Chocolicious

Alla inlägg den 17 juni 2011

Av Malin - 17 juni 2011 19:15

Idag var det så dags för dressyrträning för Lina med Alcytano. Hade riktigt flax med vädret eftersom det regnade hela förmiddagen, var uppehåll under hela mitt träningspass och började åter regna strax därefter.

Ett toppenpass idag, Alcytano blir stundtals lite tung i handen, ffa när man kräver mer samlat jobb från honom. Jobbade mycket med att lätta av och påminna om att hankan bära sig själv.

Jobbade 10m åttvolter där han ska bära sig själv genom volten och inte förböja, lägga huvudet på sned etc. Fokuserade en hel del på galopparbetet och fattningar. Han får lite hjärnsläpp vid höger fattningarna och tar vänster alt brallar iväg- Efter lite diskussioner insåg han att jag inte ger mig förrens han tar rätt galopp. Samlade mycket i galoppen och jobbade lite svag öppna längs fyrkanten för att få in bakbenen ordentligt under kroppen. Ett bra pass där han kändes riktigt fin på slutet. Även skönt att höra att när jag kommer till ridning och han slappnar av i arbetet så stämmer min sits, gött!


Plockade in Jerez efteråt och borstade lite. Han verkar njuta av lata hagdagar. Tänkte försöka ta lite promenader samt lasta lite och kanske någon löshoppning.

Uppmärksammade att han måste ha sparkat på en sten eller något i hagen för han har lyckats få bort en bit av hovväggen mitt fram på höger framhov. Är bara hovväggen ca 2x2cm som saknas och bärranden är intakt under. Ringde hovis och han skulle komma ut i helgen/början av nästa vecka och fixa lite. Tills dess blir det boots i hagen så han inte sparkar in saker där i onödan.

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards