Chocolicious

Alla inlägg under januari 2017

Av Malin - 23 januari 2017 23:30

Idag mådde jag bättre än igår, men känner mig mer tät och tjock bakom näsan och ner i luftvägarna. Så jag undvek att rida idag, men Nero fick ett kortare tömkörningspass på ridbanan. Bara så han fick mjuka igenom musklerna lite. Jobbade i skritt och trav.


Har även hunnit med ett besök hos barnmorskan för cellprov, vilket gick bra.

Resten av dagen har jag vilat med en bok i soffan för att samla krafter inför att börja jobba imorgon igen.


Å när jag i godan ro sitter i soffan med boken så känner jag att det börjar pirra och klia på ryggen. Besvären tilltar och det kliar plötsligt hysteriskt över båda rygg, bröstkorg, mage, armar och nacke.

Tar av mig kläderna och ser att jag är full i nässelutslag som flyter ihop till stora urtikariafält.


Suck...


Av med kläderna och så började jag smörja med kortisonsalva i hopp om att det ska lindra något. Har ingen aning om vad jag reagerat på, men kliar gör det.

Så får vi se om det lugnar ner sig eller om jag får komplettera med Betapred.

Av Malin - 22 januari 2017 20:59

Feberfri imorse, men känner mig fortfarande lite ruggig i kroppen. Så har blivit en lugn dag även idag. Tittat på världscupen i skidor och läst lite bok.

Stallet efter lunch och eftersom vädret var skit med någon minimalt regn, och jag inte känner mig riktigt hundra så fick det faktiskt bli vila även idag. Känns bättre att ge kroppen ytterligare en dag på sig att återhämta sig, och om det fortsätter att kännas bättre så försöker jag rida ett lugnare pass imorgon.

Så i stallet fixade jag med det vanliga och tog in båda mina killar för kvällen. Borstade båda två och redde ut man, pannlugg och svans. De verkade faktiskt inte misstycka till att vila ett par dagar, tur är väl det!


Nu väntar en lugn kväll i soffan innan vi inleder veckan med ett besök hos barnmorskan för cellprov, inte så roligt, men väldigt viktigt!

Av Malin - 21 januari 2017 20:45

Vaknade imorse med 38 graders feber, så det var bara att inse att det inte skulle bli något jobb för mig idag.

Ringde och sjukanmälde mig och återvände sedan till sängen. Efter ett par timmar bytte jag sängen till soffan och så småningom tog jag mig upp och rullade först iväg till mina föräldrar för att ta mig an deras katter, då mamma och pappa är till Stockholm. Sen vidare till stallet där jag mockade, fixade mat och vatten och lunchfodrade samtliga hästar innan jag åter kunde åka hemåt. Duschade och kröp in i en onesie och sedan fick det bli soffläge resten av dagen.


Bagheera har hela gårdagen och hela dagen idag agerat Florence Nightinggale och vårdat sin mamma ömt, min lilla älskling!



   

Av Malin - 20 januari 2017 20:00

Vissa dagar bjuder på mer eller mindre obehagliga händelser..!

Vaknade imorse med ont i kroppen och lite halsont, attans, har inte varken tid eller lust att bli förkyld nu! Men jag hade ingen feber, så det var bara att göra sig iordning för jobbet. Väl på plats på jobbet så rullade det på till en början hade flexitiden på morgonen. Helt plötsligt under pågående samtal så känner jag att det börjar tjuta i öronen, jag får tunnelseende och känner att det börjar sticka i händerna. Turligt nog hinner jag reagera och ber att få återkomma till den jag pratar med, slänga av mig headsetet och landa ner på golvet, innan jag faktiskt svimmar   

Å antalet gånger jag svimmat i mitt liv är väldigt lätträknade.

Så där låg jag på golvet och väntade på att det skulle ge med sig. Tog mig upp i sittande läge medan kallsvetten forsade utmed hela kroppen. Efter kanske 10-15 minuter kommer en kollega helt ovetandes in och får en smärre chock när jag sitter på golvet, grön/vit i ansiktet och tämligen dämpad. Tur man har så fina arbetskamrater som på ett kick hade ordnat med att avsluta mina samtal på flexitiden, bokat in patienterna till läkarna, hämtat saft åt mig och tagit sin an mina inbokade patienter.

Satt på golvet i över en timmes tid innan jag kände mig stabil nog att ta mig upp på en stol. Från stolen till fikarummet där jag fick i mig lite att äta och dricka, å då börjar jag frossa istället.

Så det var bara att kasta in handduken och rulla hemåt. Väl hemma kröp jag ner i sängen och sov bort eftermiddagen. Vid 16-tiden hade jag 39 graders feber och fruktansvärt ont i muskler och leder.

Var bara att klamra sig upp och med sambons hjälp bege sig till stallet. Mockade, fixade mat och vatten innan vi åkte hemåt igen. Nu tillbaka till sängen!

Av Malin - 19 januari 2017 22:00

Ledig förmiddag och stallet för min del.

Nero och jag red ut i skogen och även idag red vi på hacket. Red på mycket framåt och jobbade loss ordentligt i galoppen. Nero kändes fin och rund över ryggen med bra tramp och aktion i galoppen. Så vad passar då bättre än att jobba lite med galoppombyten.

Så idag red vi på framåt och la in lite galoppombyten. Var ju ett tag sedan, men Neros minne friskades snart upp. Han byter enkelt från vänster till höger, men har svårare med tvärtom. På hemvägen jobbade vi därför lite på vår skogsvolt där jag red honom i rättvänd galopp på volten, vände igenom volten och bad sedan om ett byte. Fick honom att byta vid ett par tillfällen åt båda varven innan vi avslutade. Mellan byten fick han galoppera på framåt och sträcka ut nacke och rygg. Han frustade fint och det känns som om det släppte en del spääningar efter detta.


Efter avslutat ridpass fixade jag färdigt stallet och gjorde höpåsar innan jag åkte hemåt för dusch, lunch och sedan jobbet!

Av Malin - 18 januari 2017 22:00

Hade tänkt rida ut en sväng med Nero idag, men det blir inte alltid som man tänkt sig från början!

Så när stallet var fixat och hästarna ombytta och inställde med mellis så åkte jag hemåt för middag tillsammans med sambon.

Ny dag imorgon igen, förhoppningsvis en bra sådan!


 

Av Malin - 17 januari 2017 20:00

Stallet på morgonen idag där jag och Nero tog oss en sväng ut i skogen. Var ju ganska så trist underlag med halvsmält snö, blankis och lite knöggligt här och där. På skogsvägarna var dock underlaget ok och vi kunde hålla ett mer jämnt tempo och utnyttja snön som var kvar. Nero fick jobba loss ordentligt ffa i galopparbetet och idag jobbade vi mycket med galopparbetet.

Red på hacket även idag och fick en fin känsla.


 

Fixade stallet och avslutade med att lunchfodra samtliga hästar.


På väg hem från stallet ringde brottsplatsutredaren och vi stämde möte på plats vid huset för en genomgång.


Väl på plats var det faktiskt som ett CSI-avsnitt till vissa delar. Vi gick in genom dörren och sen började han med att leta fotavtryck i dammet på golvet med en speciell lampa, som han sedan mätte och fotade. När detta var avklarat i hela huset, då använde han en lampa som belyste biologiskt material. Jag fick testa denna med speciella glasögon på, mycket häftigt!


Sen kom det tunga arbetet med att försöka reda ut om och isf vad de hade tagit. Så hela eftermiddagen spenderades med att ta oss igenom hela huset tillsammans. När detta var avklarat fick jag rulla in till Örebro för att hämta hem sambon som anlände från Arlanda. Så himla skönt att ha honom hemma igen. Blev en tidig kväll dock, då han varit vaken i närmare 24 timmar.

Av Malin - 16 januari 2017 19:15

Jobbade dag idag och blev strax efter lunch uppringd och fick veta att vi hade haft inbrott i mina svärföräldrars gamla hus, dvs det som min sambo äger nu i väntan på att vi ska sälja det.

Var bara att ringa Polisen och möta upp på plats.

Har varit förskonad från detta tidigare, så det var knappats någon höjdare till upplevelse. Å naturligtvis när sambon inte finns på hemmaplan, och dessutom i en helt annan tidszon.

Så därmed fick det bli vilodag för Nero idag då jag inte hann med allt annars. Imorgon blir det fortsättning på detta då vi ska ha brottsplatsutredare på plats och jag dessutom ska hämta hem sambon som kommer hem imorgon. Lär bli fullt upp även imorgon!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards