Chocolicious

Alla inlägg under mars 2017

Av Malin - 23 mars 2017 20:30

Ledig dag som spenderats på allra bästa sätt.

Promenad på förmiddagen i det fina vädret. Lite kallt men strålande solsken och klarblå himmel...

Hittade tussisar   

 


Efter promenixen blev det mys med björnarna som idag spenderat mycket tid utomhus i det härliga vädret. Månse tog en mysnap med matte i sängen...

 


På eftermiddagen väntade stallet. Rebecca skulle komma vid 18-tiden och jag hade insläpp på min agenda. Så först fixade jag med mockning, mat och vatten. Hämtade sedan in Nero för ett dressyrpass på ridbanan. Tyckte han kändes ganska så fin idag, härligt! Red lite delar ur MSVC1 som vi ska starta nästa helg, å det känns bra. Så återstår det att se hur det går på tävlingsbanan.


Dino fick vila idag eftersom jag inte visste om det skulle bli ridning när Rebecca kom, och vi har inbokad dressyrträning imorgon.


När Rebecca kom så kollade vi båda sadlarna på båda killarna. Å hej vad Dino ändrat sig. Han behöver numera inte längre ha pad under hoppsadeln utan den passar som den är, Nero ska fortsatt ha paddat bak.

Vad gäller dressyrsadeln så har nu hästarna växt isär för mycket, så nu får jag försöka hitta en egen dressyrsadel till Dino, då han behöver ha en annorlunda stroppisättning än vad Nero har, och dessutom annorlunda stoppning.

Vill dock ha samma sadel som jag redan har, eftersom den är helt underbar och jag trivs så bra i den. Så nu blir det att leta sadel igen...suck!

Av Malin - 22 mars 2017 17:30

Så himla skönt attvakna upp till strålande solsken. Vaknade redan 06.50, men mös med björnungarna i sängen en stund innan vi gick upp. Släppte ut katterna en stund medan jag intog frukost. Förmiddagen spenderas sedan i stallet. Båda killarna fick varsin uteritt i solskenet. Nero red jag runt skolan och Dino till elskåpet och tillbaka. Båda skötte sig fint på sina respektive pass.

Dino kändes pigg och framåt på sin joggingrunda. Idag blev det lite mjukstart i samtliga gångarter efter två dagars vila, men han kändes nöjd och glad när vi skrittade av hemåt.

Nero var lite mer bångstyrig och skulle minsann inte släppa ner mig på sitt vänstra bakben, han försöker smita undan att behöva jobba genom att sätta över mig på höger, en liten egenhet som han har. Men får man bara in honom i ramen så brukar han mjukna och komma loss. Får bli fortsatt jobb på ridbanan imorgon.


Imorgon kommer för övrigt Rebecca för sadelkoll på båda mina killar igen... ska bli intressant!

Av Malin - 21 mars 2017 23:00

Lång dag för min del. Jobbade 7.30 -16.30, kunde nämligen smita lite tidigare idag för att hinna lite bättre. Åkte direkt till stallet där jag mockade i rekordfart, fixade fram höpåsar och mathinkar och bytte vatten. In med samtliga hästar och sen fick Nero ett longeringspass på ridbanan idag. Lite springig i början, men kom snart till arbete och gjorde ett fint jobb.


Direkt hem för dusch och ombyte innan vi åkte till pappa för att fira honom. Trevlig kväll med god mat och kul att träffa släkten, blir ju inte så ofta numera. Tårtorna blev bra alla tre, bäst gillade jag SansRivalen, riktigt mumsig!


Väl hemma väntade min småkillar ivrigt på sin mamma för lite kvällsmys...


 

Av Malin - 20 mars 2017 22:30

Jobbade 7.30-17.15 idag och åkte därefter en snabbis till stallet. Vilodag för båda killarna idag, dessvärre hade Dino ägnat sig åt dumheter och rivit halva staketet i sin hage. Så jag fick fixa och dola med lite sådana projekt innan jag efter mockning och matfix fick skynda mig hemåt.


Hade ju nämligen tre tårtor som skulle färdigställas ikväll, så det var bråda tider för min del.


Här är dagens alster...


En gräddtårta med hallon och vaniljkrämsfyllning. Dekorerad med chokladfingrar och frystorkade bär...

 


En Williamtårta med vaniljkräm och pärongrädde som fyllning, överdraget med marsipanlock täckt av en chokladganasch med flagad mandel längs kanten och marspiandekorationer... 

   

En SansRival tårta, mandelmassebottnar med mandelmassegräddsmörkräm i tre lager, dekorerar med flagad mandel och marsipandekorationer..


 


Får vi hoppas att det ska smaka imorgon....

Av Malin - 19 mars 2017 20:15

Idag vart det tidigt upp då jag hade morgonfodring och utsläpp av samtliga hästar. Så medan hästarna mumsade frukost så fixade jag lite höpåsar och mathinkar. Släppte sedan ut övriga hästar innan jag tog min an mina killar.


Dino fick vara först ut och idag red vi ett lugn pass längs med vägen. Skrittade fram och travade sedan bort till elskåpet och vände. Travade 1/3 av vägen tillbaka och resten av biten skrittade vi på långa tyglar. Duktiga Dino mötte idag två andra ekipage som var ute och red. Han kikade nyfiket men stod snällt still medan vi bytt ett par ord och sedan skrittade han nöjt vidare hemåt, helt obrydd om att de andra gick åt motsatt håll. Bästa Dino.


Nero och jag tog ett pass på ridbanan idag. Nero fick jobba igenom hela kroppen ordentligt även idag, men kändes väldigt fin. Gjorde trevliga öppnor och slutor och kändes väldigt bärig och fin i galoppen. Mycket nöjd med dagens känsla. Har för närvarande lagt ner gloppombytena inför tävlingssäsongen, så idag red vi förvänd galopp och enkla byten för att undvika missförstånd på tävlingsbanan.


Eftermiddagen har ägnats åt att baka tårtbottnar. På tisdag fyller pappa 60 år och jag är ansvarig för tårtorna. Så nu har jag förberett bottnar till tre olika tårtor samt en del av fyllningarna. Ska bli spännande då två av de tre tårtorna är nya för mig, kul!


Månse mös i soffan med sambon medan jag bakade...

 

Av Malin - 18 mars 2017 20:00

Hade insläpp av samtliga hästar på min agenda idag och var således i stallet på eftermiddagen.

Både mina killar skulle motioneras och idag stod dressyr på agendan för Nero som var till ridhuset igår fick idag ett dressyrpass i naturen som variation idag. Red i dressyrsadeln och körde vägen runt Torpskog idag. Nero fick jobba mycket både i trav och galopp med att bjuda jämnt in i handen vi red öppna och sluta åt båda hållen nog med att han driver in i övningen, genom hela övningen och ut ur övningen. I galoppen red vi mycket förvänd galopp för att få honom rakställd och jämnt fram för båda hjälperna. Var mycket nöjd med dagens ridpass när vi kom tillbaka till stallet.


Dino fick ett markarbetespass på ridbanan idag. Låg bommar framme och det utnyttjade vi idag. Dino fick rulla över bommarna i samtliga gångarter och skötte sig med bravur. Han har sådan härlig inställning och vilja till att jobba. Bommar tycker han är skoj och bjöd på fint arbete.


 

Av Malin - 17 mars 2017 21:15

Härligt att få sova utan att väckarklockan ringde imorse, det känns alltid så lyxigt, även om jag vaknar vid 07 så är det just känslan att vakna av sig självt!

Åkte till stallet ganska så tidigt då jag hade träningstid vid lunch och ville hinna med att rida Dino och göra stallet.

Så Dino och jag tog en uterittstur tillsammans idag, vi red vildsvinsturen åt andra hållet, väldigt spännande om ni frågar Dino.

Han skötte sig fint och rullade på i samtliga gångarter, även om han tittar på både det ena och det andra. Han är ganska så underhållande att rida ut på för han bryr sig inte ett dugg om vattenpölar, stenar, bebyggelse etc, men däremot pippifåglar tycker han fortfarande är väldigt obehagliga, å diken som löper längs vägen. När det blir förändringar i naturen som inte är en sak så blir han fundersam. Men han sköter sig ju toppen oavsett, går alltid fram och förbi oavsett om han blåser upp sig eller tittar.


När Dino var återbördad i hagen så skyndade jag mig med stallet och hämtade sedan in Nero.

Gjorde iordning och rullade till ridhuset.

Väl på plats så slås jag än en gång över hur trygg och cool Nero är, och att jag aldrig ens reflekterar över saker som tydligen vållar andra hästägare enorma problem.

I det ridhuset som vi tränade i håller de på och bygger om en del, så det har tillkommit en övervåning där man går in i ridhuset och där hängde det ut en dm plast som fladdrade i blåsten så snart man öppnade porten. När jag öppnar porten så kommer en tjej springades och ska hjälpa mig, och frågar om jag tror att min häst ens kommer att gå in där, då övriga hästar blivit hysteriska och de har fått gå runt och ta en annan väg in. Jag tror jag såg ganska förvånad ut för jag fattade först inte vad hon menade utan knatade bara in med Nero om snällt gick in utan att blinka och stod sedan lugnt och väntade medan vi stängde porten och klädde av oss. Samtidigt for övriga hästar inne i ridhuset runt som popcorn över ljudet som den fladdrande plasten orsakade. Nero som hade den fladdrande plasten rakt över sig blinkade inte ens   


Tjejen som hjälpte mig med dörren konstaterade att Näe, han brydde sig visst inte.

Sen hoppade jag upp och skrittade fram på långa tyglar.


Det är min Nero det...


Träningen idag blev iallafall med fokus på att Nero ska släppa ner mig på sitt vänstra bakben ordentligt och verkligen runda sig genom galoppen. Mycket fokus på ett jämnt stöd och driv genom hela kroppen och fram till handen. Red mycket övergångar, tempoväxlingar och varvade mellan volt och rakt spår. Finns mycket detaljer att slipa på nu när nivån blir högre och det arbete blir man ju aldrig färdig med!


Nöjda med dagens pass rullade vi sedan hemåt för lunch.


 

Av Malin - 16 mars 2017 22:00

Jobbade till 17.15 idag och direkt vidare till stallet.

Dino vilodag och Nero uteritt på angendan. Skyndade mig ut med Nero så vi skulle hinna innan mörkret föll, älskar våren och sommaren när man slipper tidspressen att hinna innan det blir mörkt.

Idag fick det således bli ett genomkörarpass ute i skogen. Nero och jag var inte riktigt överens om vad som var viktigt idag, så det fick bli många halvhalter och ett par tillsägelser innan vi båda var i fas. Nero är ju en herre som har egna idéer och gärna vill testa om han får bestämma. Man kan ju annars tänka sig att efter 5 år tillsammans, så borde även han ha lärt sig att det inte är lönt att testa, för resultatet blir alltid det samma, men men.


Väl tillbaka i stallet så skyndade jag mig att mocka och fixa med mat och vatten till killarna innan jag kunde vända hemåt och ta helgen. Treledig denna helgen, hur härligt som helst! Å imorgon väntar dressyträning med Nero...wihoo!


 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards