Chocolicious

Alla inlägg under december 2016

Av Malin - 7 december 2016 22:00

Ledig dag som inleddes i stallet vid 8-tiden på morgonen. Till ridhuset med båda hästarna stod på agendan, så jag kopplade på släpet, lastade in utrustningen och gjorde sedan iordning båda killarna.

Idag kom jag dessutom ihåg att mäta Dino, sisådär en vecka försent, men bättre sent än aldrig!


Å han växer som en raket. Idag mätte jag honom till 170cm i mankhöjd och 166cm över rumpan. Största killen är ju bara tre år ännu, så fråga är väl var han slutar innan han är färdigväxt. Min lillprins   

När båda hästarna var lastade så rullade vi mot ridhuset.

Dino fick vara först ut även idag och i blåsten var det mycket spännande ljud i ridhuset. Det darrade i takplåten och slog lite i porten. Tolerar att man blir lite rädd i början, men kontentan blir ju att man får gå fram iallafall. Å Dino är en klippa som accepterar mattes krav så han skötte sig fint. Fick bli ett basic pass där vi rullade på runt spåret och på volter i samtliga gångarter för att han skulle blåsa ur sig lite energi. Gjorde ett par galoppfattningar från skritt, duktig kille!


Nero näst på tur. Han bryr sig dock inte om blåstens biverkningar utan fokuserar fullständigt på matten. Även idag bjöd han på ett fint pass med härlig känsla. Fick bli ganska mycket lösgörande arbete i både skritt, trav och galopp. Å när han känns rund, loss och fin, ja då samlar jag upp honom och rider ihop honom. Jobbar honom kort och snärtig i både traven och galoppen, så jag får upp honom ordentligtöver ryggen och att han sätter motorn under sig och verkligen tar i med bakdelen. Han blir så himla fin och lätt i fronten av det arbetet!


När hästarna var färdigmotionerade så åkte vi tillbaka och fixade med stallet och lunchfodrade. Hem för att äta lunch och duscha och sen möte med jouren från kl 14.00 Idag var vi på Strandkanten och bjöds på julsmörgås, trevligt och gott!


Kvällen bjöd på mitt födelsedagsfirande med familjen nu när alla tillfrisknat. Bjöd på mat och tårta.

Årets alster...


     

Av Malin - 6 december 2016 22:00

Även idag var planerad vilodag för killarna då jag jobbade till 17.15 och det var bokat i ridhuset för hoppträning. Dock ringde pappa när jag skulle åka från jobbet och önskade att vi skulle komma och hämta hö ikväll istället för imorgon som planerat. Så trots -12 grader och att man kände sig ganska sliten när man jobbet hela dagen, så rullade jag hem efter stallet, åt mat och sen var det bara att klå på sig och bege sig till mamma och pappa.

Fyllde hela släpet med hö, sen vidare till stallet och lastade ut allt igen.

Var hemma vid 21.30 och då var det i princip läggdags.


Imorgon är jag ledig från jobbet, har dock inbokat möte på eftermiddagen, men ska bli skönt att kunna rida hästarna i dagsljus igen!

Av Malin - 5 december 2016 21:00

Dagens plan var egentligen att Dino skulle vila och jag och Nero rida ut.

Men då dagens plusgrader övergick i minusgrader och vägarna frös på igen så var det bara att glömma. Om 1v kommer Daniel och skor med snösulor och broddar, fram tills dess får det bli lite extra vilodagar när vädret inte vill vara med i min planering.

Så istället för ridning så mös jag lite med båda pållarna när de kom in från hagen.

Ska försöka komma ihåg att mäta Dino imorgon igen, glömde ju att göra det den första, vilket jag brukar ha som mätdag.


Nu soffmys med sambo och katter!


 

Av Malin - 4 december 2016 21:30

Idag fick det bli sovmorgon och hemmafix på förmiddagen. Skönt att städa och plocka lite hemma med.

Stallet på eftermiddagen och även idag fick det blir ridhuset pga underlaget. Så efter att ha mockat och fixat klart i stallet så gjorde jag iordning båda killarna och lastade. Rullade iväg mot ridhuset och inledde även idag med Dino.

Idag introducerade vi lite nya delar i ridningen, nämligen lite tävlingstänkt och programridning. Gäller ju att introducera hästarna i den typen av ridning, då den skiljer sig lite. Dvs saker ska hända precis vid en bokstav, man rider vägar som man kanske inte använder annars. Så idag vända vi rätt upp på medellinjen i trav och gjorde helt och sedan igång igen. Till att börja med var det ganska vingligt, men Dino hittade snart snitsen och gjorde jättefina uppridningar och halter. Började även känna lite försiktigt på sidvärts i skritten. Använde mig av korta diagonalen ut mot väggen och flyttade honom undan för skänkeln ett par steg. Lättare åt ena hållet än åt andra, men han klarade det över förväntan i båda varven. Vilken stjärna han är!


 

  


Nero och jag fortsatte gårdagens upplägg med att initialt rida loss honom i sidorna ordentligt. Han blir så himla fin av det arbetet och kommer verkligen upp och loss över ryggen. När han var väl uppvärm så plockade jag upp honom i formen och jobbade med fokus på tryck och bärighet i övergångar och skolorna. Väldigt fin känsla stundtals både i öppna och sluta där det blivit en enorm skillnad! I galoppen la vi även där fokus på loss och mjuk i sidorna, men samtidigt med tryck och bärighet framåt. Så nöjd när vi travade av, och även Nero kändes nöjd!

Av Malin - 3 december 2016 21:15

Lördag och stallet på förmiddagen. Både killarna gjordes iordning och lastades för varsitt pass i ridhuset.

Dino fick vara först ut som vanligt, idag var han lite pigg men relativit fokuserad trots detta. Red mycket övergångar mellan skritt och trav med fokus på bibehållen form och bärighet. I galoppen fick han rulla på ett par varv först och sen gjorde vi ett par fattningar från skritt. Häftig känsla hur hel framdelen växer upp framför mig, den hästen har så lätt för sig!


Nero näst på tur och även han bjöd på ett väldigt fint pass idag. Jobbade loss ordentligt med att verkligen runda honom i sidorna och att trampa in under sig ordentligt i rundningen. När han kändes fin där så fortsatte vi arbete ute på rakt spår, med volter i olika storlekar med fokus på att runda loss honom ordentligt. Plockade sedan upp honom i formen och jobbade igenom samtliga gångarter med fokus på bjudning och bärighet. Att han verkligen tar i bakifrån och växer upp framför mig. Fin känsla när han kommer rätt. Avslutade med att samla lite mot piruettgalopp, fint arbete idag där han verkligen trampade in istället för att vräka. Så nöjd!


Snyggingarna...

   


När båda killarna var ridna så fixade jag med stallet och mockade hagen. Lunchfodrade samtliga och åkte sedan hemåt för egen lunch och dusch. Eftermiddagen har jag och sambon spenderat i Örebro med lite shopping.



Av Malin - 2 december 2016 21:45

Idag är det alltså min 33:e födelsedag, tänkt vad fort tiden faktiskt går. Har dock inga åldersnojor utan är ganska nöjd med mitt liv just här och nu. Tycker att jag gör det jag vill göra och lever livet just här och nu.

Å idag blev en sådan dag då inget riktigt blir som man har tänkt sig, men det går lika bra iallafall!


Hade ju återbesökstid med Nero på Djurtandvårdskliniken idag, och pappa skulle följa med som sällskap. Han ringer vid 7-tiden på morgonen och berättar att han fått magsjuka, således ej aktuellt att han följer med.

Så då fick Nero och jag åka själva även denna gång. Snabbade mig så jag hann färdigt med stallet innan vi skulle åka, klädde sedan på Nero det nya 200g stalltäcket från Horseware i våra favoritfärger grått och vitt   

Lastade och så rullade vi vid 9-tiden från stallet. Nerresan gick över förväntan, väglaget var inte det bästa, men det kunde ju har varit värre. Nero står som ett ljus i transporten och smaskade hö hela vägen ner, och jag smaskade pepparkakor i bilen.


   


Väl på plats så inledde vi med att prata om hur det hade fungerat sedan sist, Nero fick lugnande och så bärjade undersökningen. Glädjande nog så såg det väldigt mycket bättre ut. Foderfickan hade nästan läkt ut och tandköttet var rosa och såg fint ut, till skillnad mot förra gången då det var ilsket rodnat, lättblödande och mycket irriterat.

Lagningarna såg fina ut och överlag såg han mycket bättre ut i munnen.

Så vi ska fortsätta arbete på och planeras för en ny kontroll efter 3.5 månad, för att se att det fortsätter i samma fina stil.


Trött Nerobus...

 


Så Nero fick stå och vakna till lite i en box medan jag åt lunch. Sen var vi redo att lasta och rulla hemåt igen. Väglaget hem lämnade en hel del övrigt att önska, men det gick bra trots allt. Rullade in i stallet strax efter kl 16 och ställde då in mina killar för kvällen.


Det planerade födelsedagsfirandet med middag för mina föräldrar och min syster med sambo blev ju dessvärre inställt pga pappas sjukdom. Så jag och sambon fixade trerättersmiddag och myste tillsammans över god mat och varandra. Inte heller morgondagens planerade pepparkaksbak blir av pga detta, så nu får jag fylla helgen med andra aktiviteter!

Av Malin - 1 december 2016 21:30

Så var årets bästa månad här, ni vet den som innehåller både min födelsedag, Månses födelsedag, min namnsdag och julafton   

I vanliga fall är jag väldigt förtjust i snö, men idag blev jag inte lika glad när snön vräkte ner utanför fönstret. Har ju nämligen morgondagens planerade resa till Djurtandvårdskliniken med Nero framför mig, och det är en enkel bilresa på 2,5 timme. Å då är moddiga, halkiga vägar inget jag önskar mig.


Både hästarna fick vila idag eftersom det var snö på vägarna och vi är fortfarande utan snösulor och brodd.

Så jag mockade, fixade maten och ryktade båda killarna. Hann även med att hämta ut lite spännande paket som hade anlänt.


         

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards