Chocolicious

Alla inlägg under april 2016

Av Malin - 14 april 2016 23:14

Japp, idag blev det verkligen ett tidspressat schema då jag hade mycket på agendan. Sov till 9.30 och åt en snabb frukost. Direkt till stallet och mockade och ställde fram maten. Hämtade in Nero från hagen, tacksamt nog hade han inte rullat sig och var därför lättborstad. Blev en tur runt skolan idag och Nero kändes väldigt fin. Bjöd på jämnt och fint framåt utan att bli för på. Red skänkelvikningar, öppna och sluta i travarbetet på vägen hem. Skrittade av hemåt, snabbt av med utrustning och ut med Nero i hagen igen. 

 

Dino näst på tur och även han hade skött sig i hagen och undvikit att smutsa ner sig. Ridbanan för vår del och idag fick Dino jobba lite. Han har jobbigare i vänster varv och idag jobbade vi med att få stödet på yttertygeln och kunna runda runt innerskänkeln på en volt. Duktig kille som kämpade på och kom loss fint. 

Nöjd, men trött kille!

 


Lunchfodrade samtliga hästar och landade in hemma vid 13.15, vilket betyder att jag idag fixade stallet på 3 timmar. Inte illa!

Möte på jobbet 14-16 och sen hem för storstädning av huset tillsammans med sambon. Avrundade med en promenad runt vildsvinsturen. Skönt!

Av Malin - 13 april 2016 23:00

Idag hade båda mina killar vilodag och fick skrota runt i hagen. Så medan de njöt av sin frihet så fick jag göra höpåsar och mathinkar för 10 dagar framåt. Jobbigt och tråkigt, men helt underbart när det är klart. 


När slitet var avklarat fortsatte jag med nästa tråkgöra, dvs mocka i hagen. Inte det lättaste eftersom mina killar älskar att vara helst på mig. Dino stod som ett plåster och mös. Då blev Nero avundsjuk och skulle tränga in sig emellan oss. Det blir lite svårt att samtidigt mocka ur hagen när man har två stora hästar som står på en. Men trägen vinner!


Avslutade med att hjälpa Anna att rida Sparven på ridbanan. Sparven ska ju lämnas ut på foder och det kommer flera familjer för att provrida i helgen. Sparven skötte sig helt ok. Men det är inte mycket ponny att sitta på för en annan! 

 

Av Malin - 12 april 2016 22:33

Så skönt med värme och solsken. Även idag blev en lång dag i stallet för min del. Var på plats vid 11-tiden och började dagen med dressyrpass på ridbanan tillsammans med Nero. Fortsatte gårdagens arbete med att skritta fram och lossa med öppna, förvänd sluta, sluta och skänkelvikningar i både skritt och trav. Nero blev otroligt fin av detta arbetet och bjöd på en fin och luftig trav. Red lite vägar ur La:1 och även här fick jag en god känsla. I galoppen red jag även där lite delar upp programmet och lite ökningar med upptag. Fin kille!

Avslutade med att rida igenom programmet och fick även här en god känsla. Skrittade av en nöjd Nero. 


 


Näst var Dino på tur och idag stod uteritt tillsammans med Anna och Jacke på planeringen. Vi valde idag att rida ut på vägen med riktning till vägen runt skolan. Duktiga Dino passerade en vägbom och skrittade fint över bron vid forsen. Uppe på krönet red vi åt höger på en lagom lång slinga. Hade ramlat en stor gran över vägen som vi fick kliva över. Dino skrittade, travade och galopperade med god bjudning och skötte sig otroligt bra!


På hemvägen travade vi lite i förväg och även då skötte han sig så fint. Dino blev riktigt svettig i värmen, hoppas all vinterpäls släpper snart nu.

 


När båda killarna blivit motionerade ägnade jag mig åt stallgöra och kunde slutligen åka hemåt. 

Väl hemma njöt jag av solens strålar på trappen medan katterna spatserade omkring. När sambon kom hem blev det en promenad, så skönt!


Fick ett sms av Jessica ikväll att Nero hade skadat sig i hagen...suck!

 

Hoppas att det läker utan infektion med tanke på helgens tävling!

Av Malin - 11 april 2016 22:30

Så härligt när jag fick vakna upp till strålande solsken och 10+ grader ute. 

Stallet direkt därefter då jag hade lunchfodring på min lott. Gav samtliga hästar lunchhö i hagen och ägnade mig sedan åt stallgöra. Idag fick det även bli lite höpåsar då mina killar behöver tid på sig att äta upp lunchen. När maten väl var slut fick Nero vara först ut. 

Dressyrjobb på ridbanan väntade och idag fick bli ett pass med mycket fokus på att få Nero loss och bärig. Skrittade fram ordentligt, först på långa tyglar men sen jobbade vi även i skritten med öppna, sluta, förvänd sluta och skänkelvikningar. Övergick till att trava igång i lång och låg form för att få upp ryggen och aktivera bakbenen. Fortsatte med samma övningar och jag tycker Nero känns fin. I galopparbetet la vi fokus på lösgjordhet och att rida delarna ur helgens program. Dvs 10m volt mitt på långsidan och sen vända halvt igenom i förvänd galopp. Red även lite ökningarna med fokus på upptaget. Dvs att Nero ska komma tillbaka, men inte bryta av. Nyttigt arbete som vi fortsätter imorgon. 


Nero blev svettig, så jag fick svampa honom innan han fick återvända ut i hagen. 


Dino näst på tur. Lortig som en gris så det krävdes rejäl rykt innan han var ridbar. Fortsatte vårt arbete med att utveckla traven, och jag kommer på mig själv med att sitta och le som en idiot när jag rider honom. Han är helt underbar 😍

När han bjuder på sin schvungiga trav, då står tiden still!


Även Dino blev svettig och fick en ordentlig avsvampning innan han fick joina Nero i hagen igen. 


Fick en så fin bild av Jessica på när mina killar hade förmiddagsmys i hagen...

 

Av Malin - 10 april 2016 22:15

Så var äntligen de tre nätterna avklarade och jag fick gå upp vid 12.30 Efter frukosten åkte vi till mamma och pappa för att byta till sommardäck även på transporten. Så nu är vi sommarfräscha hela fordonsparken. 

Stallet vid 17-tiden och efter att ha mockat och fixat mat blev det en uteritt tillsammans med Anna och Jacke. Vi red in i skogen bakom stallet och vidare mot bommen. Den var tyvärr nerfälld idag, så vi fick tråckla oss förbi. Duktig Nero som väntade och lyssnade på mig. Har ingen lust att göra om det vi lyckades med förra året när mitt ben kom i kläm mot stålstaget och såg allt annat än fint ut. 


Red ett blandat pass i lagom tempo där killarna fick rulla på i det sköna kvällsvädret.


Dagen till ära matchade vi allt i ceriserosa, hela stallet fick följa med B-) 

 

Av Malin - 9 april 2016 22:45

Bästaste Dino!

Idag hade Nero vilodag och Dino fick jobba på banan. Fokuserade vidare på travarbetet och idag red jag med ett stort leende. Dino har lite jobbigt med att hålla ihop sin stora kropp i sina ganska stora gångarter. Så idag fokuserade vi verkligen på att hitta framåtbjudningen i traven in i handen, så jag kunde erbjuda ett stöd och hjälpa honom med balansen. Å när han hittar stödet och är i balans då är det en magisk känsla. Dino svävar fram i traven och ger en otrolig känsla. Det blir ett par steg i taget, men vi har inte bråttom utan han måste få tid att växa i sig sina gångarter. 


Skrittade av min duktiga kille som efter svampning med varmt vatten fick komma in i boxen. 


Nero hade vilodag och fick lite rykt och omklappning innan vi var klara för idag. 


Hämtade upp min bil som snällaste pappa bytt till nya sommardäcken på. Så nu är vi vårfixade!

 

Av Malin - 8 april 2016 22:15

Mellan nätter idag innebar att jag sov till 15-tiden och åt en snabb frukost. Direkt till stallet, skyndade mig att mocka och fixa undan med maten åt pållisarna. 


Hämtade in Dino som rullat fint idag och därför fick en ordentlig rykt och utredning av man och svans. På med utrustning och ut till ridbanan. 

Dino skötte sig med bravur när jag hoppade upp. Han står som ett ljus och väntar på godis. Skrittade ett par varv och sen tog vi lite travarbete. Runt spåret, la ett par volter och red snett igenom. Dino var superpigg idag och ville helst galoppera hela tiden. Bjöd på lite bus-skutt men lugnade ner sig efter tillsägelse. 

Fick jobba lite med att ställa igenom åt vänster, men släpper allt eftersom. Jobbigt sa Dino som blev lite svettig. 


 


In med Dino i stallet, borstade av honom, gjorde rent utrustningen och sen fick han komma in i boxen. Hämtade in Nero som även han fick ett pass på banan. 

Jobbade mycket lösgörande och Nero släppte så himla fint. Red delar ur nästa helgs program och känner mig nöjd med känslan. 


Nöjda skrittade vi av och även Nero fick komma in för att äta mellis. Slängde in övriga hästar innan jag åkte hem för dusch, mat och sen jobbet igen!

Av Malin - 7 april 2016 20:15

Suck...börjar få slut på kitschiga regnfraser!

Ytterligare en dag med miserabelt väder. 

Redan när jag vaknade så hörde jag hur regnet fullkomligt vräkte ner utanför fönstret. Så jag laddade från start och beslutade mig för att det fick bli transporten med till stallet för en tur till ridhuset. 


Nero var lycklig när jag hämtade in honom. Klädde på och slängde in honom i transporten, lunchfodrade övriga hästar och sen rullade vi. Klädde på inne i transporten och småjoggade in till ridhuset. 


Såå skönt med tak över huvudet idag!

Körde en genomkörare med öppna, sluta och förvänd sluta på volt. Red skänkelvikningar och bakdelsvändningar,  ryggade ett par ggr. Tempoväxlingar i samtliga gångarter och övergångar. Tycker Nero känns pigg och fin. Så nu är det finslip till tävlingsdebuten 2016 som blir 17/4. Ser vi fram emot!

 


Tillbaka i stallet fick Nero äta lite lunch inne medan han torkade upp lite. Passade på att mocka och fixa resten av stallet. Släppte sen ut Nero med resten av höet i hagen och bjöd Dino, som har vilodag, på en godis. 


Hemma har vi myst i soffan med tänd brasa. Bagheera myser i sitt lilla hus...

 

Så himla söt 😍


Nu väntar tre nätters jobb på mig. Hoppas på bättre väder dock så jag kan rida lite på eftermiddagen. 


Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards