganska så mör i huvudet kan jag säga.


Gjorde mig iordning och rullade till stallet tillsammans med sambon. Packade transporten och hämtade in Nero, medan sambon fixade vatten och höpåsar i stallet. Knoppade Nero och så begav vi oss. Väldigt skönt att det bara var 10min restid till tävlingsplatsen. Väl på plats lastade jag ur Nero, klädde på oss och begav oss mot framridningen...


Sambon fotade...

                                               

Fick en fin känsla på framridningen, även om det inte var bästa förhållandena med en ganska liten framridningsbana där det var flera stora vattenpölar som ytterligare begränsade ytan att rida på.

Kändes lite stum i munnen eftersom han inte trivs på bettet vi tvingas rida på, han vill ju helst ha sitt kandar eller kimblewickbettet, men det är ju inte tillåtet att tävla på, så då måste vi välja ett annat alternativ just på tävlingen.


Lite bilder inne från själva tävlingsbanan...

                                                   

Vi red ett ganska så jämnt program där Nero kändes lite loj i början. Ett missförstånd medförde att han fattade galopp när det inte skulle vara galopp och det gav ju tyvärr en 4,5 i poängen.

Vi red ihop 64,34% och slutade femma i klassen. Utan missen hade vi blivit placerade. Så sådana saker har vi helt enkelt inte råd med.

Är annars nöjd med känslan i debuten då Nero känns starkare och bärigare än förra året, så nu tar vi nya tag och satsar vidare.


Domarens kommentar stämde ganska väl överens med min känsla...

 

Av Malin - 16 april 2016 23:42

Idag blev återigen en maxad dag. Sov till 14.30, vilket egentligen är i kortaste laget men idag var jag tacksam för det extra tiden. 

Tog in Nero och gjorde oss klara för ett dressyrpass. Idag fortsatte vi gårdagens lösgörande arbete blandat med litegrann precision och lite mera tryck. Tycker Nero känns väldigt fin och det ska bli roligt att tävla imorgon. 


Efter avslutat pass fick Nero ett välbehövligt bad. Yises vad lortig han var. Vattnet och schampot blev en enda brun sörja och det krävdes flera schamponeringar och många gnuggningar innan han var ren. 


När vattnet slutligen blev rent fick Nero komma in och få på sig pyjamasen 😍

 

Medan Nero mumsade hö så redde jag ut man och svans och flätade svansen. Mockade åt båda killarna och fyllde på med strö innan jag släppte in dom. 

Avslutade med att putsa lädret och plocka iordning inför morgondagen. 


Startar 14.06 imorgon, grymt taggad 👌

Av Malin - 15 april 2016 22:45

Idag fick båda killarna jobba på ridbanan. Nero var först ut och vi jobbade ett basic lösgörande pass med fokus på att få loss Nero ordentligt och mjuk i sidorna. Han jobbade fint genom ryggen och gav en väldigt god ridkänsla. Red delar ur programmet såsom 10m volter, mellantrav, skänkelvikningar och ryggningar. I galopparbetet jobbade vi med 10m volter, förvänd galopp och ökningar med upptag. Väldigt nöjd med känslan. 


Dino var näst på tur. Å idag hade det släppt ordentligt efter gårdagens lite jobbiga pass. Dino gjorde ett jättefint jobb i samtliga gångarter och jobbade med god bjudning och pigga ben. Idag rullade vi bara på och allt fick vara lätt. Massor med beröm och mycket godis. Avslutade innan han blev trött. 

 

Resten av eftermiddagen har spenderats i soffan med en fleecepläd över benen och en god bok. Nu väntar nattjobb och fulltecknat schema inför söndagens tävling. 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards