Chocolicious

Alla inlägg under oktober 2016

Av Malin - 15 oktober 2016 21:15

Så var älgjakten avslutad för 2016, ja förutom att vi har kvar att stycka och paketera köttet på söndag, men iallafall.

Hade morgonfodring och utsläpp i stallet idag, så det blev iallafall ingen sovmorgon för min del.

Var på plats vid 07 och gav hästarna frukost. Ägnade mig sedan åt att göra höpåsar medan hästarna smaskade frukosten.


När alla ätit klart så släppte jag ut övriga hästar och tog sedan ut Dino på gången. En ordentlig rykt och så klädde vi på oss ordentligt i det kyliga vädret. Fick bli ridbanan för vår del idag, då Dino vilat i fem dagar så är det svårt att veta hur piggelin han är.


Å han var pigg, men duktigt pigg. Dvs han jobbade på framåt med god bjudning och fin känsla, men utan att bli springig eller ofokuserad. Fick bli ett basic pass i skritt, trav och galopp vilket han gjorde med bravur.


Snyggaste killen...

 


Dino fick komma ut i hagen och jag tog mig an en rastlös Nero. För vår del fick det bli en uteritt. Fick bli en tur runt skolan idag då det fortfarande pågår älgjakt i området och när vi var på väg ut längs vägen kom det en älg med hund efter sig, så då är det bäst att hålla sig därifrån.

Nero var pigg, men skötte sig fint trots det. Han verkade glad och nöjd över att få komma ut och röra lite på sig trots att det blåste ganska så kallt.


 

När båda herrarna var motionerade fixade jag stallet och åkte sedan hemåt för en snabb dusch.

Iväg till Örebro för födelsedagslunch och lite shopping. Så var den lördagen till ända...

Av Malin - 14 oktober 2016 20:55

Sista dagen på årets älgjakt fick även jag möjligheten att skjuta, vilket jag tog. Så vi avslutade på topp och det känns skönt att lämna en lyckad jakt bakom oss!


 


Dagen har spenderats med att forsla hem och ta ur och flå min älg. Mamman bjöd på tårta till älgjägarna och på vägen hem åkte jag till stallet och fixade med mina killar. Avslutade med att ta in samtliga hästar för kvällen.

Dock blir det ingen sovmorgon för min del imorgon, då jag har morgonfodring och utsläpp på min lott. Usch vad segt, men har ju inget val!

Så det blir tidigt i säng ikväll och imorgon är planen att vara tillbaka på hästryggen igen!

Av Malin - 13 oktober 2016 20:45

Så äntligen efter tre dagar utan en endaste älg så fick pappa idag möjlighet att skjuta.

Således har dagen spenderas halvtid i skogen och sedan med att ta ur och flå älgen.

Fick bli stallet på eftermiddagen och mina killar har minisemester denna veckan, fem dagars vila för båda herrarna gör dom gott!


Middag hemma hos mamma och pappa i samban med älgfixandet och imorgon gör vi sista dagen på årets älgjakt!


 

Av Malin - 12 oktober 2016 20:30

Även idag har merparten av dagen spenderats i skogen med älgjakt som fokus. Dock ingen älg idag heller, usch så trist!

Hade lunchfodring idag och fick således åka ifrån en stund mitt på dagen. Lite skönt att få röja undan hos hästarna och slippa ha det kvar på kvällen när man är trött och sleten efter 12 timmar i skogen.


Dino hade i vanlig ordning tappat bort en boots i hagen, så jag gick på jakt även där. Fördelen då med lysande blåa boots, lätta att hitta...

 

Dino ser superfarlig ut på bilden nedan när han kommer springades mot mig, är dock ett minspel mot Nero då Dino vill hinna först fram till matte...så snart han är framme hos mig är det spetsade öron och pussar som utdelas...

 

På älgpasset hade jag idag besök av både hjort och dessa söta rådjur, men inte en endast älg...!

 

Av Malin - 11 oktober 2016 21:00

Ytterligare en helt händelselös dag i älgskogen, eller jag idag fick jag ju iallafall se en söt lite hjort som skuttade fram på gärdet. Tycker hjortarna har en så underhållande stil när de förflyttar sig.

Annars har jag mest suttit och filosoferat och varvat ner, ganska så skönt efter en hektisk vecka!


Lite bilder från idag...


 

Snyggt påklädd ovan och den söta lilla hjorten nedan...

 


Även idag hade jag stallet på kvällen efter avslutat jaktdag. Hade insläpp av samtliga hästarna idag, och även idag var det vila för mina killar som fick varsin puss när jag släppte in dem.

Av Malin - 10 oktober 2016 20:30

Så var vi då äntligen igång med årets älgjakt.

Tidig morgon för min del, klockan ringde redan 04.40 imorse och jag var på plats i skogen vid 05.50

En ganska så kylig morgon trots att termometern visdae hela 8-grader, men det blåste en hel del och dröjde länge innan solen visade sig.

Helt dött idag för min del, ingen älg och inte heller något annat spännande djur att spana på.

Tur att det finns gott fika...

     


Stallet fick det bli på kvällen då jag bara mockade och fixade fram mat och vatten till mina killar. Hämtade in dem från hagen och pussade godnatt.

Ny dag imorgon igen...!

Av Malin - 9 oktober 2016 20:38

Tyckte jag att det var ruggigt väder igår, där det enda som saknades var regnet, ja då fick jag så jag teg idag istället.

Lika gråkallt och ruggit som igår, men nu dessutom tillskott av regn!

Stallet på förmiddagen och hade idag med mig sambon som hjälpte till att fixa lite stolp till hagarna. Mina killar fick byta över till en annan hage idag så det var skönt att få lite hjälp med det.

När stallet var klart och hagen fixade så återstod ridning.


Dino först ut, dressyrpass på ridbanan idag. Hade sådan tur att regnet höll upp lagom tills vi gav oss ut.

Dino gjorde ett superjobb även idag. Mjuka fina övergångar, bärig trav och idag rullade vi på både på rakt och böjt spår. Övade skrittövergångar från nedsutten trav och gjorde även galoppfattningar från nedsutten trav, vilket gick jättebra!

Så himla duktig min lilla kille!


Nero näst på tur och vi bytte faktiskt den planerade uteritten till ett dressyrpass på ridbanan istället. Kände verklingen inte för att ge mig ut i skogen när det blåste och hotade med regn.

Så vi körde ett kortare pass på ridbanan där vi bara jobbade igenom kroppen ordentligt. Lösgörande pass med sluta, öppna, skänkelvikningar och ryggningar. Ett par enkla byten och lite samling i galoppen!

Nöjda skrittade vi av och jag gav sedan samtliga pållar lunch innan jag återvände hemåt.


Kvällsjobb för min del idag, och imorgon startar älgjakten 2016!


Idag firar vi dessutom att min älskade lillplutt Bagheera fyller hela 7 år, mitt hjärta!


 

Av Malin - 8 oktober 2016 20:30

Idag bjöd hösten på ett mindre trevligt väder med gråmulet och ruggigt väder där känslan var att regnet hela tiden låg i luften. Var på jobbet under dagen och åkte till stallet direkt därefter.

Mockade och fixade lite snabbt i stallet, hämtade sedan in Nero från hagen och gjorde oss i ordning. Idag fick det blir uteritt runt skolan och det blåste svinkallt hela turen.
Men vi pinnade på både i trav och galopp längs vägen och idag var Nero inte riktigt lika fin som han varit, men å andra sidan är det ju femte ridpasset på raken för hans del, så han börjar väl bli lite mör i kroppen.


Dino hade vilodag och fick en rykt och lite pussar på mulen innan jag fick åka hemåt och njuta av värmen framför brasan och en god middag tillsammans med sambon!


 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards