Chocolicious

Alla inlägg under december 2016

Av Malin - 15 december 2016 17:48

Tjohoo...idag vaknade jag upp till -14 grader och således en kall och fin morgon.

Var bara att klä sig ordentligt med termobyxor och flera lager underställ så fixar man det.


Dino och jag red in i skogen bakom stallet idag och passade på att känna lite på snön. Mycket trevligt att pulsa lite i gräset med snö ovanpå, ger lite mer motstånd då. Dino skötte sig fint och rullade på både i trav och galopp. Gjorde ett par trevliga fattningar från skritt till galopp och kändes överlag fin i det kalla vädret.


Mattes snygging   

 


När Dino var färdig fick han komma ut i hagen med dubbla täcken på sig och hö att mumsa på.


Nero och jag tog även vi en tur i skogen där vi jobbade mycket med galoppen. Idag satt vi lite fast i höger sida och fick jobba mycket med att lösgöra där. Vi red på ordentligt framåt och samlade ihop, red skänkelvikningar och öppna längs vägen. Avslutade med att runda ihop honom på vår skogsvolt så jag verkligen fick loss och igenom honom. Så det var en svettig Nero, trots kylan som skrittade av hemåt.


Magiskt vackert utomhus idag...

 


När Nero var avklädd fick han stå kvar inne med fleecetäcket på sig för att ventilera ur lite väta från pälsen. Behöver klippa Nero igen, suck. Han har sådan fruktansvärd björnpäls att jag blir knäpp!

Av Malin - 14 december 2016 21:45

Idag hade äntligen min pannlampa anlänt. Har aldrig brytt mig om att använda det förut då jag tycker att jag ser ganska så bra i mörkret trots allt. Men när det varit så mörkt och snöfattigt i vinter så kändes det som att det kanske inte vore så dumt med en pannlampa. Så idag testade jag och Nero för första gången.

Han är ju killen hela dagen som inte bryr sig om så mycket runtomkring, så det gick naturligtvis okomplicerat tillväga.

Ikväll var det ju dessutom ganska så kraftigt månsken, så det var riktigt ljust när vi red ut.


Vi red till elskåpet och tillbaka, ett pass med mycket trav och galopp för att hålla värmen i minus 10 grader.

Var fint underlag och så skönt med fullbroddat, då är det bara att ösa på.


Snyggaste i reflexer...

 


Av Malin - 13 december 2016 17:42

Idag var det således äntligen premiär med snöuteritt med båda killarna.

Dino fick var först ut och hade klarat eftermiddagen och natten med broddar fint. Inga sår eller rispor vad jag kunde hitta.

Vi red vår vanliga tur till elskåpet och tillbaka idag. Dino var pigg och lite fundersam över att allt såg annorlunda ut i snön, men skötte sig fint och bjöd på bra framåt. Mycket trav- och galopparbete för vår del idag!


Nero och jag tog turen runt skolan, å det innebär att man får titta på de spännande djuren som bor längs vägen. Nero är ju verkligen en klippa som går fram överallt, sällan bryr sig varken om skällande hundar som hoppar mot staket eller grisar och getter som nyfiket kommer fram!


 


Efter avslutade ridpass fick båda killarna underhålla sig i hagen och jag fixade stallet innan jobbet väntar!


Trevlig Lucia på er...!


 

Av Malin - 12 december 2016 20:45

Usch vilken lång dag, känner mig helt överkörd, och idag var ju ändå min "lediga" dag!


Var på plats i stallet vid 8-tiden imorse och lastade mina skinande rena hästar i släpet innan de hann lorta ner sig.

Mot ridhuset och dressyrjobb för båda killarna.

Dino och jag fortsatte vårt arbete mot dressyrhäst och tävlingsdebut. idag gjorde han klockrena serpentinbågar i trav över hela ridhuset, vilken kille han är!

I galoppen jobbade vi med att hitta en jämna bjudning där jag kan göra avstämning och halvhalt innan en 20m volt utan att han tappar fokus. Nyttigt arbete där Dino verkligen bjöd upp till dans!


 

Nero och jag fortsatte även vi med fokus på tävlingsarbete. Mycket öppna, slut aoch skänkelvikningar. Han är så himla fin nu och verkar så nöjd i sitt arbete. Enkla byten som kändes väldigt fina och red även lite diagonalslutor idag! Avslutade med att jobba lite på mellantraven, vår akilleshäl!


 

Så fint ute nu med all snö, å glädjande nog så kom Daniel och skodde båda mina killar med snösulor och brodd, så nu väntar uteritter i snön, härligt!

Medan Daniel skodde så ägnade jag mig åt att göra höpåsar och mathinkar. När jag slutligen kunde återvända hemåt så hade jag således spenderat 7 timmar i stallet, 7 timmar i -10 grader, det är inte illa!


Väl hemma fortsatte jag att använda min energi till att städa övervåningen på huset, och röja i tvättstugan. SUCK!


Så skönt när jag äntligen kunde glida ner i soffan med en god bok, klart välförtjänt!

Av Malin - 11 december 2016 20:30

Inledde dagen med att fira tredje advent med frukost i min ensamhet, lite mysigt faktiskt!


 

Idag jobbade jag till kl 16 och hade inplanerat ett besök i ridhuset med båda killarna. Så på plats i stallet skyndade jag mig att mocka och fixa stallet så allt skulle vara klart när vi kom tillbaka. Gick ut i hagen och hämtade in hästarna, bara för att inse att båda mina verkade ha lekt kasta gris i hagen, fast med varandra. Fy fasiken hur de såg ut. Dino var geggig om hela benen och halsen, trots halstäcke, och täcket var helskitigt.


Nero såg ut som om han hade stått med pannan före i gyttjan, för hela huvudet såg förjävligt ut. Så det var ju bara att glömma ridhusbesök där. Fick istället leta fram schampo, yes och en hink med varmvatten och handtvätta mina hästar. SUCK! Visst är det roligt att ha häst ibland!


Kvällen spenderades istället hemma i soffan med mina älsklingar...


 

Av Malin - 10 december 2016 16:38

Malin-dagen är idag, eller jag har ju iallafall namnsdag idag. Å så är det samtidigt Nobel-dagen, mycket att fira på en och samma dag   


Började iallafall dagen med dubbla dressyrpass i ridhuset med mina killar.

Riktigt ruskigt väglag ute idag då det ligger runt nollan och samtidigt vräker ner snöblandat regn. Kändes ganska skönt att komma inom ridhusets fyra väggar med fast mark under hovarna!


Dino först ut. Vi fortsatte att känna lite mer på trav nedsuttet och förutom ett par uppridningar i trav på medellinjen så testade vi även idag att rida lite serpentiner i trav. Dino skötte sig utmärkt. Är så roligt att börja känna lite på programdelarna och förhoppningsvis så ska vi snart kunna börja sätta ihop de olika delarna och rida flera på rad.


Nero och jag jobbade vidare, idag kändes han fin i både öppna och sluta. Kunde rida lite mer framåt och ändå få en fin tvärning i honom. I galopparbetet fokuserade vi på förvända galoppen och styrkan i den. Gjorde ett par fina enkla byten och red lite galoppslutor. Allt igenom en fin känsla!


Dino spanar på omgivningen i sin snygga matchande outfit..

 

Grabbarna Grus på utflykt...

 


Efter stallet blev det mer baka då syrrans sambo skulle ha tårta bakat. Idag fick det bli en jordgubbsgräddtårta. Hoppas det ska smaka! 

Av Malin - 9 december 2016 20:30

Väderomslag igen med plusgrader och solsken på dagen, och minusgrader och halka på kvällen. Dino hade planerad vilodag och Nero fick vila idag även han.

Killarna hade ägnat sig åt att röja järnet i hagen och haft sönder både sin rosa lekboll och slitit loss halsen från Dinos täcke. Jag blir tokig på att de måste ha sönder täcken hela tiden. Nu får det bli haklappar till båda herrarna så de inte kan fortsätta terrorisera.


Kvällen har ägnats åt pepparkaksbak tillsammans med mamma. Trevligt, mysigt och gott   


 

Av Malin - 8 december 2016 18:30

Wihoo..!!!

Väderomslag och idag var det plötsligt 9 plusgrader och strålande solsken ute. HÄRLIGT!

Utnyttjade vädret till att rida ut med båda mina killar, vilket uppskattades av oss alla tre.


Dino fick vara först ut och vi red idag ända upp till Lanhöjden och tillbaka. Pigg pålle som bjöd på riktigt trevligt arbete och kändes nöjd och fin i kroppen. Märks att han bygger flås och muskler då han orkar allt bättre, inte minst idag blev det ganska mycket galopp. Å Dino bara flyter på i sin härliga gungande galopp.

På hemvägen blev det dock en 180 graders helt om då en hjort fjongade ut 5m framför oss på vägen. Vi blev nog lika rädda alla tre. Dino är ju dock en klippa som bara vände och sen stannade. Matte satt som tur var som limmad i sadeln   


Nero och jag red samma tur idag. Fick bli mycket fokus på rund och låg i formen idag. Stretchning genom ryggen ordentligt och verkligen välva upp ryggfileérna under sadeln. Fin känsla och Nero kändes dagen till ära väldigt pigg och glad. Rejsade på fint i galoppen. Avslutade med att samla ihop honom och runda till ordentligt, provade ett par byten idag och det gick halvdant. Ena gången bytte han bara fram, men rättade sig själv, andra gången blev bytet rent, men på eget bevåg    Jaja, vi tränar vidare. Har ju inte ridit byten på hela sommaren och hösten pga tävlingssäsongen så lite ringrostiga kan vi allt få vara.


Eftersom vägen var särdeles mjuk och fin så fick både Dino och Nero varsin lerinpackning av ben och mage! Suck...!


 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Skapa flashcards