Chocolicious

Alla inlägg under juni 2016

Av Malin - 6 juni 2016 22:00

...passerar ganska så obemärkt förbi.

Hade ju planerat kvällsjobb idag, så det var stallet på förmiddagen för min del.

Båda killarna hade fått gå ut på morgonen idag, eftersom Dino skulle vila idag så räckte det att jag var på plats vid 9-tiden.

Mockade och fixade stallet innan jag hämtade in Nero från hagen. Dressyrpass på ridbanan var dagens planerade arbete och vi körde ett ganska så lagom pass med mycket lösgörande arbete för att få honom genomsläpplig och med på noterna.

Började känna lite på vägarna till MSVC programmet som vi ska starta på midsommardagen. Är ju egentligen inga nyheter annars, vi rider ju redan samtliga rörelser ur programmet dagligen så nu handlade det mest om att känna på dem där de ligger i själva programmet.


Ny vecka...nya färger...


 

Å med snygga, blankputsade hovar....

 

Ser verkligen fram emot at få känna på hur han känns i MSVC i år med tanke på att han har en helt annan styrka än tidigare.

Har anmält oss till ytterligare två starter i MSVC1, så får vi känna oss för lite i programmet under sommaren.


Så tävlingsplaneringen som ligger är....

25/6 MSVC1 Björkliden

1/7 MCVC1 Dyltabruk

14/7 MSVC1 Sörmon


Känns ganska lagom att ha tre tävlingar ganska så samlade under sommaren så vi hinner få in lite känsla för programmet, men även att det finns tid att slipa lite däremellan.


Av Malin - 5 juni 2016 21:30

Även idag var det uteritter för hela slanten. Stallet på morgonen och släppte ut hästarna åt Anna. Alla utom mina egna som fick stå kvar inne. Dino fick vara först ut och vi skrittade iväg in i skogen. Härligt väder med solsken, om än lite svalare. Å även idag gjorde Dino ett fint jobb. Trampade på genom skogen, hoppade över diket, travade fram på skogsvägen,  fattade rätt galopp gör skänkeln och skrittade genom skogen. 


Dino fick komma ut i hagen och så var det Neros tur. Vi red runt skolan idag. En lagom tur där vi blandade gångarter och mest rullade på framåt. Väl tillbaka klädde jag på honom flugtäcke och flughuva innan även han fick komma ut. 

 

Av Malin - 4 juni 2016 22:42

Började dagen på jobbet... 

 

Slutade kl 16 och åkte direkt till hästarna. Mockade, fixade stallet och hämtade in Dino. Fick bli en uteritt även idag och Dino kändes pigg och glad. När vi skrittat genom skogen och kom ut på skogsvägen så mötte vi vår första älg. Stannade med Dino och klappade på honom i väntan på att älgen skulle spanat in oss. När vi blev upptäckta så drog älgen iväg och Dino spanade med stora ögon efter den stora bruna. Men min duktiga kille han skrittade sedan snällt vidare. Massor med beröm. 

Idag travade vi fram en längre stund och sedan fattade Dino duktigt galopp på hjälpen och vi galopperade ca 1km. Skrittpaus, sen vände vi och fattade andra galoppen och red tillbaka mot stallet. Duktigaste Dino skötte sig strålande och fick många godisbitar när vi kom tillbaka. Spolade av honom, betade lite gräs och sedan fick han komma in i boxen. 


Nero hade vilodag idag, så honom hämtade jag in, ryktade och sen fick även han äta mellis. 


Hem för att fixa middag...

Idag blev det stekt laxfilé  med potatis, romsås och sparris. Mums...

Kvällen har sedan spenderats med mina älsklingar.. 


 

Av Malin - 3 juni 2016 22:04

Åh vad det är härligt med sol och värme. Njuter i fulla drag av att slippa tjocka tröjor, bylsiga jackor och tunga täcken på hästarna. 


Stallet vid 8 imorse och borstade och pussades med Dino som skulle vila idag. Klädde på honom flugtäcke och flughuva innan han släpptes i hagen. 

Nero fick en rykt och på med dressyrsadeln och kandaret för ett pass på ridbanan. Trots den tidiga morgonen var det redan ganska varmt. Red ett kortare pass på 40 minuter. Jobbade sedvanligt lösgörande med öppna, sluta, skänkelvikningar och bakdelsvändningar. I galoppen la vi extra fokus på enkla bytena och red mycket övergångar galopp-skritt. Nyttigt arbete. 

När vi jobbat klart fick Nero en sval dusch och sen beta lite gräs för hand medan han torkade. Utsläpp i hagen väl påklädd med både flugtäcke och flughuva. Mockade, fixade höpåsar och mathinkar för 10 dagar framöver. Så skönt när det är avklarat. 


Tillbaka hemma satt jag ute i solen med katterna som spatserade omkring. Kvällen har tillbringats på jobbet...

   

Å nu sängen ett par timmar och så börjar jag jobba kl 8.00imorgon bitti. 

Av Malin - 2 juni 2016 22:59

Åh vilken härlig dag jag har haft idag. Ledig från jobbet och sambon till Stockholm innebar att jag hade helt fria tyglar. 

Började dagen med frukost på trappen i solsken och njöt av doften från våra blommande syrener. Fixade med lite hemmaplock som disk och tvätt medan katterna var ute. Hade lunchfodring i stallet så jag åt en tidig lunch hemma och rullade sedan till stallet. Hämtade in Dino från hagen, borstade och fixade med utrustning innan vi skrittade iväg bakom stallet. Det märks inte att Dino har vilat i två veckor, han knatar på som ingenting. 

 

Å han gör mig så genuint lycklig. Idag gick vi inne i själva skogen och han fick prova att gå över diket för att slippa gå i kladdet. Å han bara ploppar över som ingenting. Vilken stjärna 🌟 

Väl ute på skogsvägen så travade han med fin bjudning och idag galopperade vi en längre bit. Det märktes att polletten trillat ner under vilan för idag fattade han rätt galopp för skänkeln. Massor med beröm. 

Dör emellan skrittade vi på långa tyglar i skogen innan vi körde lite trav och galopp på vägen tillbaka. 

Svettigt värre i närmre 30 graders värme så matte bjöd på en dusch när vi var tillbaka. Å det uppskattas mycket. 


Här syns det vad snygg han börjar bli i kroppen nu när bebishullet börjat försvinna. 

 


Ut i hagen med flugtäcke och lunchhö. Tog med mig Nero in istället och även vi gav oss ut i skogen. Red ett ganska roligt pass där vi växlade mellan att ligga och rulla i både trav och galopp på långa tyglar och endast reglera med sitsen, till att susa fram i lätt sits i intervaller. Skrittade långa sträckor på lång tygel och Nero kändes väldigt nöjd!


Även han fick en dusch när vi kom tillbaka och sedan flugtäcke på. Fixade stallet och åkte sen hemåt för dusch. Veckohandling på Ica stod näst på tur. 

Dagens middag blev kycklingpaj...

 

Avrundade kvällen med en promenad i solnedgången. 

   

Sovdags...God natt! 

Av Malin - 1 juni 2016 21:30

Som jag längtat!

Första juni idag, sommarmånad och sommarväder. Kan knappast bli bättre. Stallet på morgonen idag och inledde med att göra iordning Dino. Å han är helt makalös den hästen. Efter två veckors vila var det bara att hoppa upp och rida som vanligt. Totalt okomplicerad och superfin. Vi körde ett lugnt och basic pass med skritt, trav och galopp på ridbanan. Red lite vägar och kände på formen. Å som han utvecklas. Så nyttigt med lite viloperiod där kroppen och knoppen får komma ikapp varandra. 


Nero näst på tur med ett dressyrpass. Kände igenom kroppen även på honom och han känns mjuk och fin. Red mycket övergångar och skolor idag. Han känns också i toppenform, mjuk, nöjd och bärig. I galopparbetet känns han magiskt fin och går så lätt för sätet. Jobbade enkla byten idag och det gick väldigt enkelt och lätt idag. Härligt!


Imorgon blir det skogen med båda killarna! 

 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards