Chocolicious

Alla inlägg under februari 2017

Av Malin - 20 februari 2017 20:34

Jahopp, ny vecka - nya möjligheter!


Fortsatt feberfri och lite mer hopp om livet för var dag som går. Stallet på förmiddagen och idag skulle båda killarna motioneras, från ryggen!

Nero först ut, å jo han kändes lika fin som han sett ut från marken. Så longering blir det 1g/v framöver!

Idag red vi ett dressypass på en ganska så kladig ridbana. Mycket övergångar, skolor och lösgörande arbete. Nero kändes superfin, rund och mjuk över ryggen med bra tryck bakifrån och med fint stöd i handen. Härligt!


Dino näst ut. Å vad skönt det är att vara tillbaka på ryggen på lilleplutt igen. Han är som en solstråle och tycker alltid att det är roligt. Idag blev det skritt och travarbete pga blött och tungt underlag. Vi rullade på i traven och jobbade med att hitta jämnt stöd i båda tyglarna, att kunna ställa på volt och i hörnpasseringar och göra små halvhalter och reglera tempot. Dino sköter sig med bravur trots sin storlek så är han väldigt lättriden än så länge.


En bild från förra veckan när Dino njuter i solskenet...  

 

Av Malin - 19 februari 2017 20:15

Hade morgonfodring av samtliga hästar idag och var således på plats tidigt imorse. Känner mig för övrigt lite piggare idag, alltid något. Har dock en fruktansvärd hosta som stör mig mest hela tiden.

När hästarna fått frukosten så ägnade jag mig åt att göra höpåsar. På fredag bär det nämligen av mot Gothenburg Horse Show, så det gäller att förbereda allt som går.

När jag var klar med höpåsarna hade hästarna ätit upp. Släppte ut övriga hästar i hagen och tog sedan ut Dino.

Vilodag för hans del idag, så vi borstade och klippte lite man. Sen fick även han komma ut i hagen.


Nero däremot skulle jobbas, och eftersom jag inte känner mig fit for fight än, så blev det ytterligare ett longeringspass idag. Å oj vad fint han jobbade idag. Nero är ju så himla lyhörd att trots att vi kör på grimma och inspänning så räcker det att jag kramar i longerlinan för att han ska samla galoppen. Mäktig känsla!

Eftersom Nero svarar så himla bra i högersidan av att bli longerad, något som vi har haft lite svårt med då han gärna vill hänga sig i handen och smita undan att bära sig, så tror jag vi ska lägga in ett longerpass/vecka. Förhoppningsvis kan jag rida imorgon igen, och om han då känns lika fin som han ser ut från backen, ja då testar vi nog detta en tid framöver.


När Nero var motionerad och klar så fixade jag stallet och gjorde även mathinkar inför helgens resa....Ska även i år titta på både dressyr och hoppning, å naturligtvis hinna med en ordentlig sväng på mässan....Bild från 2015 års besök...

 

Av Malin - 18 februari 2017 20:00

Jag är fortsatt sjuk och har spenderat merparten av dagen i soffan med en fleecepläd över mig.

Hade stallet på eftermiddagen idag, och idag fick båda killarna bli longerade då jag inte är i skick att rida, eller springa med tömmar, så då fick de jobba lite självständigt och jag kunde mest trampa runt i en liten ring.


Nero fick vara först ut. Intressant är att när jag hämtade hem Nero så gick han inte att longera alls pga hur han blivit behandlad. Han blev helt hysterisk och sprang runt som om han hade tomtebloss i rumpan. Men i takt med tilliten till mig så har de gamla obehagen ersatts av positiva upplevelser och han är helt okomplicerad att longera.


Så idag blev det fokus på mjukt arbete i endast grimma och inspänning. Då får både munnen och kroppen vila och med en fjädrande inspänning till grimman så väljer han själv hur mycket tryck han lägger i grimman.

Så han fick jobba i både skritt, trav och galopp i båda varven. Han gjorde ett jättefint jobb och kom upp och loss så fint över ryggen. Nyttigt att se hur han i höger varv, som är hans svåraste varv först blir väldigt kort i innersidan och inte riktigt vill runda till och mjukna, men allteftersom han märker att han får minsatt bära runt på sig själv så blev han superfin. Så nöjda med dagens jobb.


Dino näst ut, och även han jobbar så fint i endast grimma och inspänning. Det är en fröjd att longera båda mina herrar som jobbar på med fullt fokus och så fina i kroppen, å det känns som att hålla i sytråd när han håller i longerlinan. Mäktig känsla! Även Dino fick jobba i samtliga gångarter, men ett kortare pass än Nero.


Kan för övrigt meddela att Zoe mår bättre idag, vilket känns skönt efter gårdagens insats!


Bjuder på en bild från förra året...när jag promenerade med båda buskillarna. Noterar att Dino ser väldigt bebbig ut på bilden...  

 

Av Malin - 17 februari 2017 20:30

Vaknade tidigt imorse med feber, så det vara bara att ringa och sjukanmäla mig idag. Så stora delar av dagen har spenderats i sängen och i soffan under en filt. Åkte till stallet vid 15.30 då jag hade insläpp av samtliga hästar på min agenda idag. Mockade och fixade lite i stallet och när jag går ut och ska tömma skottkärran så ser jag att Zoe inte verkar må bra. Hon lägger sig ner och reser sig upp direkt igen. Skrapar i marken, sparkar mot magen och lyfter på svansen utan resultat. Försöker få tag på Jessica som äger henne, men får ingen kontakt.


Så det var bara att hämta grimskaft och spö och hämta ut hästen och börja gå. När jag gått en stund får jag kontakt med Jessica som ska komma så snabbt hon kan. Så jag fortsätter att gå med Zoe som försöker lägga sig ner flera gånger, kontrollerar tempen och AF samt lyssnar på magen. Inga tarmljud alls och hon andas kort och flämtigt 3o andetag/minut och ful färg i slemhinnorna.


 


Så var bara att messa Jessica igen och be henne ringa efter vet.

När Jessica kommer tar hon över gåendet i väntan på vet och jag kunde fixa klart i stallet. Tog in övriga hästar och tog med mig Dino ut på ridbanan för att longera honom lite. Orkar inte rida pga febern, men han behövde få röra lite på sig iallafall. Dino skötte sig fint och fick jobba bort lite överskottsenergi i både trav och galopp.


Nöjda gick vi tillbaka in i stallet och så fick även Dino komma in för mellis.


Fick sedan hjälpa Jessica och vet med rektalisering och sondning av Zoe. Så nu håller vi tummarna för att hon blir bättre under kvällen/natten!

Av Malin - 16 februari 2017 20:45

Jag blir tokig...vaknade feberfri imorse och åkte till jobbet där vi skulle ha utbildning hela dagen.
Å under eftermiddagen kände jag mig återigen mer hängig och varm, tempade på jobbet och hade 38,2. Så åkte hem lite tidigare, tog vägen förbi stallet och fixade med möda det som måste göras. Hästarna fick vila idag och jag åkte hem och kröp ner under en filt.

Usch vad trött jag blir på det här. Har ju precis varit sjuk och knappt hunnit känna mig normal igen, å så kommer det tillbaka!

Får se hur det här utvecklat sig....

Av Malin - 15 februari 2017 22:00

Ledig förmiddag som spenderades i stallet. Dino hade vilodag idag så det var bara Nero som skulle motioneras idag. Vi red en uteritt i skogen idag, vilket var ganska så skönt. Vi rullade på med mycket trav och galopparbete, där Nero verkligen fick ta i och bära runt på sig själv i såväl samlad som ökad galopp. Nyttigt att ibland bara släppa tyglarna och låta dem balansera upp sig själva.


Nero fick en ordentlig rykt och vi borstade igenom den mäktiga dressyrsvansen som han är utrustad med....så fin!

Sedan vi flyttade från förra stallet så har han slutat att skava av den och nu har det avskavda börjat växa ut i full längd, så nu börjar den äntligen se fin ut hela vägen! Det syns i nedersta delen att det inte hunnit hela vägen ut än, men inte så mycket kvar.


 


Efter stallet väntade jobb och möte. Halvvägs in på jobbet så börjar jag känna mig mosig och varm, tar en temp som visar 38 grader...feber igen, suck. Så nu ner i sängen och försöka kurerar mig tills imorgon!

Av Malin - 14 februari 2017 20:00

En dags om spenderats på allra bästa sätt, dvs med de som står mig allra närmast.

Perfekt dag att vara ledig och ägna åt allt man tycker om!


Efter en liten sovmorgon kom jag ner för att äta frukost och möttes av detta...  

 

Sambon hade bakat igår och gjort ett mumsigt mördegshjärta åt mig... så gulligt!

Åt frukost och mitt mumsiga mördegshjärta innan det var dags att lasta mina älsklingar som idag skulle till Djurklinikenför att vaccineras. Ingen favorit, men ett måste. Allt gick fint och katterna gick igenom med fina resultat. Vikt idag;

Måns 7,3kg

Bagheera 5,1kg


Hemma igen var dock Månse allra nöjdast...

 

Ägnade förmiddagen åt att låta katterna vara utomhus och att baka till min älskling...

Idag fick det bli hjärtbakelser och kärleksmums..passande nog!

   


Efter lunch bar det av mot stallet och mina pluttisar.

Både skulle ridas idag och vädret var helt perfekt. Dino fick vara först ut. Han kändes pigg och nöjd idag och vi rullade på i samtliga gångarter...Är en så härlig känsla att vara tillbaka på ryggen på min lillkille.

   

Även Nero fick ett pass på ridbanan idag och vi jobbade vidare med mycket lösgörande arbete och lite galoppombyten. Går fortsatt framåt med fin känsla både i travarbetet och i galoppombytena. Poletten faller på plats och Nero tycker att det är så skojsigt att få in lite luft under hovarna, vilket märks väl!

Så fint när solen är på väg ner och trots kylan i luften faktiskt värmer lite...

   


Kvällen har sedan spenderats med sambon och katterna hemma där vi njöt av god middag och superb dessert som avslutning...Trevlig kväl på er!

Av Malin - 13 februari 2017 19:36

Vilka härliga killar jag har!


Stallet på morgonen idag och vädret visade sig från sin allra bästa sida. Ett par minusgrader kallt, klarblå himmel och strålandes solsken.

Dino fick vara först ut idag och idag struntade vi i longeringen och jag hoppade upp direkt. Skrittade fram ett par varv åt vardera håll, gjorde några halter och lite volter. Travade igång och Dino frustade glatt och hade fin bjudning från början. Vi travade på längs spåret, gjort lite volter, red snett igenom och fortsatte jobba i andra varvet. Dino fattade självmant galopp i en sväng och fick helt sonika rulla på ett par varv, fin och bärig. Bytte varv och fattade galopp för skänkeln, några bussprång men sen rullade han på så fint. Travade och skrittade av innan vi avslutade för dagen med att mumsa godis och mycket klapp och beröm!


 


Nero näst på tur och idag blev det ett dressyrpass på ridbanan. Skrittade och travade fram med mycket lösgörande arbete. Red öppna, sluta, skänkelvikningar och bakdelsvändningar. När Nero kändes loss och fin i travarbetet blev det galoppjobb. Galopperade fram längs spåret och på volt med fokus på att få honom rund och fram för skänkeln. Red över i förvänd galopp och jobbade även här lösgörande. När Nero kändes liksidig och fin red vi in på kvartslinjen och jobbade lite byten. Nero bjöd även idag på rena byten på hjälp, med bakutsprång    Svårt att hålla mig för skratt på ryggen när han gör så, men samtidigt måste jag ju berömma att han byter rent och på hjälpen. När vi bytt ett antal ggr åt båda hållen så gick vi ner till travarbete och oj vilket tryck han hade. Superfin känsla.

red åter lite öppna och några skänkelvikningar i trav. Fattade ny galopp, galopperade halva långsidan, vänder över ridbanan och bad om ett byte när vi passerade medellinjen. Å bästa Nero gör ett rent byte direkt på hjälpen UTAN bakutsprång och fortsatte sedan lugnt i den nya galoppen   


Bästa killen...

 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Skapa flashcards