Chocolicious

Alla inlägg under juni 2016

Av Malin - 22 juni 2016 21:30

Nedräkning, nästan som till julafton, fast denna gång till semestern istället!

Idag hade Dino vilodag på sitt schema och Nero och jag körde ett dressyrpass på ridbanan. Idag blev det lite tungt arbete med bärighet och form, det märktes av gårdagens pass ute, Nero kändes lite matt och tagen idag. Genomförde ett ok pass där jag hade önskat lite mera tryck och lite mer lösgjordhet hos honom. Men man kan inte få allt alltid!

Regnet hängde i luften hela eftermiddagen, men vi hade tur och slapp bli dyngsura. Alltid något!


En favorit i repris...min älskade Månse...  

 

Av Malin - 21 juni 2016 21:15

...stallet på morgonen idag eftersom jag jobbar ikväll. Å när jag kommer dit så är Dinopluttisen lite trött och ligger och vilar i boxen. Min pluttnos..!

 

Idag skulle båda killarna ridas och idag fick Nero vara först ut.

Regnet var tyvärr på frammarsch, så det var bara att klä på sig ordentligt. Regnkläder på och sen tog vi en tur runt skolan. Pga regnet så körde vi hacket idag, och Nero var bara tvungen att testa om samma regler gällde som annars. Blir så trött på honom ibland, att han aldrig kan ge sig. Så det som skulle ha blivit ett lugnt pass runt skolan blev istället ett riktigt grispass där Nero fick gå i samlad galopp mestadels av tiden, tills han gav med sig och förstod vad som gällde. Det var en ganska så trött herre som fick komma ut i hagen sen.


Dino och jag red den vanliga rundan i skogen, och lika trött som jag blev på Nero, raka motsatsen så blev jag så lycklig över min lilla kille. Idag stod det nämligen en bil parkerad på skogsvägen där vi rider. Å det är ganska så trångt, vilket inte gav så mycket utrymme att passera på. Dino funderade lite och kikade på bilen, men jag klappade bara på honom och bad honom att gå framåt. Lite otäckt var det, så han klev ner i diket och gick sedan lugnt ner. Duktig kille, beröm och godis.

Vi red våran runda med trav och galopparbete och kom sedan samma väg tillbaka. Bilen stod kvar, och denna gång gick Dino raka vägen förbi bilen utan att blinka. Ännu mera godis och massor med beröm. Han är helt underbar den hästen!

Av Malin - 20 juni 2016 21:15

Japp, då var sista veckan innan semestern startar på torsdag här.

Jobbade förmiddag idag och åkte till stallet direkt efter jobbet.

Nero hade vilodag och Dino stod i fokus istället. Idag blev det ett dressyrpass på ridbanan med min lilla plutt. Körde i dressyrsadeln idag och det är så himla härlig känsla. Jag avgudar verkligen min dressyrsadel och älskar att rida i den.


Körde ett ganska så basic pass där Dino fick skritta, trava och galopper. Det är så roligt att följa hans utveckling, och man märker var nyttigt det är med alla uteritter. Han har så fin framåtbjudning och är redan så stark. Idag fattade han rätt galopp, för skänkeln på volt två ggr åt vardera håll. Helt superbt!


Är så kär i min lilla plutt, han är verkligen något alldeles extra och jag är så glad att han är min!


 

Av Malin - 19 juni 2016 22:15

Tänk vad fort veckorna går. Nu var helgen redan slut och jag har bara fyra arbetsdagar kvar denna veckan innan jag går på semester. Känns knepigt!


Bjöd mig själv på lite sovmorgon idag och gick upp vid 8-tiden. Åt frukost och åkte sedan till stallet. Dino skulle vila, men Nero och jag körde ett pass på ridbanan idag igen. Är ju full fokus på tävling nu på lördag och då gäller det att trimma lite.

Nero kändes väldigt fin idag och jag red igenom de flesta delarna ur MsvC1 som vi ska starta på lördag. La även idag mycket fokus på öppna, sluta och enkla bytena. Känner mig så taggad inför lördagens start och hoppas på att vi ska få till en bra tävling där vi kan visa upp det vi kan, och förhoppningsvis få bra kritik på det vi gör. Är så nyttigt att bli granskad och få en annan synvinkel på arbetet man lägger ner.


Snyggaste Nero..

 

Resten av dagen hár pga dåligt väder mestadels spenderats i soffan, under en fleecepläd och med en god bok i högsta hugg. När det sken upp en sväng passade jag och sambon på att gå ut och gå i en timme. Så skönt!


Denna veckan som kommer bjuder på tävlingsuppladdning och hästarnas schema ser ut enligt följande;


Måndag - Dino dressyrpass, Nero vila

Tisdag - Dino uteritt, Nero uteritt

Onsdag - Dino vila, Nero dressyrpass

Torsdag - Dino uteritt, Nero vila

Fredag - Dino uteritt, Nero dressyrpass

Lördag - Dino vila, Nero tävling

Söndag - Dino vila, Nero uteritt.

Av Malin - 18 juni 2016 21:00

Uppe med tuppen och på plats i stallet vid 8-tiden.

Började med Nero och vi körde en uteritt idag. Red iväg längs vägen, då det regnat inatt och vägen fortfarande var sviktig och fin. Nero kändes lite stel efter gårdagens dressyrpass och vi red mycket övergångar och ännu mer sidvärts tills han mjuknade och la ett jämnt tryck genom hela kroppen.

Red mycket galopp med fokus på samling, bärighet och att kunna reglera form, tempo och trycket i galoppen. Det märks så väl i traven när han lossnat ordentligt för idag kunde jag på slutet plocka upp honom i traven och han fullkomligt svävar iväg framåt med känslan av att sitta på ett riktigt kraftpaket. Mäktigt!


Tillbaka i stallet fick Nero duscha och sen komma ut i hagen.


Dino näst på tur och även vi red ut i skogen idag. Red vår vanliga runda och idag var Dino ganska så lagom taggad. Han bjöd fint genom skogen, över stock och sten. Travade med fin spänst och galopperade med mycket vilja. Skrittade genom skogen på långa tyglar och red sedan tillbaka. På tillbakavägen hoppade vi två diken, superskoj sa Dino som bjuder på rediga skutt. Tur matte är säker i sadeln.


Dino var iallafall trött när vi kom tillbaka..


   

Fixade med stallet och åkte sedan hemåt.

Underbart fint i trädgården nu när sommarblommorna är utslagna och vajar i vinden...

   


Ägnade eftermiddagen åt en sväng förbi Dollarstore för att handla lite praktiska saker till stallet och hemmet. Sen fick jag en släng av min vanliga baklust och idag var det rabarbern som fick stå till tjänst.

Gjorde både rabarbermuffins och rabarberpaj...mmmm så gott!

   

Av Malin - 17 juni 2016 20:30

Japp, när jag väl fick starta med en ny antibiotikakur imorse så har det lugnat ner sig.

Väntade med stallet till eftermiddagen med en förhoppning om att antibiotikan skulle hinna ha lite effekt och att jag förhoppningsvis skulle kunna rida, helst båda hästarna!


Förmiddagen spenderade jag och sambon tillsammans och uträttade lite ärenden.

Hämtade bla ut ett paket på posten...

 

Så nu har jag laddat upp med läsning till semestern...härligt!

Hann även med att träffa Erika en stund och prata lite häst, har köpt ett flugtäcke av henne som jag hämtade idag. Ett Mark Todd som jag spanat på en period, men det är alltid så svårt att veta storlek. Så nu fick jag köpa hennes 145-täcke, tror det kommer att passa på Nero, men att Dino behöver en storlek större, ffa eftersom han fortfarande växer.

Å det passade superbra på Nero.

 


I stallet började med jag att fixa i stallet med mockning och mat.

Hämtade sedan in Nero som idag fick ett pass på banan. Körde ett lösgörande pass där vi kände igenom samtliga gångarter och med mycket fokus på sidvärtsrörelser. Är ju tävling med debut i MsvC nästan lördag, så nu är det finslipning som gäller. Red mycket delar ur programmet och planen är att försöka åka till ridhuset under helgen för att kunna rida igenom programmet på lång bana.


Dino fick komma ut i skigen en sväng, Han kändes väldigt pigg idag och bjöd på fint arbete. Blir mycket trav och galopp på den lilla slingan vi rider, och konditionen blir allt bättre. Dino vet precis vart vi brukar galoppera och idag fattade han nästan galopp från skritt för att han blir så ivrig.


Resten av dagen har ägnats åt jordgubbar då vi köpte 36 liter som vi rensat och förpackat. Mums!

 

Av Malin - 16 juni 2016 22:00

Alltså ibland blir jag inte lite trött.

Avslutade ju antibiotikabehandlingen mot urinvägsinfektionen i tisdags, och inatt kom besvären tillbaka igen.

Så det blev ju ingen ridning för min del idag, eftersom jag hade lika jävla ont igen och då är det en mardröm att försöka sitta i en sadel och skumpa runt.

Så båda killarna fick vila idag.

Bjöd båda på varsin rykt och lite mys i stallet, tog in samtliga hästar och åkte sedan hemåt för att kurera mig igen.


Bjöd mig själv på lite välbehövlig tröstätning   

 

Av Malin - 15 juni 2016 19:30

Wihoo...idag hittade jag en runda som jag red för många år sedan då jag var medryttare på två hästar precis där jag idag bor. Har under en lång tid funderat på hur rundan gick, då jag minns den som väldigt trevlig, och jag provade vi, jag och Nero om jag kom ihåg rätt, och om den var lika rolig.

Å den var ännu roligare   

Den innehöll en otroligt rolig blandning av långa mjuka skogsvägar perfekta att galoppera på, klättring i sandtaget, både uppför och nerför med olika lutning, i vissa fick Nero jobba ordentligt, skojiga galoppslingor i sandtaget där någon lagt trästockar över stigen så vi fick hoppa.

Åh så härligt det var...den kommer vi att rida många gånger i sommar!


Här är en bild från 2014 då jag red en del av den turen när sambon fotograferade...ni ser ju vilken härligt inbjudande terräng det är..

 


Dino fick vila idag och verkade ganska nöjd med det.

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards