Chocolicious

Alla inlägg den 16 juli 2012

Av Malin - 16 juli 2012 18:42

Ojj...vilken lång dag det blev idag.

Hade klockan på ringning imorse för att försöka få en tid på ATG till Nero. Hade turen att ringa direkt när dom öppnade och fick således en tid 9.30

Så det var bara att koppla på transporten och bege sig till stallet. Borstade av Nero lite snabbt innan vi traskade in i transporten. Duktiga killen gick rakt in utan att ens tveka en sekund. Massor med beröm till pluttis!

Färden in gick komplikationsfritt och väl på plats blev det lite väntetid då det som vanligt på måndagar är mycket akut som kommer in. Det var således fullt med hästar på plats, och vi fick därför nöja oss med en spilta istället för box. ATG-spiltorna är sådana som man backar in hästen i, och sen binder upp dom med näsan mot spiltdörren som är med galler och går att stänga precis som en boxdörr. Nero skötte sig super och backade snällt in på kommando. Var lite stökigt i vänthallen, med mycket hästar och en hel del skrapande hovar och gnäggande. Nero blev lite uppspelt och deltog själv i samtliga happenings, men på det stora hela skötte han sig ändå ok.


När det var våran tur fick vi börja med att berätta vad som hänt och hur han varit. Vetrinären började sedan med att känna igenom hela benet och även visitera hoven igen då, med tanke på ev hovböld. Han fick lika lite utslag som hovis fick, så därefter fick vi skritta längs gången. Nero visade hälta grad 2 när vi skrittade, så därefter fick han lite lugnande innan de bedövade hoven, för att se om probemet satt däri. Ibland är det ju så att man inte får något utslag med visitertången, men att det ändå finns en hovböld, å då brukar den gå att släcka med en blockad.


Efter sprutorna, som Nero öht inte reagerade på, så fick vi återvända till spiltan en stund. Nero backade snällt in och stod sedan och halvsov, lite rusig på sprutan. Sen var det dags att återvända till löpargången. Fick börja skritta, och Nero visade lika mycket hälta. Fick därefter trava, å där visade han initialt lika mycket hälta åt ena hållet, men såg plötsligt bättre ut när vi sprang tillbaka. Håkan böjde honom en sväng, och vips vart han tvärhalt. Så då la vi en blockad i knäleden istället. Rakapparaten kom fram, men inte heller den var av intresse. Sen fick vi återvända till spiltan i väntan på att bedövningen skulle ta.


Sen gjorde vi om samma procedur på löpargången, å samma resultat. Dvs lika halt i skritt, men mindre på andra travvändan. Så för säkerhetsskulle la Håkan även en blockad i kotleden. Men inte heller då blev det någon skillnad. Så efter mycket känna och klämma är det troligtvis så att Nero sträckt sig och fått en muskelbristning någonstans i höger framben. Han fick inget napp när han kände och klämde, men eftersom blockaderna inte gav något, och han är mest halt i skritt efter vila, och mindre halt i trav, dvs när han kommit igång lite, så lutar det åt det.


Så efter detta fick vi bandage på benet och fick åka hem med ordinerad sjukhage och Metacam i 5 dagar. Om han inte blir bättre på en vecka, alternativt om han blir sämre får vi komma tillbaka för vidare utredningar.


Så det var bara att ge sig av hemåt igen. Nero var lika duktig att lasta nu, och gick rakt på transporten. Åkte snällt hem och väl hemma fick han gå in i boxen en stund med lite mat, medan jag och sambon satte upp en sjukhage till honom. När väl det var fixat plockade vi på ett flugtäcke eftersom han inte har samma möjlighet att ströva och komma undan insekterna nu i den lilla hagen, å så släppte vi ut honom en sväng. Nero verkade nöjd över att få komma ut och accepterade den lilla hagen utan vidare diskussioner. Fick vara ute en timme innan vi plockade in samtliga hästar för kvällen och Nero fick första dosen Metacam. Så nu är det bara att vänta och se. Vore ju skönt om det är en muskelbristningen som går tillbaka och inte ger några större men, är ju mest rädd för att det skulle vara något med senor eller leder, eller som veterinären i värsta fall misstänkte en hovbensfraktur   


Jaja, det är för tidigt att ropa hej än, men vi tar en dag i taget får vi se!


Mattes plutt   


 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards