Chocolicious

Alla inlägg under januari 2012

Av Malin - 31 januari 2012 21:08

Jobbat 7-16 idag och hade därefter turen att få sambon med mig till stallet. Fixade iordning Jerez lite snabbt och så lastade vi honom för en sväng till ridhuset. Jerez skötte sig jättebra och gick direkt in och stod still. Red i gamla ridhuset idag eftersom lektioner pågick i nya ridhuset. Jerez brydde sig inte nämnvärt om att han fick vara ensam därinne. Jobbade på ett liknande sätt som vi brukar, dvs skrittar fram och travar fram i en ganska låg form. Plockar sedan upp honom något för mer fokuserat arbete. Varierar volter, vägar och tempo, lägger in lite avsaktningar och igångsättningar här och där. Jobbade med lite mer fokus på galoppen idag, genomförde 3-4 fattningar i vardera varv och galopperade på ett par varv längs spåret samt på volt. Provade även på att sitta ner lite försiktigt i traven idag. Tycker Jerez accapterade det riktigt bra. Blev lite spänd initialt och ville gärna ta till galoppen när jag satt till, men han accepterade fint min förhållning och slappnade av lite så vi kunde trava ett varv åt vardera håll. KUL   


Nu börjar det snart bli dags att ge sig ut på jakt efter en dressyrsadel. Det funkar fint med hoppsadeln som vi har nu, men den är ju inte vidare bekväm att rida i och desssutom sitter jag inte särskilt bra i den för dressyrarbete!


Lastningen hem gick lika okomplicerat som dit och jag känner att det börjar bli dags för att öva på att lasta honom själv nu!


Hann även med at boka tid för hovis som kommer på torsdag, skönt med nya skor och lite putsning på bakfötterna, planerar att han får fortsätta att gå barfota bak vintern ut så får vi se hur det blir i vår!

Av Malin - 30 januari 2012 20:45

Idag var det således vilodax för Jerez del. Skulle lämna in bilen på reparation tidigt på morgonen så jag var i stallet strax innan åtta. Borstade Jerez innan samtliga hästar blev utsläppta. Mockade och gjorde stallet innan jag åkte hemåt! Skönt med en lugn förmiddag hemma då jag hann med lite av varje. Nu kör en tuff vecka igång med jobb måndag till fredag och en helg som ska spenderas i Oslo. Dessutom ska jag försöka hinna med lite träning med Jerez!


Var en sväng till Örebro i söndags och shoppade följande;


Bilder från hooks.se


   

Av Malin - 29 januari 2012 19:49

Yes...idag hade jag sambon med under hela passet i ridhuset och således fick vi ihop till en liten videofilm över dagens pass med Jerez!

Min stjärna!   


Tog i allafall stallet på morgonen idag, och det var inte en kotte  på plats i ridhuset, vilket var toppen eftersom vi skulle filma!


Sagt å gjort så fick Jerez gå direkt från boxen ut till transporten idag, men lika duktig var han för det! Gick direkt in och stod still inne i transporten vid båda lastningarna! Han är såååå duktig min kille!

Körde samma som igår, dvs att han fick stå uppbunden medans jag plockade av och på med prylar, och han står som ett ljus! Red fram en stund inne i ridhuset innan sambon slog på filmkameran!


Så här kommer dagens pass i bild!

Vill påminna er om att han bara är riden 10ggr nu när denna film spelats in, efter en viloperiod på 2,5 månad!



 

Av Malin - 28 januari 2012 19:30

Mhmm...så var helgen här vilket innebar att sambon hade möjlighet att följa med till ridhuset, eller nja det är väl snarast så att han följde med och öppnade och stängde bakom Jerez i transporten, resten av tiden var han ute och sprang så vi ordnade resten själva. Åkte till stallet på eftermiddagen när hästarna hunnit koma in och fått eftermiddagsmaten. Så Jerez var nöjd och glad när jag hämtade ut honom. På med grejor, så kom sambon och vi lastade å så iväg. Väl framme öppnade sambon luckan åt oss men sen stack ju han ut på en löptur, så vi körde samma variant som sist. Dvs jag satte fast Jerez i utsidan av transporten där han snällt stod medans jag plockade av och på med grejorna. Allt gik supersmidigt och Jerez är så himmla duktig på att stå still och vara fokuserad på vad vi håller på med. Väl inne i ridhuset blev det lite happenings då det var flera ekipage igång. På ena sidan var det två ekipage som var igång och red, och på andra halvan var det en tjej som ledde runt sin häst efter avslutat pass.


Eftersom jag skulle leda Jerez en stund innan jag hoppade upp så valde jag att gå in till tjejen som ledde för att inte störa de två ridande ekipagen. Jerez tycker situationen var hemskt spännande, ffa på andra sidan mellanväggen. Så ett par tillsägelser fick det bli när han tappade fokus på oss och dansade iväg bredvid mig. Men han tar korrigeringarna väl och lagom tills tjejen som ledde sin häst gick utt passade jag på att hoppa upp. Duktiga Jerez stod helt still och det gick jättebra att skritta. På något sätt blir han mer fokuserad på mig när jagsitter på ryggen. Vi skrittade runt lite för att känna oss för och sedan satte jag igång med travarbetet. Travar runt i ganska låg form där jag bara vill att han ska trampa på och bli varm och mjuk samt komma igenom i hela kroppen. Efter att ha jobbat så i ca 10 minuter på såväl fyrkantsspår som volt så plockar jag ner honom i skritt ett par minuter innan jag åter samlar till en bättre arbetstrav. Därifrån jobbade jag sedan med volter, ägar, avsaktningar och igångsättningar samt lite tempoväxlingar. Jerez kändes riktigt mjuk och följsam idag.


Galopparbetets fokus ligger ffa på att försöka hålla ett hyffsat jämnt tempo i en bra form och att vi kan rida såväl på volt som fyrkantsspåret. Förlänger tiden vi galopperar långsamt för var gång. Även här kändes han riktigt trevlig idag. KUL!   


Avslutade med att trava och slutligen skritta av. Lagom tills dess var sambon tillbaka och hade möjlighet att ta lite kort ute vid transporten! Så här kommer lite bilder från dagens tur.


           

Av Malin - 27 januari 2012 20:40

Äntligen är veckan slut! Har haft en mindre rolig dag på jobbet och kom inte därifrån förrens klockan slog 16. Åkte direkt till stallet och borstade på stjärnan samt utförde lite stretchövningar. Jag undrar om Jerez kan vara inne i en växtperiod igen för jag tycker han drar iväg på höjden igen. Idag när jag kikade på honom på gången såg han rätt maffig ut.


Väl hemma satte jag igång att baka ett nytt matbröd med mycket frön och spännande saker i. Till middag idag provade vi ett nytt recept på fisksoppa. Gott med god mat en fredagskväll. Så nu blir det mys i soffan!


Fick senaste Hööks katalogen idag så den har jag suttit och bläddrat i. Hittade en del saker som jag blev lite sugen på;


Bilder från hooks.se


       


Allt för att sätta lite färg på dagarna   

Av Malin - 26 januari 2012 20:15

Mm...efter en natt med många uppvaknanden för varje gång jag ändrade läge på foten och således kom emot lakan eller täcke med tån. Idag är jag mäkta svullen och fint blå/röd om tån.

Lyckades kränga på mig mina största vinterkängor och stövla iväg till stallet. Jerez hade vilodag och vi borstade en snabbis innan han fick gå ut i hagen. Efter att ha gjort färdigt stalljobbet åkte jag hem och duschade. Sen iväg och tog nytt foto till körkortet och sedan vidare till ICA för veckans storhandling. Var hemma igen vid kl 13 och då var det bara att äta lunch innan jag skulle vidare till jobbet. Lite besvärligt att få på sig skor, men hittade återigen ett par kängor som foten gled ner i utan alltför mycket smärta. På jobbet fick det blir foppatofflor och det gick riktigt skapligt! Skönt för foten dock att jag bara jobbar två dagar nu innan jag är ledig igen, så slipper det blir överbelastning!


Av Malin - 25 januari 2012 22:09

Det är vad jag och Jerez har gjort idag!


Började dagen med sovmorgon och en frukost i lugn och ro hemma. Hade planerat att åka till stan och ta foto för mitt körkort som ska förnyas, men när jag väl kom dit så hade dom stängt idag. Typiskt, får försöka hinna med det imorgon. Efter lunch åkte jag till mamma och pappa för att hämta hö. Så vi gjorde ett ryck och fyllde hästtransporten. Efter en snabbfika åkte jag ensam till stallet och lastade ur höet. Passade även på att lyfta undan och kratta rent under pallarna som höet ligger på. Så nu är det rent och snyggt!


Vid 18-tiden kom Cina till stallet och vi skulle idag åka gemensamt till "plåtridhuset" som är det gamla ridskoleridhuset som nu är privat. Tyckte det var ett utmärk tillfälle för Jerez att se lite nya saker. Sagt och gjort, vi gjorde iordning hästarna och Cina hjälpte mig att stänge bakom Jerez. Han backade ut en gång idag innan han stod still.

Väl framme vid ridhuset gick det fint att lasta ur. Idag var det dock lite premiär för att klara oss själva. När jag haft sambon med mig så håller ju han i Jerez medan jag plockar av och på grejor, men eftersom Cina hade med sig Inci, så fick vi prova våra vingar idag. Å Jerez skötte sig med den äran  

Har ju min speciella uppbindningsanordning som jag sätter fast i en av ringarna på utsidan av transporten, sen sätter jag den i Jerez grimma och så får han stå uppbunden bredvid transporten, precis som han gör inne. Fungerar super och jag använde den även till min förra häst. Jerez stod iaf snällt still medan jag plockade av täcke och boots samt sadlade och klädde på mig själv. Sen gick vi i samlad tropp in i ridhuset. Jerez följer snällt med och verkar ta det hela med ro. När vi kommer in är det ett annat ekipage som håller på att träna där inne, så jag började med att promenera ett par varv så han fick titta på alla nya saker och vänja sig vid det andra ekipaget. Det är ju faktiskt första gången som han är i ett ridhus på samma bana och utan mellanvägg samtidigt som någon annan rider. Efter ett par varv  var han dock cool i vanlig ordning och jag kunde hoppa upp. Skrittade ett par varv och körde sedan igång med travarbetet. Gav samma fina känsla idag som igår och var lätt att reglera. Cina longerade Inci på en volt samtidigt och till att börja med svarade Jerez för hennes drivande röstkommandon till Inci, men allteftersom lärde han sig att fokusera på mig.


Jobbade blandat fyrkantsspår och volter, varierade tempo och red mycket vägar idag. Lade in ett par skrittpauser här och där. Tog sedan ett par varv i galopp och vardera håll. Mycket bättre bärighet i båda varven idag, helt fascinerad över hur mycket han utvecklas för varje pass. Idag galopperade han i en rund och fin form och behövde bara lite pådrivning för att orka hålla galoppen. Mmmm...det ger en så härlig känsla att rida på min prins  


Avslutade sedan med att trava av ett par varv innan vi övergick till att skritta av. Jerez skötte hela passet med den äran idag och jag blir förbluffad över hur han hinner utvecklas så mycket över en natt!


När jag skrittade av honom kom det in en annan unghäst som skyggade och for för lite allt möjligt. Då blir jag än stoltare för min fina kille!

Tjejen som var där inne och red när vi kom in frågade hur stor han var. Hon tyckte Jerez såg enorm ut och var säker på att han var en bra bit över 170cm....haha...å jag som tycker han är så liten   Han ger nog ett ganska mäktigt och högrest uttryck med sin grova nacke, men jag blir väl lite hemmablind kanske!


När vi var klara och gick ut ur ridhuset passade vi även på att öva på att stänga portarna efter oss, inga problem tyckte Jerez som snällt stod still under tiden. Tillbaka ut till transporten där jag satte fast honom och plockad av alla prylar och på med täcke och boots igen. Tyvärr hade vi ett litet missöde här och Jerez råkade ställa sig på min stortå....AAAAJJJJJ...så jävla ont gör det med broddtramp! Stortån ser väldigt fin ut nu ikväll   Å det bultar å det bankar! Han började uppe vid tåns infäste mot foten och drog sedan dobben ut mot tånagelns yttersida där han trampade till igen precis vid nagelbandet. Så det ser inte så snyggt ut, får väl se hur det ser ut imorgon   



Lastningen och resan hem gick utan problem och det var en mycket nöjd matte och en mycket nöjd häst som återvände till stallet och boxen. Naturligtvis med massor av beröm och morötter. Så imorgon blir det vilodag för pluttisen innan vi tar nya tag till helgen!  

Av Malin - 24 januari 2012 21:02

Idag var det så äntligen dags för en ny tur till ridhuset.

Sambon mötte upp i stallet efter jobbet och lastningen av Jerez gick riktigt fint idag. Han gick in på direkten, backade ut halvvägs och gick sedan in igen. Därefter stod han helt still medan vi stängde om honom. Resan dit gick fint och så även urlastningen. Jerez sköter sig jättefint när man klär på honom och står helt still bredvid transporten.


Väl inne i ridhuset blev det några nya moment idag. Dels var det en tjej på plats i ridhuset när vi kom dit. Intressant tyckte Jerez och blev väldigt högställd i sina försök att spana över mellanväggen på det andra ekipaget. Gick ett par varv innan jag hoppas upp så han fick titta klart och slappna av. Skrittade fram och han skötte sig galant. Under tiden var tjejen klar och passerade ut, vilket renderade i ett par gäggningar från Jerez som nu noterade att han blev ensam. Han är dock väldigt cool och brydde sig inte mer om det. Efter en liten stund kom det ut en ridskoleponny som skulle promeneras för hand, inte heller det orsakade mer bekymmer än att han ville kika lite.


Jobbade med travarbetet idag och det tog en sväng innan han spände av ordentligt och fokuserade helhjärtat på mig trots andra förehavanden på andra sidan väggen. När han väl kom till arbete kändes han riktigt trevlig stundtals. Han söker sig naturligt ner i en bra arbetsform och trampar på i ett avslappnat tempo. Jobbade fyrkant och åttvolter idag. Avslutade med galopparbetet där det var stor skillnad i höger galoppen idag. Mycket rundare och betydligt mer bärig och balanserad idag. Vänster är fortsatt hans svagare sida och där blir det mer jullrigt och obalanserat. Men vi fortsätter jobba med detta, en dag i taget.


Lastningen inför hemresan gick superbt och inte en enda backningen! Duktiga killen!

På hemvägen fick vi känna på det glashala underlaget då bilen bara slirade och vi inte tog oss framåt. Dock kunde jag trixa ut bilen med hjälp av att backa så vi kom ut på vägkanten där det var lite grus att få fäste i. Suck...önskar verkligen att jag hade en bil med fyrhjulsdrift... 


Jaja...imorgon blir det förhoppningsvis en ny tur till ridhuset!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards