Chocolicious

Alla inlägg under februari 2017

Av Malin - 4 februari 2017 20:30

  Skönt med lite sovmorgon idag iallafall, vaknade vid strax efter 8-tiden på morgonen. Avnjöt en härlig frukost tillsammans med sambon och tittade sedan på lite skidor på TV. Stallet vid 13-tiden då jag idag har hand om både lunchfodring och insläpp. Så medan hästarna mumsade i sig lunchen så fixade jag stallet och maten till mina killar. Hämtade sedan in Dino som idag har vilat färdigt och skulle få ett longeringspass på ridbanan. Ingen blir så glad som Dino när man hämtar in honom från hagen.


Borstade ordentligt och på med skydd och träns. Ut till ridbanan och skrittade igång en pigg Dino. Fick sedan jobba i både skritt, trav och galopp åt båda hållen. Hade honom hyffsat med mig, även om han bjöd på några skutt och lite glädjeskak på huvudet. Kul med arbetsvila. Skrittade sedan av innan han fick återvända ut i hagen.


Bjuder på en bild från december på snyggingen då jag inte hade kameran med ut idag....

 


När Dino var avklarad tog jag min an Nero istället. Idag fick det bli ett dressyrpass på ridbanan kantat med skotträning. Det var nämligen någon som roade sig med att övningsskjuta lite samtidigt som jag red. Nero är ju dock totalt okomplicerad så han brydde sig inte nämnvärt. Han ryckte till lite precis i skottögonblicket, men sen jobbade han snällt vidare. Mjukade mest igenom efter gårdagens träning och avslutade när han kändes rak och mjuk i kontakten.


Släppte in samtliga hästar för kvällen och åkte sedan hemåt.

Fick bli en semmelkladdkaka ikväll   



Av Malin - 3 februari 2017 18:15

 Yep, yep....äntligen dags för dressyrträning igen. Hade träningstid kl 14.30, så jag åkte till stallet vid 12.30 för att hinna mocka och fixa med maten innan träningen. Hämtade in gjorde iordning Nero innan vi rullade mot ridhuset.

Idag körde vi på snygga electric blue


 

Dagens träning blev mycket fokus kring att få Nero att faktiskt ta ett jämnt stöd på bettet trots att jag rider på remont och vanligt tredelat. Han trivs ju inte direkt med det i munnen, vilket medför att han fipplar omkring och släpper bettet. Så fick rida massor längs spåret och göra tempoväxlingar, halvhalter och rida svag öppna för att få honom fram till stödet i handen. Mot slutet blev han väldigt fin och bjöd på en härlig trav.


Tillbaka i stallet fick Nero komma tillbaka ut i hagen och jag kunde avsluta och rulla hemåt.

Har ägnat kvällen åt mys med familjen och att storhandla på ICA, alltid lika roligt   

Av Malin - 2 februari 2017 20:45

Ja i allafall arbetsveckan   


   


Stallet efter jobbet och idag körde jag och Nero en uteritt i det tråkiga vädret. Vi red till Lanhöjden och tillbaka, vilket kändes ganska lagom då det kom ner något snö/regnliknande och var någon minusgrad. Inte särskilt skönt ridväder, men man kan inte få allt. Nero kändes lite stönig idag, så det blev mycket övergångar och tempoväxlingar innan vi var någorlunda överens.


Nu ser jag verkligen fram emot tre dagars ledighet.


Har ju dessutom fått dela på mina hästar idag, Anna var snäll och hjälpte mig då de hade lyckats förstöra munkorgen som sattes på igår, och gjort en reva i Dinos helt nya täcke. Så går det när man inte kan uppföra sig. Så nu har vi delat hagen mitt i tu och de får således stå och glo på varandra på varsin sida.

Av Malin - 1 februari 2017 21:30

Så var äntligen januari månad över och vi är med stora steg på väg mot våren. Februari är en kort månad med mycket som händer, så den brukar ofta passera ganska snabbt förbi.

Jobbade även idag och åkte således till stallet efter jobbet. Mockade och fixade maten till mina killar, fick sedan lasta in hela hölasset från transporten. Tradigt, men skönt när det är avklarat.

Dino fick lite extra pyssel idag och jag passade även på att mäta honom nu när det är ny månad. Idag mätte han 171cm i mankhöjd och 166cm över rumpan. Stora killen! Han växer så det knakar. Svårt att tro det om den lille killen som jag var och tittade på för 2,5 år sedan.


Dino 2017  

 


Dino januari 2016


   

Dino februari 2015 

 

Dino 2014

 


Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards