Chocolicious

Alla inlägg den 19 april 2011

Av Malin - 19 april 2011 16:30

Eftersom febern givit med sig, så var vi tillbaka i träning idag. Ägnade oss dock åt longering, som inte innebär så mycket fysiskt jobb för matte som fortfarande är väldigt förkyld.

Longerade i träns och hade satt på longergjorden för att kunna spänna in honom lite, men han gick så himlans trevligt utan inspänningen, så vi struntade i den.

Jobbade med uppvärmning i skritt och trav, där han trampade på riktigt bra i dag och sökte sig till en väldigt trevlig arbetsform. Svarar fint för kramning av longerlinan som löper genom bettringen, då formar han sig och sänker nacken något = trevligt!

Arbetade en del med avsaktningar och igångsättningar för att kolla av vart jag hade honom. Sen fortsatte vi med fokus på att stärka galoppen, där han är lite svag.

Började i höger varv, vilket är det varv han är svagast i. Fattar fint för röst och snärt med pisken. Har dock fortfarande svårigheter med att hålla galoppen mer än 3/4 varv. Bryter gärna av på öppna sidan av volten. Förflyttade mig därför till andra sidan av banan, för att se om det gick bättre där med lite stöd av staketet. Fick honom att galoppera två sammhängande varv, utan avbrott, sedan bröt vi av och massor med beröm :)

Bytte till vänster varv, där han har det mycket lättare, vilket ffa märktes idag. Han fattade lika fint här och galopperade sedan på varv efter varv med endast lite smackningar som understöd. Härlig känsla!

Söker sig även i galoppen fram/ner när han hittar balansen och takten.


Härligt pass i underbart solsken. Svettig häst som njöt av att bli spolad om hals och som sedan fullbordade myset med att gnugga sig i hagen ;)

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<<
April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards