Chocolicious

Alla inlägg under februari 2017

Av Malin - 12 februari 2017 19:33

Vaknade upp tidigt imorse till ett helt underbart, men kallt väder. Termometern visade hela -18 grader och strålande solsken.

Frukostmys med sambo och katter innan jag rullade mot stallet.

Mockade och fixade stallet i väntan på att solen skulle hinna värma upp lite utomhus.


Tog in an Dino först för ett pass på ridbanan. Longerade honom ett par minuter i varje varv där han skötte sig med bravur. Så då plockade vi bort linorna och jag kunde hoppa upp istället. Skrittade ett par varv och gjorde lite halter och vände lite för att kolla av styrning, start och stopp. Sen travade vi igång och oj vad fin han kändes. Mjuk, bärig och arbetssugen. Så vi travade runt på banan i 10 minuter. Längs spåret, gjorde volter och vände snett igenom. Skrittade sedan av en nöjd Dino som efter avslutat arbete med mycket beröm fick återvända till hagen.


Nero näst på tur och vi tog en tur runt skolan idag. Strålande solsken och underbar vårfeeling trots kylan! Körde ett basicpass med mycket trav och galopp med fokus på att söka sig framåt och bära runt på sig själv i en stadig form och takt.


   

Av Malin - 11 februari 2017 19:30

Idag hade både killarna vilodag, Nero efter gårdagens träning och Dino pga sin igångsättning så vi inte kör för hårt i början.

Jobbade till kl 16.00 idag och hade insäpp av samtliga hästar i stallet.

Så jag åkte direkt från jobbet, mockade, fixade mat och vatten och tog sedan in mina killar. Mockade hagen och reparerade lite stängsel innan jag tog in övriga hästar för kvällen.


Hemma väntade tacos till middag och sen tittade jag och sambon på TV ihop. Skönt att bara få vara hemma utan massa inplanerat.


 

Av Malin - 10 februari 2017 20:44

Woop woop...hej vad det går!


Idag stod dressyrträning på agendan för min del, och inte mig emot att få åka till ridhuset och komma undan blåsten och snön som yrde.

Nero kändes fin när jag red fram och vi fick beröm från start kring att han såg väldigt fin ut idag, så roligt!!!

Så efter att ha känt igenom traven och galoppen där han var med mig så blev det idag fokus på galoppombytena. Å vem tror ni tyckte det var superkul.

Så vi fick rida på kvartslinjen i en bra arbetsgalopp där Nero skulle vara rund och ordentligt framme för skänkeln. Å innan hörnet skulle jag lägga in ett byte. Å som vi bytte. När Nero väl förstått vad jag ville så böt han på båda mitt och sitt egna initiativ. Å dessutom bjöd han på rena byten, med bakutsprång emellan   

Så ett par ggr var det nära att jag fick smaka ridhusbotten. Men det var bara att dra fram svansen mellan benen som min tränare sa, och sitta på rumpan. Men vilken härig känsla när han byter rent och att han byter för hjälpen. Å dessutom så får han till en jättefin galopp efter bytet, så det där verkar inte vara några problem alls, utan vi ska bara bli av med bakutsprången så kommer det där att bli toppen! Mer jobb väntar framöver med andra ord!!!


Hemma har jag ägnat mig åt mys med mina älsklingar...

 

Min fina snuttis...

Av Malin - 9 februari 2017 20:30

Oj vad skönt att vara ledig!

Sovmorgon ända till 07.40, men underbart att kunna stanna kvar i sängen och läsa bok. Åt frukost och ägnade sedan förmiddagen åt lite röj hemma, mysa med mina älsklingar och baka semmelkladdkaka. Mums!


Stallet efter lunch då jag hade insläpp på min lott idag. Så idag skulle båda killarna motioneras. Dino fick vara först ut och idag satte vi på sadeln från start. Longerade honom i båda varven i samtliga gångarter och han kändes fin. Kopplade loss och så hoppade jag upp. Å stjärnan han brydde sig inte om det, var ju trots allt 4v sen jag satt på honom. Skrittade ett par varv och gjorde ett par halter. Sen travade vi igång och travade ett par varv åt vardera håll, testade att broms och gas och styrning verkade finnas lagrat, å det gjorde det.

Massor med beröm, godis och sen hoppade jag av!


   

Visst e han snygg i sin rosa boots   


När Dino var återbördad till hagen tog jag in Nero och vi körde ett pass på ridbanan idag. Fick till en ganska fin känsla med fina övergångar och bra skänkelvikningar. Ska bli så roligt att träna imorgon igen. Förhoppningsvis kan det blir lite fokus på byten imorgon om han känns lika fin som idag.

Nero fick gå direkt in i boxen och jag avslutade med att ta in övriga hästar från hagen innan jag kunde åka hem till sambon och busbjörnarna.

Av Malin - 8 februari 2017 21:45

Idag skulle båda killarna motioneras och Nero fick vara först ut. Vi red in i skogen bakom stallet eftersom det även idag blåste riktigt obehaglig vind som ven runt öron och kinder.

Nero var ganska så på idag och det fick bli många tillsägelser innan poletten trillade ner och han uppförde sig. Tummen i ögat gäller alltid på den herren. På fredag har vi bokad dressyrträning igen, å det ser vi fram emot!


Dino fick även idag bli longerad och här trillar poletten ner snabbare än men hinner blinka. Snacka om att mina killar är olika på det sättet. Dino vet precis vad som ska göras och passet idag gick som på räls. Jättefina övergångar, luftiga gångarter och bra bjudning. Är en fröjd att jobba med min lilleman!



Hemma väntar denna goding...min älskade Månsebjörn!

 

Av Malin - 7 februari 2017 20:15

Brr...idag var det sannerligen ruggit väder med riktig isvind och minsugrader ut. Dessutom piskade det runt massa snö, så det var ingen som njöt av att vara utomhus vad jag kunde se.

Nero hade vilodag idag och även Dinoplutt. Så jag hämtade in killarna samt övriga hästar och alla verkade nöjda med att få komma in i boxen och mumsa i sig mellis.


Har nu ansökt och fått Dinos tävlingslicens...wiee!!

Så nu ska vi bara komma igång med ridningen och fokusera fram mot tävlingsdebuten, ska bli så himla roligt!


Lille snuttisen som nu blivit så stor kille, svårt att fatta att tiden gå så fruktansvärt fort....

 

Av Malin - 6 februari 2017 21:45

Jobb till kl 17.15 även idag och sedan direkt till stallet där Daniel, hovis, redan var på plats när jag kom. Fick börja med Nero medan jag ägnade mig åt mocka och fixa maten. När Nero var snygg om tassarna slängde jag på sadel och träns och så gick vi ut till ridbanan medan han skodde Dino.


Nero och jag körde ett ganska så tufft pass på ridbanan med mycket fokus på att han ska vara lösgjord och bära sig själv med ett stöd i handen, inte hänga. Han släpper efterhand och blir då väldigt fin. Härlig känsla när han flyter fram med lagom stöd och egen bärighet.


När vi tränat klar var även Daniel klar med Dino och båda killarna fick äta mellis. Jag gjorde klart i stallet och kunde äntligen landa in hemma vid 20.30 Pust, det blir långa dagar ibland!


Så det bara att äta middag, duscha och nu väntar sängen...


 

Av Malin - 5 februari 2017 19:45

Idag har jag och sambon ägnat stora delar av dagen åt att baka.

Han har fikadag på jobbet på tisdag så idag blev det båda matbröd och fikabröd i form av semlor. Små semlor till oss, och stora semmeltårtor till hans arbetskamrater.


Förutom att baka har jag naturligtvis varit i stallet.

Både killarna har blivit motionerade idag med.

Dino fick ytterligare ett longeringspass på ridbanan som han skötte med bravur, så duktig kille. Vi skrittar, travar och galopperar i båda varven, lite övergångar och fokus på att han ska frusta ur sig och runda upp över ryggen.


Nero och jag tog en uteritt tillsammans idag då vädret inte var så värst trevligt. Red in i skogen bakom stallet och det var varken särskilt roligt underlag eller väder. Vi skrittade och travade mest, lite galopp där underlaget tillät.


Nu längtar jag faktiskt efter att det ska bli vår, är så trött på denna isbark som är överallt, och dessutom är det så gråkallt ute. Är så mycket skönare när det ligger ordentligt med snö, men det verkar vi bli utan denna vintern!


Avslutade med att släppa in samtliga hästar för kvällen innan jag kunde återvända hemåt.

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards