Chocolicious

Alla inlägg under juli 2014

Av Malin - 31 juli 2014 22:41

...blåste det idag. Eller bris kanske var fel ordval, då det svajade rätt ordentligt i trädkronorna. Perfekt dag att skritta ut med andra ord. Inte en broms eller fluga så långt ögat kan nå.

Så vi passade på att skritta bort mjölksyran från igår med 30 min frisk skritt på lång tygel. Nero kändes allt lite stel i början, men mjuknade fint under turen.

Efteråt blev det stretching :-D

Sötaste Nero hade dagen till ära pullar nosgrimma i äkta hopphäststil :-P
Tycker det är så ofantligt fult, men just nu har han fått lite skav av den vanliga nosgrimman i värmen. Så då blir det bra med lite ombyte så det får läka ifred!

Av Malin - 30 juli 2014 22:00

Så var det tävlingsdag igen. Skönt nog med svalare väder än tidigare dagar, och dessutom en ganska sen starttid, vilket innebar att Nero fick heldag i hagen, kunde äta mellis i lugn och ro och sen var det lagom dags för bad, knoppning och lastning. Fick med mig både sambon och Minna idag, så det var trevligt med lite sällis.


Väl på plats var det lite knepigt att hitta parkeringen, då skyltar var obefintliga. Framridningen var på en stor utomhusbana, som dom tyvärr hade djupharvat så det var 10cm löst underlag och tungridet som satan. Dessutom dammade det ganska så friskt. Nero kändes fin på framridningen, men så snart vi kom in i ridhuset så visste jag att det varit för tungt underlag. Nero slår om på en femma och känns motsträvig, seg och icke sammarbetsvillig. Red så gott jag förmådde i collectingringen för att få honom med mig.

Väl inne på banan, så var känslan som ovan, dvs att han kändes seg och motsträvig, helt enkelt pga att han var trött i musklerna efter den tunga framridningen. Han gjorde en ok insats, med en felfattning i galoppen, dock i vänster denna gång för ovanlighetens skull. Han blir lite låg och hängig i formen, och orkar inte riktigt komma in under sig med bakbenen.


Så 62,33% och en godkänd insats, men inget mer. Så nu satsar vi vidare mot nästa tävling och hoppas på ett bättre underlag.


Bjuder på en bildbomb från dagens tävling, eftersom sambon fotade flitigt både ute på framridningen och inne under själva ritten.


                                                   

Av Malin - 29 juli 2014 23:05

Ja det var vad jag fick under dagens dressyrpass. Fick bli inomhus idag pga fortsatt väldigt varmt och soligt väder. Nero kändes fin från början idag, och ffa väldigt arbetsvillig. Jobbade mycket lösgörande arbete för att ha honom mjuk och spänstig för morgondagens tävling. I skritten red vi öppna och sluta på volt och i traven jobbade vi med öppna, sluta och förvänd sluta på volt samt skänkelvikningar längs diagonalen. Nero blir riktigt fin av detta arbetet. I galoppen fokuserar vi på att växla mellan böjda och raka spår med bibehållen takt, ställning och bärighet. Å visst går det framåt, idag gjorde han ett par riktigt trevliga växlingar :-)

Nero och jag i ridhuset inför dagens pass!

Imorgon tävling och vi startar kl 18.08

Av Malin - 28 juli 2014 20:17

...för Nero iallafall. Själv har jag jobbet 7-16 på mitt extrajobb idag, och åkte således till stallet direkt efter jobbet.

Fortsatt varmt och pottigt, så Nero verkade ganska nöjd att det var vilodag på schemat idag. Vi ryktade en sväng och mumsade på äpplen med tillhörande snutteljud. Livet som häst är inte alltid så illa.


Resten av veckan är upplagd utifrån tävling på onsdag kväll - då bär det av till Sörmons ridklubb, som denna gång håller tävlingarna på Lilleruds anläggning. Ska rida LB:2.

Så imorgon blir det ett dressyrpass med lite vägar ur programmet, och sen blir det skrittur på torsdag.


MIna förhoppningar på onsdag är att han ska fortsätta göra bra ifrån sig, och vara med mig genom hela programmet. Så får vi helt enkelt se hur långt det räcker denna gång. LB:2 är ju snäppet svårare än LC resp LB:0/1, så det ställer större krav på form, takt och bärighet.


Får blir sambon som följer med på onsdag, ena gasfjädern till transportens lucka har gett sig, och pga semestrar får jag ingen ny förrens på måndag. Å jag orkar inte fälla upp luckan själv utan den hjälpen som gasfjädrarna ger. Så förhoppningsvis blir det lite fotografering utförd på onsdag.


 

Av Malin - 27 juli 2014 22:00

Ibland får man ta tillfället i akt. Hade morgonfodring och utsläpp på min lista idag, så jag var på plats i stallet redan vid 7.15 imorse. Gav samtliga hästar frukost, fixade Neros mat och sen mockade jag medan Nero åt upp. Hjälpte Erika med inridningen av Duvel, vilket idag endast bestod av att gå bredvid honom när hon skrittade fram. Inte så betungande.

Sen släppte vi ut alla pållar, utom Nero. Borstade och klädde på oss och sen skrittade vi iväg. Var något svalare idag, och fläktade lite, så med tanke på sista veckornas supervärme så var det nästan hanterbart ridväder utomhus idag.

Tog vägen runt skolan och Nero kändes riktigt fin idag.

Mjuk, lyhörd och igenom!

I galoppen fick jag samma fina känsla som igår, dvs att jag kunde sitta och rida enbart för säte och skänklar, och att han trots det var väldigt reglerbar och bärig.

Så det var en väldigt nöjd och lycklig matte som skrittade hemåt på finaste pållisen!


 

Av Malin - 26 juli 2014 21:15

Fortsatt tidiga stalletmornar för min del. Är ju helt enkelt svalare och skönare för både häst och ryttare.

Idag hade vi hela ridhuset för oss själva, och fick jobba igenom en del efter torsdagens behandlingar. I traven tog det emot att komma igång i bakdelen och vidga bogen ordentligt, men inget som inte lite öppna/sluta på volt samt skänkelvikningar längs diagonalen kan råda bot på. I galoppen däremot kändes han superfin. Hade inget i handen utan han bar sig själv i en luftig och lugn galopp där jag bara kunde gunga med och reglera takt, tempo och ställningen med sits och skänklar! Det är lycka!


Fick bli en dusch efter avslutat pass, och sen ut i hagen med full mundering!


Även idag stod sommarstugan på agendan, och vi fick en lite molnigare, men fruktansvärt varm dag. Återigen har jag spenderat dagen i solen med böcker och sällskap. Inte så nyttigt för formen kanske, att man solar, äter och slappar. Tur jag har ridningen som iallafall bränner ett par kalorier i värmen!


Bagheera provar mobilkameran...  

 

Av Malin - 25 juli 2014 19:15

Så fick det bli en liten paus i allt solande, och ett par timmar på mitt lilla extraknäck. Inte så illa!


Direkt efter jobbet väntade stallet, där Nero hade vilodag efter gårdagens massage. Så vi borstade och pussades lite innan jag begav mig hemåt.

Skön promenad tillsammans med sambon, och sen en lite slapp stund i soffan med en god bok.

Inte så dumt med semester!


Av Malin - 24 juli 2014 22:45

Jag fortsätter med mina tidigt mornar i stallet, idag var jag på plats vid 07.30 för att hjälpa Erika med Duvels inridning. Efter avslutat pass, hjälptes vi åt att släppa ut hästarna, och jag passade på att mocka och fixa med Neros mat. Nero fick återvända inåt vid 9-tiden då Pia kom för att massera.

Nero verkade ganska så nöjd över att få komma in från värme och bromsar, ffa när Pia var där och knådade på honom.

Så förutom massage blev det även laser och akupunktur!


När Pia var fördig fick Nero vända tillbaka ut i hagen och jag åka hemåt för en nya dag i solen.


Blev sommarstugan även idag...


 

Say no more.....

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards