Chocolicious

Alla inlägg under juli 2016

Av Malin - 15 juli 2016 22:45

Jag älskar gelato, italiensk glass för er som inte redan visste det.

Det är den godaste glassen som finns, och jag skulle kunna leva på bara sån glass om jag fick.

Köpte ju en italiensk glassbok för ett par veckor sen och nu har jag provat lite recept på ur denna. Det är ett mankemang att testa sig fram hur glassen blir precis som jag vill ha den. Men när resultatet blir bra, ja då är det magiskt.


Förutom glasstillverkning har jag även hunnit med att vara till stallet och jobbat arslet ur min stora kille. Nero fick gå ett riktigt grispass på dressyrbanan idag, men med otroligt gott resultat. Vi red öppna till förbannelse och det släppte ganska så rejält mot slutet. Red även mängder med galopp och mycket förvänd galopp där han verkligen fick runda till sig runt innerskänkeln och stretcha ut hela yttersidan.

Nero kändes ganska så färdig när vi var klara och fick återvända ut i hagen.


Sambon och jag tog en tur till Örebro på eftermiddagen och jag shoppade en klänning tills vi ska till Milano.


Hittade ett par härliga bilder på Nero, när han är lika gammal som Dino är idag...


     

Av Malin - 14 juli 2016 23:22

Så var vår tredje start i MsvC avklarad och jag är lika besviken idag som de två tidigare starterna.

Blir tokig på Nero, han är verkligen ett pain in the ass när han lägger den sidan till.

Han gick ju riktigt bra igår, och kändes fin på framridningen idag med. Men så snart vi kommer in på banan så är det som att han vet att jag inte kan korrigera honom och han tar då tillfället i akt att spela Allan och smita undan från jobb. Har aldrig varit med om en häst som är så utstuderad som han är.

Så även idag gick han från att vara mjuk och fin på framridningen till att bete sig som skit inne på banan. Han gör saker som han aldrig annars gör och utnyttjar situationen till fullo. Blir så trött att jag känner för att lägga tävlandet på hyllan och invänta att min lilla kille blir stor nog för tävling. Han är en helt annan typ än Nero och inte riktigt så hård och knäpp i huvudet som Nero är.

En annan sida av mig får jävlar anamma att jag ska minsann visa Nero vem som bestämmer och tvinga honom att skärpa till sig genom att tävla till tusen så han inte orkar tjaffsa längre utan inser att det är samma arbete som gäller där som hemma.


Har haft flertalet tränare som stått och tittat på framridningen och konstaterat att Nero går så jäkla bra, för att 10 minuter senare skaka sina huvuden åt hur han beter sig inne på banan.


Idag red vi på 56%.


Sambon var iallafall med och fotograferade och fick några fina kort, ffa från framridningen där han gick bra.


                                         

Av Malin - 13 juli 2016 23:07

Tjatigt värre tänker ni. Å ja lite tjatigt blir det, men samtidigt en så nyttig övning och lite av Neros akilleshäl. Han kan göra Såå fina öppnor, men det är lite jobbigt och han måste vara ordentligt loss för att vi ska få det rätta flytet. Idag red jag öppna på alla linjer ni kan komma på, å det blev väldigt fint resultat. I galopparbetet trodde Nero att han kunde bli stark och sätta iväg, men matte var smartare än så och när vi jobbat loss istället då blev han otroligt bärig och rund i hela kroppen. Traven efter det arbetet är av en helt annan kvalitet. Så då avslutade vi nöjda och taggade för imorgon. 


Dino fick en tur i skogen. Pigg och glad kille som rullade på över stock och sten. Nöjd även med den känslan.

 


Förutom hästarna har jag städat och bakat bröd. Ganska så trevlig hemmadag och brödet blev helt makalöst gott. 

Ett matigt bröd med mandlar, hasselnötter och russin i. 

 


Av Malin - 12 juli 2016 22:45

Inledde dagen med att besikta bilen som gick igenom utan anmärkning och fick fina vitsord av besiktningsmannen. Ägnade förmiddagen åt lite tvätt och fix hemma innan jag hämtade upp mamma och följde med henne till Örebro där hon hade läkarbesök. Passade på att kika lite i affärer, men hittade ingenting att köpa. Snopet värre för en shopaholic som mig. 


Fikade på Jeremiabageriet i Wadköping och jag åt en underbar kardemummabulle. Mums! 

  

Stallet fick bli på kvällen eftersom jag hade insläpp av samtliga hästar idag. Dino vilade idag och Nero fick ett dressyrpass på ridbanan idag. Jobbade igenom i samtliga gångarter och kände lite på delar ur tävlingsprogrammet inför torsdagen. Han kändes fin och luftig idag, hoppas vi kan bevara den känslan tills på torsdag. 



Av Malin - 11 juli 2016 21:15

Sambon lämnade tidigt imorse för två dagars golftävling, vilket innebar att jag hade hela dagen för mig själv.

Hade morgonfodring och utsläpp i stallet och var på plats vid 7.30 för att morgonfodra alla pållisarna. När hästarna mumsade på frukosten så tvättade jag lite schabrak och benlindor samt fyllde på vatten i hagen till mina killar. Passade även på att plocka in lite ren tvätt innan de ätit klart.

Borstade både mina killar innan utsläpp, eftersom det var vilodag för båda två idag.

Ordentlig rykt med genomgång av man och svans samt insmorning av hovarna innan de fick täcke på och kunde komma ut i hagen.

När samtliga hästar var ute så tog jag itu med storstäd av Dinos box. Skrubbade vöggarna i boxen, rengjorde krubban ordentligt och fyllde på med nytt spån. Så nu är iallafall den ena boxen klar, och den värsta. Vet ingen som är en lika stor skitgris som Dino. Neros box är en dröm i jämförelse.


Fixade resten av stallet innan jag kunde återvända hemåt. Efter en god lunch med keso och frukt blev det en promenad med svampplockning för min del. Spanade även på en hel del blåbär, blir nog till att ge sig ut i blåbärsskogen med hinkar för att fylla på i frysen och syltförrådet.

 

Är sån lycka att kunna tillaga middag på lokala råvaror där man hämtar köttfärs i frysen från älgen som jag själv sköt på våra marker i höstas, ge sig ut i skogen och plocka kantareller och därefter tillaga en köttfärs- och kantarellpaj. Smakar extra gott då!


Denna veckan är Dinons sista innan han ska ha lite sommarvila. Planen är att hinna med ytterligare någon eller några utflykter denna veckan. Sen ska han vila i 3-4v innan vi startar upp höstens arbete.

Nero har tävling på torsdag och ska även han få ett par dagars vila under nästa vecka då vi åker till Milano...  

Av Malin - 10 juli 2016 22:00

Så var vi äntligen färdiga med att ha lastat in alla höbalarna på skulle och jag åkte till stallet fram mot kvällen.

Mockade och fixade med maten innan jag hämtade in Nero för en agom uteritt runt skolan. Idag var vi dock inte helt överens och det krävdes en del diskussioner innan han var med på noterna kring hur vi skulle jobba. Avslutade dock på ett bra sätt.


När Nero var återbördad till hagen tog jag med mig Dino in som skulle få åka på utflykt idag. Han har ju blivit lastade flera ggr, men har inte åkt iväg med honom. Så idag gjorde vi slag i saken, och kombinerade vår lilla resa med att även prova på att rida i ridhus.


Å Dino är verkligen en stjärna utan dess like. Helt makalös den killen!


Har inte lastat honom på ett halvår iallafall, men han går rakt in i transporten utan att tveka. Står snällt under resan till ridhuset och väl på plats går han snällt ur, står uppbunden utanför transporten medan jag gör iordning honom och sen går vi in i ridhuset. Leder honom ett par varv så han får kika på sargen och vänja sig, sen hoppar jag upp och rider ett lätt pass precis som vanligt.

Efter avslutat pass så står han snällt uppbunden medan jag plocka av grejerne, går rakt in i transporten och åker snäll hem. Väl hemma lastar jag enkelt ut honom själv och han får komma in i bpxen för kvällsmat.


Sambon var med som stöd, men agerade fotograf istället då det inte fanns något behov av honom för hjälp med Dino. Han skötte sig utmärkt, och för att vara första gången är jag djupt imponerad!


Lite bilder...

       

 

                                    

Av Malin - 9 juli 2016 21:45

Usch vad jag avskyr dessa djur - bromsarna alltså!

Var i stallet på förmiddagen idag och red båda mina killar. Å bromsarna försöka äta oss levande hela tiden. Jag har iallafall en handfull bett placerade på olika, svåråtkomliga delar av kroppen. Å det kliar och gör ont.


Dino och jag red ut i skogen idag med. Han sköter sig fortsatt helt exemplariskt och skuttar över diken utan att blinka. Idag fattade han på eget initiativ galopp direkt från skritt   och bajsade med matte på ryggen för första gången. Duktig kille!

När vi kom tillbaka till gårdsplanen så fick han idag skritta över presenningen med matte på ryggen, nemas problemas. Så stolt!


Nero och jag körde ett dressyrpass idag. Red med Pelles ord i öronen och fokuserade inför tävlingen på torsdag. Tycker Nero känns fin och är fortsatt nöjd på tredelade bridongen och remontnosgrimman. När båda killarna vvar motionerade så återvända jag till höskördandet, idag har vi fått upp allt hö, nu väntar bara lite avlastning imorgon innan vi är färdiga för den här gången.

Av Malin - 8 juli 2016 22:15

Fint väder innebär fullt fokus på hökörning för vår del. Har därför spenderat hela dagen i traktorn samt i ladan med att lasta in höbalarna.

 

Idag hade jag kvällsfodring av hästarna och åkte förbi där på vägen hem. Hästarna går ute på dygn just nu och jag skulle således bara fodra och kolla till dom ute i hagen. Båda mina killar hade vilodag inplanerade idag och fick således skrota runt i hage efter bästa förmåga. Nya tag imorgon igen!


Dino hade plockat av sig flughuva och grimma, hittade dock båda helt oskadda och han fick tillbaka dom på igen.

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Skapa flashcards