Chocolicious

Alla inlägg under maj 2017

Av Malin - 15 maj 2017 19:06

Ytterligare en tidig morgon i stallet då jag hade utsläpp av samtliga hästar.

Nero vilar idag, så Dino och jag passade på att ta oss an en ny slinga som jag medvetet väntat med att rida pga flera anledningar.

Dels är den lite längre, så Dino behövde få upp flåset lite, å sen innehåller den väldigt mycket nytt och spännande att titta på. Å dessutom lite otäcka moment, så jag vill att Dino skulle vara trygg med mig i sadeln först.


Å som han skötte sig min prins!


Redan när vi skrittade ut från gårdsplanen så noterade jag en stor älg på ena sidan av oss, ståendes på gärdet och spanade mot oss. På andra sidan har de precis släppt ut en hel flock med getter som gick och betade, och det var spännande saker om ni frågar Dino. Så spännande att han knappt visste vad han skulle fokusera på. Vi stannade ett par ggr så han fick kika och ta in situationen, men han skrittade snällt, om än lite spänt, förbi både älgen och getterna. Red vidare längs vägen och svängde sedan in på vägen som går runt skolan. Där passerade vi över ett forsande vattendrag med en bro utan broräcke, Dino spanade och blev lite spänd när vattnet forsade, men passerade snällt och utan besvär.

Vi travade och galopperade längs skogsvägen och i både uppför och nerförsbackar. Kommer sedan upp mot skolan där de fasansfulla colliehundarna bor. Är en idiot som har två colliehundar som han missköter och som dessutom springer vind för våg på tomten, som turligt nog är inhängnad. Men det värsta är att så snart de får syn på hästarna så kommer de i 200km/h och kastar sig skällande mot staketet. Å så gör de så typ 100ggr medan man försöker ta sig förbi.


Jag gav Dino gott om tid att ta in situationen, han blev väldigt rädd när han såg att den ena hunden satsade i full kareta och kom skällande mot honom, han vet ju inte att det är ett staket emellan. Så då vände han och ville sticka, men jag var förberedd och vände tillbaka honom. Så snart han insåg att de inte kunde komma åt honom så stod han stilla, darrandes men ändå lugn. Mycket beröm och klapp till honom innan han på spända ben skrittade förbi med hundarna alltjämt skällandes och rusandes. När vi tagit oss förbi hundarna är vi framme vid skolan med bilar, lekplats osv. Stannade och gav honom mer beröm och en godis för att han var så duktig. Vi skrittade vidare mot vägen och kommer fram till nästa forsande vattendrag, på detta ställe är det rejäla broräcken och Dino passerade utan att blinka. Vid det här laget var det inte så mycket som var skrämmande längre efter utmaningen med hundarna. Vi skrittade upp på vägen som tar oss tillbaka mot stallet.


Passerade gården där grisarna som Nero brukar titta på bor, men de såg vi inte till idag. Dock var det massa ankor och gäss ute på gården, vi kikade på dem men de renderade inte i några större grejor. På vägen tillbaka till stallet passerade vi än en gång getterna, dock inte så intressant nu längre.


Var en trött Dino som anlände på gårdsplanen. Fick massor med godis och beröm, å han lär sova gott i hagen idag och i boxen inatt. Välförtjänt med vilodag för Dino imorgon så han får smälta lite av dagens intryck!


 

Av Malin - 14 maj 2017 17:45

Ingen sovmorgon för min del denna helg. Igår var vi uppe innan tuppen för att åka och tävla, idag hade jag morgonfodring på in lott och således ringde klockan tidigt.

Fick tyvärr nattsömnen störd av att Bagheera hade lyckats öppna ytterdörren och varit ute och hämtat en sork som han släpat med in 01.30

Så roligt att mana upp sambon att avlägsna detta djur från sovrumsgolvet innan vi försökte sova vidare.


Så när klockan ringde kände jag mig ganska sliten.
Bara att skutta upp och rulla till stallet. Medan hästarna mumsade frukost mockade jag hagar, bytte vatten och fixade hö och kraft. Släppte sedan ut övriga hästar och gjorde iordning Dino för uteritt.

Idag red vi vildsvinsturen. Var ett ganska så härligt väder på morgonen och Dino kändes pigg och något laddad efter tre dagars vila. Vi rullade på i samtliga gångarter och det märks vad nyttigt och stärkande det är att komma ut i naturen. Dino har blivit så mycket bärigare och stadigare av detta.


Tillbaka i stallet så fick Dino komma ut i hagen och jag gjorde iordning Nero istället. Idag stod skrittur på schemat efter gårdagens tävling. Vi invigde även bettet vi fått låna, ett Stübben Golden wing på dagens skrittur. Både Nero och jag kände för att prova en ny väg och skrittade därför upp i skogen och hittade en väldigt trevlig skrittslinga i skogen. Perfekt för dagens ändamål. Nero kändes dessutom ganska så nöjd med nya bettet, återstår att de hur det känns när han ska börja jobba med det.


Högt över havet...

 

Av Malin - 13 maj 2017 20:24

Tidig morgon för vår del. Morgonfodrade samtliga hästar, Nero fick äta sin kraft i boxen, knoppade sedan och så fick han äta hö i transporten. Är lugnast så eftersom han inte äter om jag är i stallet och grejar. Då ska han bara spana på vad jag sysslar med.


Rullade iväg i tid och var på plats enligt planering.

Red fram till första klassen inomhus i ridtältet, väldigt dammig, var som Lutzern-dimman där inne. Usch!

Nero kändes ok på framridningen, men inne på banan blev det för mycket missar idag. Vi fick taktinslag i både mellanskritten och ökade skritten, galoppinslag i ökade traven och lite annat smått och gått. Stundtals däremellan ganska fin, vilket även syntes i poängen, fick 7:or på många av galoppdelarna och ryggningen, och en 8:a på sista halten. Men missarna gav 4:or med koeff och det kostar helt enkelt för mycket. Vi red ihop 58,72%.


Inför andra klassen var känslan tyvärr inge vidare. Nero var inte riktigt med på noterna och tjaffsade omkring en hel del på framridningen. Fick igenom en bättre känsla mot slutet, men inne på banan så växlade han mellan att springa ifrån mig, eller knappt bjuda framåt ordentligt. Vi missade det ena enkla bytet helt och poängen blev helt enkelt urusla. Suck!


Bjuder på lite bilder från dagen...


Framridning till första klassen...

       


Framridning ute till andra klassen...


           


Blandade bilder från tävlingsbanan...


                               


Av Malin - 13 maj 2017 20:15

Utbildningsdag med jobbet. Var på Saffran & Kardemumma på förmiddagen och åt även lunch där. Sedan rullade vi mot Öfalla och turridning på Islandshästar. Vi red i grupper om 7 åt gången, och tempot fick naturligtvis anpassas efter deltagarna. Var ju merparten som aldrig suttit på häst tidigare.


Jag fick rida en goding som hette Munin, en mindre variant av de grå som jag har hemma. Vi red med ridgjord, såldes barbacka, väldigt mysigt. Munin var en mysig herre som hade väldigt lätt att jobba i form med mig på ryggen, och bjöd på en mycket behaglig tur. Visade både trav och tölt.


Munin är skimmelrumpan som står lite dold längst till höger med svart schabrak...

 


När detta var avklarat rullade jag vidare mot mina killar. Dino vilodag även idag och Nero ytterligare ett dressyrpass för att känna på formen inför morgondagen. Kändes fin även idag, red lite som igår dvs började med lång och låg för att få igång bakdelen och ryggen ordentligt, sen plockade jag upp honom och red lite delar ur programmet. Avslutade med att bada Nero och fläta svansen, putsa allt läder och förbereda allt som går inför morgondagen.


Startar 08.32 i första klassen, så det blir avfärd vid 07.00 från stallet imorgon bitti!

Av Malin - 11 maj 2017 20:00

Vilodag för Dino och ytterligare ett dressyrpass för Neros del.

Idag fokuserade vi på lång och låg i formen, red på helt lösa tyglar och endast för säte och skänklar. Nero kändes väldigt fin och bärig. Han rullade på både i trav och galopp på volt och längs spåret. Red lite 10m volter endast för vikthjälperna och runda honom fint runt innrerskänkeln.

Mot slutet plockade jag upp honom i formen och red ihop honom lite mer. Fick en väldigt fin känsla även här och kunde verkligen rida Nero fram till bettet.


Efter avslutat ridpass kunde jag rulla hemåt för middag med sambon. Kom ihåg att ta med mig hjälm och handskar hem, för imorgon ska vi ha utbildningsdag med jobbet, och ska rida islandshäst på eftermiddagen, roligt!



Av Malin - 10 maj 2017 19:15

Morgonridning för min del då jag jobbar kväll.

Dino fick vara först ut och vi red idag ut på vägen mot Lanhöjden och red sedan in i skogen och och kommer tillbaka via vildsvinsturen. Nyttigt för Dino att gå lite längre turer på nya vägar. Denna har vi bara ridit en gång tidigare, men Dino gör det så himla bra. Tycker han är helt outstanding att rida. Vilken häst!


Var en kall men fin morgonritt, fick bli ländtäcke på så Dino inte blev kall om rumpan!

 


När Dino var färdigmotionerad så fick han komma ut i hagen med lite hö.

Tog min an Nero istället för ytterligare ett dressyrpass på ridbanan. Idag jobbade han väldigt fint och kändes mjuk och rund i kroppen. Red fortsatt mycket öppna/sluta och tempoväxlingar och övergånger i galoppen. Red lite bakdelsvändningar i skritten och gjorde lite enkla byten.


När vi ridit klart så passade Nero på att mumsa lite gräs medan jag mockade undan från ridbanan.


   

Av Malin - 9 maj 2017 19:00

Ledig dag som har spenderats på bästa sätt, dvs med dom jag gillar bäst.

Började dagen i lugnt mak med mina älsklingar på hemmaplan. Jag plockade lite med tvätt och disk medan mina busbjörnar njöt av att vara utomhus. Så himla skönt att få bringa lite ordning.

Stallet efter lunch för att hinna rida båda mina killar innan jag hade hand om dagens insläpp av samtliga hästar. 


Först ut fick Dino vara idag och dagen till ära så invigde vi Dinos helt nya, och alldeles egna dressyrsadel. Har ju köpt en Frank Baines Omni även till honom, men en mörkbrun. Så himla snygg, och så himla roligt att få ha både en brun och en svart uppsättning med prylar. Pryltoken i mig fullkomligt jublar   

Så nu har Dino även fått ett matchande brunt, rundsytt träns med tyglar, och jag har köpta matchande stigläder och ytterligare ett par stigbyglar. Det som saknas är en sadelgjord, men det ligger i pipelinen. Behöver dock inte köpa allt samma månad kanske   Sen tänker jag framöver köpa kavaj, hjälm och stövlar som matchar....men som sagt, inte allt på en gång kanske!


Så här kommer bilder på min snygging i sin nya utrustning...

   


Så Dino och jag vi red in utrustningen på ridbanan idag. Körde ett ganska så basic pass för att känna oss för i nya utrustningen. Vi skrittade, travade och galopperade på volt och rakt spår. Dino kändes fin och nöjd med sin alldeles egna utrustning, inga konstigheter där inte.


Nero och jag körde ett dressyrpass på ridbanan vi med. Nu har ju Nero ingen nya utrustning, men har får ha sin gamla för sig själv i fortsättningen. Vi satsade vidare mot lördagens tävling och red idag med fokus på det. Mycket arbete med att lösgöra ordentligt, ledande tygeltag för att få loss honom i innersidan och verkligen kommer runt skänkeln. I galopparbete fokuserade vi på att runda till på volt och sedan rida ut på rakt spår med bibehållen eftergift och la mycket småvolter och jobbade loss i förvänd galopp.

Av Malin - 8 maj 2017 20:31

Skittrist väder ute idag, endast 4 plusgrader på morgonen och isvindar som blåste.

Fixade i stallet först i hopp om något bättre väder, blev dock ingen större skillnad.

Dino vilodag idag, så endast Nero som skulle motioneras. Idag fick det blir ett dressyrpass på ridbanan för vår del. Körde faktiskt ländtäcke på Nero, så kallt som det blåste ville jag inte kyla ner musklerna på honom.


Fokus idag fick bli att Nero skulle vara ordentligt loss och böjlig i båda sidorna. Jobbade sedan med fokus på att få upp honom i framdelen och ta mer vikt på bakdelen, kändes stundtals fin, men blir gärna lite framtung på hacket. Det är ju så smidigt att ta lite stöd i handen där, även om jag försöker att lätta av och be honom bära upp sig självmant. Red lite öppna, galoppserpentiner och enkla byten idag inför lördagens tävling.


Nero och jag för exakt ett år sedan, ser ut att ha varit lite bättre väder då

 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards