Chocolicious

Alla inlägg under oktober 2016

Av Malin - 7 oktober 2016 22:30

Fredag innebär för de allra flesta en nedtrappning mot ledig helg, för min del är det upptrappning inför jobbhelg, och dessutom extra mycket att göra eftersom jag jobbar hela helgen, och älgjakten drar igång på måndag morgon. Så allt måste vara fix och färdigt.


Så det ar tidigt upp imorse och iväg till stallet. Mockade, fixade mat och vatten och gjorde sedan höpåsar och mathinkar för 10 dagar framåt, så jag slipper fixa med sådana saker under veckan.


 


När allt var fix och färdigt hämtade jag in Dino som idag spelade Allan i blåsvädret. Det var mycket blåst under hovarna och jag sa till på skarpen ett par gånger innan han uppfattade budskapet och höll sig på mattan. Uteritt även idag och eftersom han visat att det fanns mycket energi idag så fick det bli den lite längre turen och idag med mycket fokus på galopp. Har alltid varit min melodi, att om hästarna är på tårna, ja då får dom helt enkelt jobba bort energin. Å det gjorde vi idag.

Dino fick rulla på i en frisk galopp längs vägen i båda varven. Skötte sig väldigt bra och mycket nyttigt för kondisen. Så det var en ganska så trött och avrastad kille som skrittade hemåt på långa tyglar.


Nero näst ut och även idag dressyrpass på hacket på ridbanan. Å för fjärde dagen i rad så bjuder han på magi. Vilken härlig känsla!

Han känns luftig, bärig och bara så nöjd utan bett i munnen. Skit att man inte får tävla på bettlöst. Här märken man verkligen att jag rider för sätet och skäneklarna, för han går ännu bättre när han slipper ha bett i munnen som han störs av. Inga problem att rida öppna, sluta, skänkelvikningar, bakdelsvändningar osv.


Bjuder på en favoritbild från hösten 2013....åren går så fort!

 

Av Malin - 6 oktober 2016 22:00

Hur mycket olika aktiviteter hinner man peta in på en dag? Ja jag är lite av en expert så idag var det sannerligen många. Gick upp vid 7-tiden imorse och satte en matbrödsdeg direkt efter frukost. Medan den stod på jäsning var jag ute och röjde i trädgården. In för att baka ut och grädda mina enedalsbröd. 

 

Blev 40 st fina bröd. 

Direkt till stallet där jag mockade och fixade mat och vatten till killarna. Hämtade sedan in Dino som idag hade uteritt på planeringen. Vi red våren vanliga vända och Dino var pigg och lite på tårna över alla fåglar även idag. Vi skrittade, travade och galopperade längs vägen. Tycker han börjat få upp kondisen med bättre tryck och rytm som följd. 

 

Snyggt matchande i höstsolen. 


Efter Dino var det Neros tur och idag hade dressyrpass på ridbanan inbokat. Å Nero var magiskt fin för tredje dagen i rad. Red på hacket även idag och Nero kändes så himla nöjd. Lätt och fin i fronten och jättefint gensvar bara för säte och ben. Såå nöjd! 

Fokus idag låg som vanligt på öppna, sluta, övergångar och enkla byten i galoppen. Stärka och gymnastisera. 

Lunchade mina killar innan jag åkte hemåt. 


Bjöd pappa på lunch, hembakt bröd och hemgjord potatis- och purjolökssoppa. Mums!


Sen stod skytte på agendan. Till skjutbanan tillsammans med pappa och sambon...

   

Skjutning gick fint och på vägen hem rullade vi förbi stallet igen då jag hade insläpp av samtliga hästar. 

Himlen bjöd på en magisk uppvisning medan vi hämtade in hästarna. 

   

När hästarna var inne med mellis så skyndade vi oss hemåt. Ombyte och en snabb tur in till Örebro. De stängde kl 20.00 och vi var inne 19.40 Men vi hann till de två affärerna vi skulle och på hemvägen köpte vi med oss pizza från Lanna Lodge. Vi som aldrig äter pizza förutom när vi är utomlands. Satt i bilen på vägen hem och kom fram till att vi nog inte köpt hem det så länge som vi bott i huset, å det är 9år nu 😁


Nåväl, nån gång ska väl vara den första. 

Nu väntar soffan och en repris på gårdagens Bonde söker fru, då jag jobbade igår kväll och missade det. Sen sängen...





Av Malin - 5 oktober 2016 13:30

Ihh...vad kallt det var imorse  

Hade morgonfodring i stallet och det var minusgrader när jag åkte hemifrån, så idag invigde vi både täckbyxor och pannband!

Gav hästarna frukosten och rullade sedan till pappa för att hämta ett lass med hö. När släpet var fyllt rullade jag tillbaka till stallet och släppte ut alla utom Nero.


Även idag fick det bli en uteritt och vi red idag upp till Lanhöjden och vände. Även idag bjöd han på väldigt trevligt arbete, på hacket! Vi jobbade öppna och sluta i trav och mycket övergångar och enkla byten i galoppen. Superfin känsla!


Dino spanar när vi kommer skrittandes hemåt...

 


Väl tillbaka i stallet såg Nero ganska så nöjd ut även idag...så snygg med vitt läppstift   

 


Å det bästa av allt...godis!


 

Då måste jag stå som en giraff och snutta och suga på godisbiten...så mumsigt!


Väl ute i hagen så fick jag hjälp av Dino att fylla på vatten!

 


Så när båda killarna var på plats i hagen så blev det mockning och matfix för min del. Avslutade med att släpa in alla höbalarna på plats.

Åkte sedan hemåt för lunch, dusch och nu jobb....

Av Malin - 4 oktober 2016 21:30

Härligt väder, om än ganska så kylslaget.

Jobbade till 17-tiden idag och åkte direkt till stallet. Man märker att det går mot mörkare tider för idag valde jag att rida först och fixa stallet sen för att slippa reflexerna.

Dino vilade idag och det var således Nero och jag som tog en tur runt skolan.

Idag körde vi på bettlöst hackamore och Nero kändes så satans fin idag. Vilken känsla!


Å då var det ändå en tur med lite spännande happening på, sådant som ibland får honom lite ur fokus, men inte idag.

För det första så hade det blåst ner ett träd över vägen, så vi fick gå genom diket och upp på andra sidan. Nero som varit livrädd för diken och hoppat som en tok, knatade snällt ner på ena sidan och upp på andra sidan.

Sen var bommen stängd för vägen, så då fick vi knata i ytterligare ett dike, nemas problemas!


På tillbaka vägen är det en ganska spännande passage genom en gård där det finns både kalkoner, getter, grisar och får. Nero kikade lite nyfiket på alla djuren som kommer springandes när de får syn på en, men mer var det liksom inte.


Så det var med stolt hjärta jag satt av hemma på stallplan!

Ibland är han en stjärna...  


 


Av Malin - 3 oktober 2016 20:43

Jahopp, då var hösten och vintern på intågande. Idag fick jag skrapa bilens vindrutor för första gången...känns alltid lite vemodigt tycker jag. Även om jag verkligen gillar alla årstider, så är det ändå något speciellt med sommarens okomplicerade liv.


Stallet efter jobbet och vilket väder. Strålande solsken och klarblå himmel, dock ganska så bitande kallt redan på  eftermiddagen.

Nero hade vilodag och för Dino väntade dressyrpass på ridbanan.

Vi firade höstens ankomst i vårt snygga oranga set...

 

Lilleplutt gjorde ett väldigt fint arbete idag och kändes pigg med mycket framåtbjudning. Vi jobbade vidare med volter och rakt spår. Övergångar, takt och tempo. Dino gjorde det väldigt fint och det är mycket häst att rida. Känner redan nu att mina magmuskler kommer att uppnå en ny dimension när jag börjar sitta mer regelbundet på honom.


Veckan som följer;


Måndag - Nero vila, Dino dressyr

Tisdag - Nero uteritt, Dino vila

Onsdag - Nero uteritt, Dino vila

Torsdag - Nero dressyr, Dino uteritt

Fredag - Nero dressyr, Dino uteritt

Lördag - Nero uteritt, Dino vila

Söndag - Nero uteritt, Dino dressyr

Av Malin - 2 oktober 2016 20:30

Så nära, såå nära....!


Ibland känns det väldigt mycket stolpe ut.

Nero och jag åkte själva på tävlingen idag och han kändes så himla fin på framridningen. Skrittade fram länge och arbetade oss metodiskt igenom alla rörelser och i samtliga gångarter. Var noga med att skrittpausa då underlaget var ganska sugande och tung, å jag ville ju inte rida honom för trött.

Kommer ner till tävlingsbanan och Nero känns tyvärr otroligt seg. Jag fick driva så jag hade kramp i ljumskarna innan vi var färdiga. Å när hästen inte har någon bjudning, då är det svårt att få ett ordentligt stöd i fram, för då stannar han. Gjorde ett program där vår egentligen enda stora miss var att han bangade en galoppfattning från skritt, och travade iväg ett par steg. Blev en trea i protokollet, och där missade vi kvalet.

Red ihop 61,38% på dagens ritt.


Snygga knoppar...

 

Mattes stjärna i transporten...

 

Å tillbaka i hagen, lockig som en pudel i manen, helt slut men oändligt nöjd i sitt nya täcke och med en hel hög med hö att mumsa från...

 

Av Malin - 1 oktober 2016 20:15

Ja nu har verkligen hösten anlänt på riktigt. Var tämligen kyligt imorse när jag var på plats i stallet vid 7-tiden för att frukostfodra och släppa ut hästarna. När alla var ute, snabbade jag mig lite med höpåsar och mathinkar och rullade sedan till jobbet.


Tillbaka till stallet efter jobbet, å denna gång för att göra klart resten och rida båda killarna.

Dino fick gå en uteritt idag med. Han kändes pigg pch bjöd fint framåt. Fortfarande lite töntig med fåglarna, men han jobbar på framåt och behåller fokus på mig. Idag red vi åter lite längre och fick således plats med mer galoppjobb. Nyttigt för Dino att komma upp i lite längre galoppsträckor och få upp pulsen.


Bytte till Nero och där hade vi dressyrpass på ridbanan inplanerat för vår del. Nero gjorde ett bra jobb idag och kändes väldigt fin. Red mycket övergångar, tempoväxlingar samt vissa delar ut morgondagens tävlingsprogram. Imorgon väntar MsvC1 på Christinehamns ridklubb och vi verkar få kallt och klart väder, härligt!


Bjuder på en höstig bild från förra året...

 
  

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards