Chocolicious

Alla inlägg under september 2016

Av Malin - 14 september 2016 21:30

Båda killarna skulle motioneras idag och då det låg två bommar på ridbanan så involverade vi dessa i dagens arbete. 


Dino var först ut. Han bryr sig inte det minsta om att det ligger bommar där, utan kliver snällt över. Skrittade fram honom och gick över bommarna ett par ggr. Travade igång och vi red på spåret och på volten och ibland över bommen. Inga problem. Red ut på spåret och jobbade övergångar skritt-trav-skritt. Dino gör det så okomplicerat och lätt så jag häpnar. Red avslutningsvis galopp och även här rullade vi över bommarna utan problem. 


Hade turen att Jessica i stallet precis skulle åka hem när vi skrittade av. Så då skrittade vi ut på vägen och övade på att möta bil. Gick väldigt okomplicerat till och Dino fick massor med beröm. 


 


Nero näst ut och även där ett dressyrpass med inslag av bommarna. Nyttig stärkande övning där han tvingas lyfta på benen. 

Vi skrittade fram och värmde upp med öppna, sluta och skänkelvikning i skritt. Travade igång och rullade över bommarna ett par vändor. Fortsatte gårdagens arbete med övergångar trav-skritt i öppna och sluta. I galopparbetet nyttjade vi först bommarna till att minska och länga galoppen. Att rida an mot bommen och lägga in respektive dra ifrån ett galoppsprång. Nyttig check!


Använde sedan bommar som redskap i enkla bytena. Red an mot bommen i samlad galopp, ett steg innan, skrittövergång, skritta över bommen och fatta ny galopp. Nästa varv galopperade vi över bommen och la övergången till skritt någon annanstans. Nero skötte sig väldigt bra och jag fick ett fint kvitto på att han faktiskt lyssnar på mig och väntar på mitt kommando. 

 


Av Malin - 13 september 2016 20:30

Uteritt med Nero idag och fokus med dagens pass låg på övergångar. Nero måste bli starkare för att orka förbättra kvaliteten på sin trav och då finns det inga genvägar. Så idag red vi ut längs vägen och red övergångar i samtliga gångarter, säkert 200st under vårat pass. Vi red övergångar skritt till trav och tillbaka till skritt. Gjorde dessa med rakställd häst, i sluta och i öppna. Superjobbigt men nyttigt. La sedan fokus på galoppen och red där övergångar galopp-skritt och tillbaka. Avslutningsvis red vi övergångar framåt, dvs samlad galopp till ökad galopp och tillbaka till samlad. Samma sak i trav fram, och sen tillbaka. 


Trött Nero som skrittade tillbaka på långa tyglar. 


Dino hade vilodag idag och hade motionerat sig själv i hagen så han var löddrig om bogarna när jag tog av flugtäcket. Fick bli dusch och sedan obligatorisk rullning i boxen...

 

Av Malin - 12 september 2016 20:45

Stallet efter jobbet och idag fick Nero vila och jag red endast Dino. Dags för premiär med uteritt igen, men pga älgflugorna ville jag inte rida in i skogen, så vi red ut på vägen, upp till stallet vid kurvan och ner längs skogsvägen tillbaka. Naturligtvis, eftersom det aldrig händer annars så mötte jag en från det stallet som var ute och gick samma runda med sin häst. Dino blev lite uppspelt och kikade under lugg på den andra hästen. Men hade sedan inga problem att skritta vidare åt andra hållet. Duktig kille! Dessvärre så var ju de andra hästarna i det stallet väldigt uppspelta över att en häst var ute på promenad, så när jag och Dino kom ridandes så var det allmänt spring i övriga hagar. Dino blev lite på tårna och stissade lite, men lugnade sig snabbt och vi kunde skritta vidare upp mot deras stall. Han är ju väldigt cool trots allt, eftersom han inte försöker vända eller vägra gå framåt. Inte heller så försöker han sticka eller bocka, utan han stissar lite på stället och sen är det bra. Uppe vid stallet stannade vi så han fick ta in situationen lite. Hästen som varit på promenad kom tillbaka samtidigt som oss, det var en annan tjej som tömkörde sin häst på banan och ytterligare en häst som for omkring som ett popcorn i hagen. Dino tittade sig storögt omkring, men verkade greppa situationen ganska bra. Sen skrittade vi skogsstigen hemåt, och jag som trodde att det skulle vara lugnt med älgflugor där fick mig en näsknäpp. På en sekund attackerades vi av säkert 50 älgflugor. Dino som avskyr dessa kryp blev halvt hysterisk och försökte köra in rumpan i ett buskage, när han inte fick det för mig så gick han ner på knä, tror han tänkte rulla sig. Tur man är snabb i reaktionen, för jag rappade till honom med spöet på rumpan, och då resta han sig upp igen. Red på framåt och han fick trava en bit tills han släppte fokus på älgflugorna och sen skrittade vi av hemåt. Duktig kille trots att det blev lite väl mycket happening på vår första uteritt. Jag tycker att det är väldigt roligt att läsa annonser på hästnet.


Å härom dagen läste jag en annons som var så klockrent skriven. Ni vet när man har en häst med lite egen vilja och lite Power i, dvs inte en dum eller elak häst, men ändå en häst som kräver lite ramar och motion för att fungera allra bäst och där men bara vet att i fel händer så blir det inte så bra. Nästa gång jag ska skriva en annons så ska jag använda formuleringen nedan!


Barn, skogsmullar och vingliga tanter undanbedes å hästens vägnar.


För ni som någon gång sålt en häst vet ju att hästvärlden svämmar över av ovan nämnda personer. Å även om det står i annonsen att hästen kräver daglig motion och en stark ledare, ja nog ringer dessa personer i alla fall. De som vill ha en häst som är snäll att skritta ut i skogen med på helgen och som kan stå övriga dagar, eller kärringar som inte törs trava och absolut inte galoppera, men som vägrar att inse att i deras fall vore en pensionerad fjording eller en nordsvensk som är bomsäker och jättesnäll ett långt bättre alternativ. Inget illa ment om dessa raser, tycker de är toppenfina och naturligtvis finns det bomber även där. Men det finns också ganska många lugna, trevliga och trygga hästar.

Av Malin - 11 september 2016 21:45

Inleddes med sovmorgon tillsammans med familjen. Härligt att inte behöva stressa iväg åt olika håll. Åkte till stallet på förmiddagen och red båda mina killar.


Dino fick ett pass på ridbanan som han skötte med bravur. Jobbade idag med övergångar skritt-trav.

Å han är så satans duktig!

Vi travar, jag ber honom sakta av för sätet, och han går balanserat ner i skritt, skrittar de steg jag ber honom om, och kommer sedan lika balanserat och bärigt in i trav igen. Han är helt makalös. Kunde lite låta bli att avsluta passet med att sitta ner ett halvt varv bara för att känna på känslan - MAGISKT!


Nero och jag tog ett skrittpass på lång tygel i skogen...eller ja Nero skrittade självmant och jag slog ihjäl älgflugor. Satans vad många det var...blir tokig!


   


Resterande del av dag bestod av pannkakslunch, promenad med sambon i solskenet, bullbak och brödbak samt besök av mor och far på kvällen!

Av Malin - 10 september 2016 22:30

YES!


Idag satte vi första kvalet till MsvB, med god marginal dessutom!


Redo att bege oss mot tävlingsplatsen, nyknoppade och snygga!

 


Var till Gullhovs ridklubb för första gången, trevligt tävlingsplats, tyvärr med lite väl varierat underlag.

Framridningen i var i ridhus och där var det ganska så tungt, djupt underlag.

Själva tävlingsbanan däremot var snarast hård och stum. Nero är ju inte jätteförtjust i byte av underlag, och därmed blev känslan att han blev lite stum i första klassen, trots att han hade känts väldigt fin på framridningen.

Men vi kämpade oss igenom programmet, utan missöden och lyckan var enorm när vi äntligen fick lite utdelning på vår ritt.

Vid red ihop 64,3%, vilket jag är väldigt nöjd och glad över.

Fick dessutom ganska så fina poäng stundtals...

 


Hade ganska så kort väntetid mellan mina klasser, så jag skrittade av Nero och sen var det bara att börja om med att mjuka igenom lite. Tyvärr så blev han för trött till andra klassen och kom inte riktigt upp till den nivån han i vanliga fall kan. Han petade in något travsteg i de enkla bytena och kändes ganska loj. Gläjdande nog fick vi fin kritik på bakdelsvändningarna, vilket glädjer mig då vi jobbat mycket med dessa.


Nöjda och glada kunde vi återvända hemåt...

 


Väl hemma blev det en lugn eftermiddag tillsammans med familjen...

  

Av Malin - 9 september 2016 21:30

Idag vaknade jag redan vid 6-tiden på morgonen, trots att jag var ledig. Men jag låg kvar till klockan passerat 7 innan jag gick upp och åt frukost. Åkte till stallet och mockade, bytte vatten, gjorde höpåsar och mathinkar för 10 dagar och plockade in all ren tvätt. Duktig jag var!


Hämtade in Dino och upptäcker att han har tappsko vänster fram. Suck...

Borstade och pussade på honom innan jag släppte tillbaka honom och messade Daniel.


Hämtade in Nero istället och idag körde vi en rejäl genomkörare på banan. Mycket lösgörande och samlande arbete för att få Nero väl framme för skänkeln inför morgondagens tävling. Tycker Nero kändes riktigt fin idag. Avslutade med att duscha Nero och fläta svansen innan han fick flugtäcke på sig och återvände ut i hagen. 



 

Putsade all utrustning och gjorde klart alla förberedelser inför imorgon. Åkte sedan hemåt för fredagshandlimg och städning. Skojsigt värre!


Å vid strax före 20-tiden på kvällen så messar Daniel och undrar om det funkar att han svänger förbi ikväll och slår på Dino tappskon!!! 


Finns ingen bättre hovslagare än Daniel och den servicen han erbjuder. Riktigt hög kvalité! 

Så nu är Dino fixad och fin igen och jag kan förhoppningsvis rida igen på söndag. 


Av Malin - 8 september 2016 23:00

Jobbade även idag till 17.15 och hade sedan inbokad middag med mina arbetskamrater. Vi gick till Joan's och jag åt ugnsbakad lax med klyftpotatis och hollandaisesås. Helt ok mat, trevligt sällskap. 

Pållisarna fick därmed vila idag och jag åkte förbi där på vägen hem. Fixade stallet och nattade sedan samtliga pållisar innan jag åkte hemåt för att natta mig själv. 


Imorgon är jag ledig och då blir det mycket att fixa med i stallet för min del!

Av Malin - 7 september 2016 21:45

Idag var det riktigt härligt att rida Nero.

Vi la lite mer fokus på MsvC2 programmet idag och red flera vägar ur det. Han gjorde både bäldigt trevliga bakdelsvädningar, men dessutom fina galoppdelar med förvänd galopp och enkla byten. Riktigt roligt pass!


Är alltid roligt när man ger sig på ett nytt program med viss vånda, för att upptäcka att det kanska passor oss bättre än det vi tävlat tidigare. Blir ju intressant på lördag eftersom jag för första gången ska rida dubbla MsvC starter, och dessutom starta C2 för första gången. Å som pricken över i så ska vi dessutom till en helt ny tävlingsplats. Ser fram emot helgen med spänning!


Dino hade vilodag idag och fick nöja sig med ett svep med borsten och puss på mulen!


Avslutade även denna dag med att släppa in samtliga hästar innan jag kunde åka hemåt för att ta kvällen!


Lite roligt vad som händer på fyra år....


Nero september 2012

 

Nero september 2013

 

Nero september 2014

 

Nero september 2015

Nero september 2016

      

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards