Chocolicious

Alla inlägg under juni 2016

Av Malin - 14 juni 2016 20:45

Nero hade äntligen vilodag idag och fick skrota runt i hagen.

Hade tänkt mig en uteritt med Dino, men så fick jag syn på att Anna hade plockat fram markbommar på ridbanan, och då blev jag lite sugen.

Vi har ju tidigare bara testat att skritta över en enstaka markbom, men han går ju över stockar i skogen och skuttar över diken, så varför inte.

Sagt och gjort så fick Dino sitt första markarbetespass idag.

Bommarna var bra placerade för en unghäst, då de låg en och en.

 


Skrittade fram Dino utanför bommarna och sen började vi med att skritta över de längs långsidan. Nemas problemas sa Dino och klev över, la ihop så vi skrittade hela varvet runt över bommarna och sen provade vi även att skritta över bommarna på en volt. Även det gick fint.

Travade igång och nu fick Dino göra samma arbete i trav. Inte en reaktion utan han travade snällt över alla bommar. Avslutade med att galoppera över bommarna längs lång och kortsidan. Även detta avlöpte helt okomplicerat och Dino bjöd på fina språng över bommarna.

Red inte längre tid än 20 minuter så han inte blev trött utan behöll känslan av att det var roligt och att jag var så nöjd med honom.


Snart inhoppad med andra ord   

Av Malin - 13 juni 2016 22:45

Så var en ny vecka igång och jag startade den i stallet.

Dino hade vilodag inplanerad efter helgens två pass och fick komma ut i hagen direkt.

Nero däremot fick ett uppmjukande dressyrpass ute i det fria. Så skönt att kunna njuta av naturen och mjuka ridvägar, men samtidigt kunna jobba med just samling, enkla byten och dylikt även ute.

Nero kändes ganska så fin idag, efter gårdagens träning, jobbade mycket med att samla galoppen, rida på fram och samla ihop igen. Red ett antal enkla byten med fokus på rakriktning och bjudning in i övergången.

Eftersom han kändes väldigt fin, så avslutade jag med att samla honom ordentligt i traven idag, samlade ihop honom tills han började trampa lite försiktigt och så på framåt igen. Jösses vilket tryck det blev i honom. Han behöver mer styra för att orka passagen ordentligt, men han förstår vad jag menar och börjar trampa när jag samlar honom tillräckligt, och han bjuder verkligen fint framåt däremellan när jag begär lite mellantrav.


Så jag var supernöjd när vi skrittade hemåt och Nero verkade ganska tillfreds med sig själv...

 

Av Malin - 12 juni 2016 22:05

Äntligen träningsdax igen!

Hade en skön förmiddag hemma med katterna medan sambon spelade golf.

Åkte til stallet vid 13-tiden för att hinna göra stallet och rida Dino innan jag och Nero skulle iväg på träning.

Dino och jag tog en tur ut i skogen. Idag mötte vi på ett rådjur, å Dino spanade nyfiket, men gick snällt fram när vi tittat klart.

Dagens pass bjöd på mycket trav och galopp. Dino har fin bjudning och det märks att det är supernyttigt för honom att bara få rulla fram längs skogsvägen och bygga lite kondis och muskler.


Väl tillbaka i stallet fick Dino på sig flugtäcket och kunde sedan komma ut i hagen igen. Nero fick följa med in istället och bli snygg inför dagens Pelle-träning. Idag var vi i Dammängen ,så vi fick oss en liten åktur.


Visst ser Nero laddad ut   

 


Trots före-bilden så fick vi ett bra pass för Pelle idag. Nero känns starkare och bärigare, vilket Pelle kommenterade. Han tyckte att det hände väldigt mycket mellan träningarna, å det känns ju roligt. Idag körde vi ett lite avcehckningspass inför tävlingarna, dvs vi fokuerade på formen, takten, sluta, öppna, lite enkla byten osv. Kände även idag att Nero behöver lite mer energi i sig, för han blir trött när man begär mer arbete av honom. Får nog öka på kraften lite mer.


Nedräkning nu, bara två veckor kvar till semestern, och därmed två veckor kvar till vår första MsvC start för i år. Så nu blir det lite mer fokus på dressyr fram mot tävlingen. Behöver åka till ridhuset någon dag och känna på programmet med de rätta måtten inför tävlingen....


Nu blir det godnatt för ikväll...!

Av Malin - 11 juni 2016 23:15

Ledig dag, startade den i stallet och red idag båda mina killar.

Dino fick vara först ut med ett pass på ridbanan idag. Checkade av lite form och att han kunde runda sig för skänkeln. Red lite vägar och gjorde övergångar mellan gångarterna. Blir stolt över honom eftersom han är så duktig på att fatta galopp för skänkeln. Idag bjöd han på en fin fattning på volt med bibehållen form. Min pluttis.!


Nero näst på tur och idag körde vi ett dressyrpass på banan. Hade lite bättre tryck i sig idag, så kanske att fodret har gjort lite skillnad, avvaktar ett par dagar ifall jag ska öka mängden mer.

Vi red i vanlig ordning med fokus på lösgjordhet och bärighet. Rider mycket skolor i både skritt, trav och galopp, mycket tempoväxlingar och övergångar för att få honom alert för skänkeln och sitsen.

Avslutade med att rida lite enkla byten och idag gjorde han det riktigt bra. KUL!


På eftermiddagen var jag och sambon bortbjudna på kombinerad fölfotografering och middag.
Bjuder på lite härliga bilder på sötaste Appasanto, en kaxig lite kille som älskar att umgås!


                                             


Av Malin - 10 juni 2016 21:30

...stämmer ganska bra in på mitt tillstånd för nävarande.

Är bättre efter att ha påbörjat antibiotikabehandlingen och idag var jag då tillbaka på hästryggen.

Nero fick stå för den äran att följa med mig ut i skogen. Skritta var inga problem, men trava och galoppera kändes vill jag lova. Men skam den som ger sig, har ju Pelle-träning på söndag så det är bara att bita ihop och jobba vidare. Glad över att Dino skulle vila torsdag-fredag iallafall.


Nero och jag körde ett uppmjukande pass med mycket galopp i skogen. Skuttade över ett par diken och skrittade sedan hemåt i lugnt mak. Tyvärr kom det lite regn på oss, men inte värre än att vi var torra när vi kom tillbaka till stallet.


Myskväll hemma med mina älsklingar och tacos till middag. Ganska så skönt avslut på denna jobbvecka...


 

Av Malin - 9 juni 2016 20:37

Har för första gången i mitt liv drabbats av urinvägsinfektion och hade en fasansfull natt. Ständiga kramper i magen med trängningar och kissade var 15:e minut. Blodslamsor i urinen och allmän sjukdomskänsla. Tur att man jobbar inom vården och vet vad det beror på.

Så det var bara att bita ihop, dricka mycket vätksa, ta Alvedon och invänta morgonen. Tog med urinprov till jobbet och fick med mig anitbiotika hem. Så nu blir det förhoppningsvis bättre!


Men det innebar att det blev vilodag för båda killarna idag. Dino hade inplanerad vilodag sedan tidigare, och tanken var att Nero skulle vila idag eller imorgon, och nu blev det idag. Det verkade knappats gå någon nöd på mina killar som mumsar i sig gräs för glatta livet.


Hemma möttes jag av sambon som ville muntra upp mig lite och hade gjort rabarberpaj till efterrätt....mums!


 

Nu får det bli en lugn kväll under fleecepläden och så hoppas vi på förbättring tills imorgon så jag kan vara tillbaka i sadeln....

Av Malin - 8 juni 2016 22:15

Vaknade till hällregn imorse, inte särskilt inspirerande efter alla fina dagar sista tiden. Var bara att rota fram regnjackan och bege sig till stallet, vädret till trots.

Gjorde mig dock ingen brådska i stallet, utan fixade höpåsar och mathinkar och mockade till båda killarna i väntan på att det värsta regnet skulle passera förbi.

Å ibland har man turen på sin sida. När jag var färdig med mockningen och Nero var iordningjord så slutade det att regna och vi kunde rida ett strålande pass på ridbanan som var lagom sviktig efter regnet.

Idag la vi lite mer fokus på detaljerna och jag red ihop honom i lite mer samling. Fokuserade mycket på galopparbetet och de enkla bytena. Red dem både på rakt och böjt spår, på diagonalen och längs långsidan. Allt för att han ska vara med mig på hjälpen och inte förekomma, och ffa inte lära sig tävlingsprogrammet utantill   

Avslutade när han kändes fin och då bjöd han på en sån härlig schvunig trav som ofta kommer fram efter ett bra galopparbete. Härlig känsla!


Dino näst på tur och idag fick det bli en uteritt för vår del. Då Björn hade plöjt upp hagen där vi brukar skritta in i skogen, så fick vi skritta runt gärdet, längs kanten innan vi kom in i skogen. Dino skötte sig fint. Bjöd idag på ett väldigt härligt pass med god framåtbjudning. Travade en rejäl sträcka och galopperade ordentligt i båda galopperna. Fina fattningar på skänkeln, bra bjudning och fina avsaktningar. Mkt nöjd när vi skrittade av hemåt.


Fixade klart i stallet och var hemma en kortis för dusch, lunch och sen jobbet!

Av Malin - 7 juni 2016 21:00

Känslan är helt underbar att vi har haft fint väder i flera dagar. Så himla skönt och lätt när man slipper tjocka jackor, bylsiga tröjor och tunga täcken.

Vaknade tidigt imorse i vanlig ordning och åt frukost på trappan medan katterna strosade omkring. Njöt av solen och åkte sedan till stallet vid 9-tiden.

Idag skulle båda killarna motioneras och eftersom jag var ledig så tyckte jag att de kunde få gå ut en stund på morgonen och njuta. Så jag mockade, fixade maten och krattade ett varv i gamla vinterhagen.

Hämtade sedan in Nero som fick vara först ut idag. Ytterligare ett dressyrpass på ridbanan för vår del och jag tycker han känns lite loj. Kan ju bero på värmen, men kanske även på att han inte äter lika mycket hö nu som tidigare, och då vi har mycket energi i vårt hö så är det kanske inte så konstigt att han känns lite sliten och tömd på energi.

Ska ta mig en tur till Djur&Natur och köpa lite Hippo Top Champ och se om han får lite mer energi över. Han gör ju allt jag ber om, men önskade lite mer tryck och power i benen på honom.

Annars red vi idag ett pass med mycket framåttänkt i en rund och låg form där han verkligen fick aktivera igång bakdelen. Tycker han blev allt finare under tiden jag red och på slutet kändes han lite mer alert.


När Nero var avsvampad fick han återvända ut i hagen och jag hämtade med mig Dino in istället. Även vi körde ett dressyrpass på ridbanan idag, med dressyrsadel och allt. Även om han ska ridas ut mer, så tycker jag att man bör behålla iaf ett pass/vecka på banan så jag kan runda till honom lite och idag kändes han väldigt fin. Uteritterna gör honom gott!

Vi red ett kortare pass på 20 minuter där vi skrittade, travade och galopperade. Bra takt och fin bjudning. Han gör okomplicerat volter åt båda varven, snett igenom och vänder över ridbanan.

Duktiga killen!


 


När båda hästarna var ridna fick de komma över i sommarhagen full med gräs. Vilken lycka, i år blev det dock inget spring som förra året, utan mularna rakt ner i gräset och tugga, tugga, tugga.


Hemma blev det ett par timmar i solstolen med en god bok och på kvällen tog jag och sambon ett gemensamt löppass. Blev 3,5km, men en hel del backar!

Byggde koja till buskillarna som ville ligga hos matte i solen, men behövde vara i skuggan...

 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards