Chocolicious

Senaste inläggen

Av Malin - Fredag 19 maj 22:15

Åh så skönt att slippa kasta sig upp ur sängen imorse och istället få vakna i lite mer lugn och ro.

Ägnade förmiddagen åt att städa hemma med bra musik och katterna kunde njuta av att vara utomhus.

Hade lunchfodring i stallet, så jag var på plats strax innan 12. Gav samtliga hästar lunch och tog sedan itu med stallarbetet. Förutom det vanliga så mockade jag dessutom ur bädden i Dinos box, så nu är det sommarfräsch, och mina armar rätt trötta.


När Dino ätit färdigt sin lunch fick det bli ett dressyrpass på ridbanan för vår del. Fortsatt det lösgörande arbetet med mycket fokus kring att få honom mjuk och böjlig i sidorna. Arbetade med att variera voltstorleken och att göra övergångar. Upplever att han kom igång fint och kändes väldigt mjuk och fin mot slutet. Nästa tävling är planerad den 11/6 så vi har lite tid på oss att slipa detaljer. Efter avslutat ridpass blev Dino duschade och fick sedan mumsa gräs en stund...


 


Nero näst på tur och även vi körde ett till dressyrpass idag. Har ju tävling på söndag så vi slipade lite detaljer inför det. Även idag kändes han nöjd med nya bettet och mitt fokus med att runda honom ordentligt och supporta med skänklarna gav fin effekt även idag.

Nöjda skrittade vi av innan även Nero fick ett bad.


Båda killarna invigde sina nya flughuvor idag...

 

...återstår att se hur länge de håller   


Ägnade mig sedan åt lite lädervård av mina snygga sadlar... känns roligt att det blev en av varje färg när jag älskar dem så mycket!

 

ANNONS
Av Malin - Torsdag 18 maj 22:30

Så var jag tillbaka på Strandkanten igen för middag tillsammans med mina kollegor.

Perfekt kväll med solsken och sommarkänsla...


Åt kvällen till ära en sotad kalvbiff med hasselbackspotatis, madeirasky och tryffelsmör med grillad sparris. Mycket gott!


Hästarna tog jag på vägen hem från middagen. Idag blev det bara basic med mockning, mat och vatten innan jag avslutade med att kvällsfodra samtliga. Nu tar jag treledigt vilket känns superhärligt! 

ANNONS
Av Malin - Onsdag 17 maj 21:30

Insläpp hade jag på agendan idag och båda mina killar skulle ridas.

Så skyndade mig att mocka och fixa med maten innan jag tog in övriga hästar och släppte in Nero i boxen för lite mellis medan jag gjorde iordning Dino.

Idag red vi ett pass på ridbanan med fokus på bärighet och att hitta ett gott flyt genom hela kroppen. Red volter och rakt spår, la in ett par 10m volter i traven för att kunna runda upp honom ordentligt. I galoppen jobbade vi lite liknande, men fokuserade på 15m volter och att hitta stöd och bjudning. På en så stor häst som Dino är så gäller det verkligen att jobba igenom så han får blir varm i kroppen och mjuk i musklerna.

Svettig Dino som fick en dusch när vi var klara.


Nero näst på tur och även för vår del blev det ett pass på ridbanan. Red idag på golden wings bettet som vi fått låna och tycker faktiskt att han kändes ganska fin idag. Fokuserade mycket på att ha honom i ramen och verkligen runda in honom för skänkeln, så att han hela tiden har den supporten han behöver. Fick en god känsla av dagens pass, trots nytt bett och det är roligt.


Imorgon blir det vilodag för bägge grabbarna då jag ska ut och äta med jobbet!

Av Malin - Tisdag 16 maj 21:15

Jobbade till 17 idag och åkte till stallet efter jobbet.

Dino hade välförtjänt vilodag efter gårdagens safari och det var således bara Nero som skulle ridas idag.

Uteritt stod på agendan och vi red vildsvinsturen idag. Regn i luften, men inte så vi blev blöta. Red ett uppmjukande pass där vi rullade på både i trav och galopp. Är ju en ganska härlig kuperad tur med mycket uppförslöpor och nerförlut av olika grad vilket ger en skön variation i ridningen. Avslutade med att runda till honom på skogsvolten i både trav och galopp innan vi skrittade av hemåt.


Hade fått resultatet på maskkontrollen på mina killar idag.
Nero hade 125EPG och Dino 450EPG så nu väntar avmaskning innan vi släpper över på gräs.


Dino vid förra årets hagbyte...

 

Av Malin - Måndag 15 maj 19:06

Ytterligare en tidig morgon i stallet då jag hade utsläpp av samtliga hästar.

Nero vilar idag, så Dino och jag passade på att ta oss an en ny slinga som jag medvetet väntat med att rida pga flera anledningar.

Dels är den lite längre, så Dino behövde få upp flåset lite, å sen innehåller den väldigt mycket nytt och spännande att titta på. Å dessutom lite otäcka moment, så jag vill att Dino skulle vara trygg med mig i sadeln först.


Å som han skötte sig min prins!


Redan när vi skrittade ut från gårdsplanen så noterade jag en stor älg på ena sidan av oss, ståendes på gärdet och spanade mot oss. På andra sidan har de precis släppt ut en hel flock med getter som gick och betade, och det var spännande saker om ni frågar Dino. Så spännande att han knappt visste vad han skulle fokusera på. Vi stannade ett par ggr så han fick kika och ta in situationen, men han skrittade snällt, om än lite spänt, förbi både älgen och getterna. Red vidare längs vägen och svängde sedan in på vägen som går runt skolan. Där passerade vi över ett forsande vattendrag med en bro utan broräcke, Dino spanade och blev lite spänd när vattnet forsade, men passerade snällt och utan besvär.

Vi travade och galopperade längs skogsvägen och i både uppför och nerförsbackar. Kommer sedan upp mot skolan där de fasansfulla colliehundarna bor. Är en idiot som har två colliehundar som han missköter och som dessutom springer vind för våg på tomten, som turligt nog är inhängnad. Men det värsta är att så snart de får syn på hästarna så kommer de i 200km/h och kastar sig skällande mot staketet. Å så gör de så typ 100ggr medan man försöker ta sig förbi.


Jag gav Dino gott om tid att ta in situationen, han blev väldigt rädd när han såg att den ena hunden satsade i full kareta och kom skällande mot honom, han vet ju inte att det är ett staket emellan. Så då vände han och ville sticka, men jag var förberedd och vände tillbaka honom. Så snart han insåg att de inte kunde komma åt honom så stod han stilla, darrandes men ändå lugn. Mycket beröm och klapp till honom innan han på spända ben skrittade förbi med hundarna alltjämt skällandes och rusandes. När vi tagit oss förbi hundarna är vi framme vid skolan med bilar, lekplats osv. Stannade och gav honom mer beröm och en godis för att han var så duktig. Vi skrittade vidare mot vägen och kommer fram till nästa forsande vattendrag, på detta ställe är det rejäla broräcken och Dino passerade utan att blinka. Vid det här laget var det inte så mycket som var skrämmande längre efter utmaningen med hundarna. Vi skrittade upp på vägen som tar oss tillbaka mot stallet.


Passerade gården där grisarna som Nero brukar titta på bor, men de såg vi inte till idag. Dock var det massa ankor och gäss ute på gården, vi kikade på dem men de renderade inte i några större grejor. På vägen tillbaka till stallet passerade vi än en gång getterna, dock inte så intressant nu längre.


Var en trött Dino som anlände på gårdsplanen. Fick massor med godis och beröm, å han lär sova gott i hagen idag och i boxen inatt. Välförtjänt med vilodag för Dino imorgon så han får smälta lite av dagens intryck!


 

Av Malin - Söndag 14 maj 17:45

Ingen sovmorgon för min del denna helg. Igår var vi uppe innan tuppen för att åka och tävla, idag hade jag morgonfodring på in lott och således ringde klockan tidigt.

Fick tyvärr nattsömnen störd av att Bagheera hade lyckats öppna ytterdörren och varit ute och hämtat en sork som han släpat med in 01.30

Så roligt att mana upp sambon att avlägsna detta djur från sovrumsgolvet innan vi försökte sova vidare.


Så när klockan ringde kände jag mig ganska sliten.
Bara att skutta upp och rulla till stallet. Medan hästarna mumsade frukost mockade jag hagar, bytte vatten och fixade hö och kraft. Släppte sedan ut övriga hästar och gjorde iordning Dino för uteritt.

Idag red vi vildsvinsturen. Var ett ganska så härligt väder på morgonen och Dino kändes pigg och något laddad efter tre dagars vila. Vi rullade på i samtliga gångarter och det märks vad nyttigt och stärkande det är att komma ut i naturen. Dino har blivit så mycket bärigare och stadigare av detta.


Tillbaka i stallet så fick Dino komma ut i hagen och jag gjorde iordning Nero istället. Idag stod skrittur på schemat efter gårdagens tävling. Vi invigde även bettet vi fått låna, ett Stübben Golden wing på dagens skrittur. Både Nero och jag kände för att prova en ny väg och skrittade därför upp i skogen och hittade en väldigt trevlig skrittslinga i skogen. Perfekt för dagens ändamål. Nero kändes dessutom ganska så nöjd med nya bettet, återstår att de hur det känns när han ska börja jobba med det.


Högt över havet...

 

Av Malin - Lördag 13 maj 20:24

Tidig morgon för vår del. Morgonfodrade samtliga hästar, Nero fick äta sin kraft i boxen, knoppade sedan och så fick han äta hö i transporten. Är lugnast så eftersom han inte äter om jag är i stallet och grejar. Då ska han bara spana på vad jag sysslar med.


Rullade iväg i tid och var på plats enligt planering.

Red fram till första klassen inomhus i ridtältet, väldigt dammig, var som Lutzern-dimman där inne. Usch!

Nero kändes ok på framridningen, men inne på banan blev det för mycket missar idag. Vi fick taktinslag i både mellanskritten och ökade skritten, galoppinslag i ökade traven och lite annat smått och gått. Stundtals däremellan ganska fin, vilket även syntes i poängen, fick 7:or på många av galoppdelarna och ryggningen, och en 8:a på sista halten. Men missarna gav 4:or med koeff och det kostar helt enkelt för mycket. Vi red ihop 58,72%.


Inför andra klassen var känslan tyvärr inge vidare. Nero var inte riktigt med på noterna och tjaffsade omkring en hel del på framridningen. Fick igenom en bättre känsla mot slutet, men inne på banan så växlade han mellan att springa ifrån mig, eller knappt bjuda framåt ordentligt. Vi missade det ena enkla bytet helt och poängen blev helt enkelt urusla. Suck!


Bjuder på lite bilder från dagen...


Framridning till första klassen...

       


Framridning ute till andra klassen...


           


Blandade bilder från tävlingsbanan...


                               


Av Malin - Lördag 13 maj 20:15

Utbildningsdag med jobbet. Var på Saffran & Kardemumma på förmiddagen och åt även lunch där. Sedan rullade vi mot Öfalla och turridning på Islandshästar. Vi red i grupper om 7 åt gången, och tempot fick naturligtvis anpassas efter deltagarna. Var ju merparten som aldrig suttit på häst tidigare.


Jag fick rida en goding som hette Munin, en mindre variant av de grå som jag har hemma. Vi red med ridgjord, såldes barbacka, väldigt mysigt. Munin var en mysig herre som hade väldigt lätt att jobba i form med mig på ryggen, och bjöd på en mycket behaglig tur. Visade både trav och tölt.


Munin är skimmelrumpan som står lite dold längst till höger med svart schabrak...

 


När detta var avklarat rullade jag vidare mot mina killar. Dino vilodag även idag och Nero ytterligare ett dressyrpass för att känna på formen inför morgondagen. Kändes fin även idag, red lite som igår dvs började med lång och låg för att få igång bakdelen och ryggen ordentligt, sen plockade jag upp honom och red lite delar ur programmet. Avslutade med att bada Nero och fläta svansen, putsa allt läder och förbereda allt som går inför morgondagen.


Startar 08.32 i första klassen, så det blir avfärd vid 07.00 från stallet imorgon bitti!

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Chocolicious med Blogkeen
Följ Chocolicious med Bloglovin'

Chocolicious


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se