Chocolicious

Alla inlägg under mars 2017

Av Malin - 7 mars 2017 20:31

Jahopp, när ridbanan är hård och ojämn, vägen stenhård och man är sugen på lite dressyrjobb utan att åka tikk ridhuset, ja då kör vi snötäckta skogsvägar med perfekt underlag!


Nero och jag red ut i dressyrsadeln och jobbade mycket med travarbetet idag. Jämn bjudning framåt in i handen för att därifrån kunna jobba med ställning och form i öppnor, slutor och rakriktning. I galoppen hade vi samma fokus, dvs bjuda fram till handen, få till en rund och bärig galopp, å så la vi in ett par byten. Idag bytte Nero rent och fint tre ggr direkt på hjälpen, å bara ett bakutsprång, så massa beröm!


Avslutade med att bjuda fram en riktigt fin trav där han känns maffig, bärig och jämn, fin känsla!


Snygg-Nero   


Idag när vi red ut snöade det riktigt snöflingor, helt perfekta som tagen ur en bilderbok, häftiga! 


 


Dino hade vilodag och fick skrota runt i hagen. Imorgon blir det ombytta roller med vilodag för Nero och arbete för Dino!

Av Malin - 6 mars 2017 20:15

Härligt att vara ledig en måndag, när alla andra kämpar sig upp och iväg till jobbet så får jag göra vad jag vill   

Lite sovmorgon till 7.45 blev det idag och sen ägnade jag mig åt att läsa bok i sängen och bara njuta av att inte behöva stressa.

Förmiddagen spenderades hemma med att plocka undan lite och läsa bok i soffan tillsammans med katterna. Ganska så lagom inledning på veckan!


Efter lunch rullade jag mot stallet och mina pluttisar. Mockade och fixade klart stallet först och sen var det dags att rida.

Dino fick vara först ut och idag var ju tredje dagen på raken för hans del, måste ju börja vänja vid att jobba flera dagar i rad. Tog ett lugnt pass med mycket skritt, nyttigt arbete för Dino. Han skrittade med pigga steg och verkade nöjd. Travade en kortis och vände sedan ner mot infarten till runt skolan. Där har vi aldrig ridit själva, och senast vi red där med sällis är 1,5 år sedan. Men duktiga Dino skrittade snällt ner för backen och över bron med porlande vatten på båda sidorna. Så stolt!


Skrittade upp för backen och vände sedan och gick över bron även på tillbaka vägen. Travade en liten sträcka på hemvägen innan vi skrittade av. Bästa Dino   


Nero näst ut och vi red ett lite längre pass idag. Red ut på vägen och bort mot Torpskogskorset, in vid bommen och tog vildsvinsturen tillbaka. Även Nero bjöd på ett väldigt trevligt pass där han jobbade på så fint. Red mycket galopparbete och med fokus på att först rakställa och få en jämn bjudning, för att sedan kunna ställa både för och emot galoppsidan. La in ett par byten ibland, å det går framåt på den fronten, härligt!


 

Av Malin - 5 mars 2017 20:00

...inleddes med arbete för min del. Jobbade 8-16 idag och åkte direkt till stallet när jag slutade för dagen.

Båda killarna skulle motioneras idag och idag fick det bli ridbanan för båda herrarna.

Dino först ut och vi red ett dressyrpass med fokus på att runda sig för skänkeln i båda varven. Det är sådan skillnad på att rida Nero och Dino. Dino är så mycket större i allt att det stundtals känns som att ratta runt en jumbojet. Så mycket power och så mycket kropp. Men vilken härlig känsla han bjuder på. Blev mestadels skritt och travarbete, men även ett par varv i galopp.


Nero och jag körde ett pass med mycket övergångar och fokus på att han ska vara rund och bärig i kontakten. Bjöd på väldigt fint arbete stundtals idag och vi la in ett par fina galoppombyten med bakutspark   Kan dock inte låta bli att skratta när han gör det, eftersom han samtidigt faktiskt byter rent.


När båda killarna var nöjda så fixade jag färdigt stallet och kunde så småningom rulla hemåt för midddag och TV-mys med sambon. Nu tar jag helg   i min Månse-onesie   


 

Av Malin - 4 mars 2017 22:30

Ledig förmiddag då jag började jobbet kl 14.45 idag.

Stallet på morgonen och idag väntade uteritt för bägge killarna.

Dino först på tur och vi red till elskåpet och tillbaka även idag. Dino med lite issues gällande fåglar och hjärnspöken   

Men det är bara att vara konsekvent och rama in mellan hand och skänkel och så förstärka med röst eller en dutt med spöet.

Så vi både skrittade, travade och galopperade längs med vägen idag. Tanken är ju att långsamt öka på längden på våra uteritter nu under våren för att förbättra kondition och styrka inför stundande tävlingssäsong.


Bjuder på en bild på Dino från mars 2015, när vi precis börjat med sadelinvänjning...han ser så liten ut...  

 


Nero och jag red in i skogen bakom stallet och idag var Nero på sitt tjaffshumör. När han låtsas bli hysterisk över benskydden som han haft en miljon ggr tidigare, fjolla med sadelgjorden och allmänt ofokuserad. Så det fick bli lite inraning även där med dressyrjobb på vår volt i skogen innan vi kunde rida vidare. La mycket fokus på galopparbete idag, samlade honom och lät honom verkligen trampa igenom hela kroppen, red på framåt ett par språng och samlade sedan igen.

I travarbetet blev det fokus på jämnt stöd och att kunna ändra ställning utan att tappa takt och stöd.

Nyttigt arbete, Nero var ganska så mör när vi kom tillbaka till stallet.



Av Malin - 3 mars 2017 20:00

Idag var det således fredag, och för mig som ska jobba hela helgen så är det iallafall skönt att få kvällen hemma.

Båda killarna skulle vila idag, så i stallet var det bara stalljobbet som väntade.

Så mockade till båda killarna, fixade höpåsar och mathinkar, fyllde på vatten och mockade hagarna.

Tog in båda herrarna som verkade nöjda och välmående. Kladdigt i hagen iag, så spolade benen på båda killarna.


Bjuder på ett par bilder på mig och Nero från mars 2014...tänk vad fort tiden går!

      

Av Malin - 2 mars 2017 18:04

Eftersom vädret fortsätter att vara ombytligt så var underlaget idag blött och klafsigt. Så ridbanan kändes inte som ett alternativ. Således fick båda killarna uteritter på agendan även idag.

Dino först ut, vi red samma sväng som igår, dvs till elskåpet och tillbaka. Idag blev det dock lite mer galopp än tidigare och även om det finns lite krut i bebben så höll han så ganska så fint på mattan.


 


Nero var näst ut och vi red in i skogen bakom stallet och red runt bommen idag. Fint underlag med stundtals snö som krävde lite mer power och sen barmark med fint gung. Jobbade även idag mycket med trav/galopp. Övergånger, fattnigar, avsaktningar, skolor och byten.

 


När båda killarna var motionerade så lunchade jag samtliga hästar innan jag vände hemåt igen.

Tittade på damernas stafett och mös med björnungarna.


    



Av Malin - 1 mars 2017 22:15

Ledig dag och vaknade upp till att det vräkte ner blötsnö utomhus, mindre inspirerande.

Spenderade förmiddagen i soffan med en god bok och katterna som sällis, en ganska härlig förmiddag med andra ord.

Stallet efter lunch för att ge pållisarna lunchhö och kopplade sedan på transporten och rullade hem till pappa. Vi fyllde transporten med hö och sen rullade jag tillbaka till stallet och lastade in allt hö igen. Mockade och fixade mat och vatten innan jag slutligen kunde ta mig an mina killar.


Dino fick vara först ut idag och jag är tacksam att jag hade dressat mig själv i regnutstyrsel då det kom regnskurar hela tiden. VI red iallafall längs vägen bort till elskåpet idag. Nästan uteslutande skritt och travarbete, Dino provade en kort sväng galopp i det klaffsiga underlagt, men kom snart av sig och fortsatte trava. Vill ju gärna att han bygger upp lite styrka i traven innan vi galopperar på.

Han skötte sig iallafall bra och kändes nöjd med turen när vi skrittade hemåt.


Ställde in Dino i boxen och hämtade Nero istället. Vi red idag en lite längre tur med mycket trav och galopparbete. Provade idag ett nytt bett som var lite tyngre och grövre i modellen, då han är så förtjust i kandaret så får jag för mig att han trivs med mer i munnen så han kan slappna av och ta stöd.

Iallafall ett vanligt tredelat med stora D-ringar blev det idag.

Nero kändes väldigt fin, men det kan vara nyhetens behag, så för tidigt att utvärdera än. Iallafall så jobbade vi öppna, sluta och rakriktning i trav och galopp. La in ett par byten och det märks vad positiv effekt bytesjobbet haft på Nero galopp. Han är mycket snärtigare och har bättre tryck och lyft i galoppen nu. Så det var ett härligt pass där jag kände mig väldigt nöjd när vi skrittade av hemåt.


Bild från mars förra året, ser nästan exakt ut som det gör just nu!

 


Avslutade med att släppa in övriga hästar för dagen och kunde sedan mocka hagen och åka hemåt för en lugn kväll hemma!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards