Chocolicious

Alla inlägg den 3 april 2013

Av Malin - 3 april 2013 21:04

Hmmm...ska nog dra ner lite på Neros foder tror jag...för nu ör han riktigt i gasen.

Passade på att rida på utebanan idag i det underbara vädret...vi hade faktiskt 9 grader varmt ute och solen sken från en klarblå himmel.

Så efter att ha borstat en mycket smutsig lite h'st som rullat sig så det stod härliga till idag, så begav vi oss ner till utebanan. Var flertalet andra ekipage där samtidigt, och det var ju hemskt kul om ni frågar Nero.


Han var som en krutdurk och trippade och taktade, frustade och tuggade på bettet som en tok. Å när jag sa ifrån och bad om fokus och skritt så lättade han fram och tyckte att matte var en trist person. Så vi skippade skrittarbetet och gick direkt in på traven, ingen ide att bråka om onödiga saker, bättre att rida fram och utnyttja energin till jobb istället.


Så jag började trava på stora volter, till en början var det idel spända trippande steg och varje vattensamling skulle det konstras över. Men så småninom så slappnade han av och kom till arbete. Fortsatt travarbetet på stora volter där vi ställde igenom och flyttade undan lite lätt. När detta gick utan anspänning som tog i tag i galopparbetet. Jobbade även här på sora volter och ställde igenom ordentligt och puttade undan bakdelen lite. Nero frustade och blev riktigt trevlig i formen.


 


Skrittpaus och sedan lite nedsutten trav där vi travade över hela banan och la lite småvolter här och där.


Var en ganska  spak och trött kille som jag skrittade av.


Väl tillbaka i stallet var både jag, Nero och utrustningen alldeles sandig och skitig, så Nero tog jag med mig ner och duschade av ben och mage på, tog även mina stövlar som såg allt annat än snygga ut. Tillbaka i stallet fick Nero smaska på sitt hö och jag ägnade mig åt att rengöra all utrustning.


Vila för Nero imorgon och på fredag väntar uteritt tillsammans med Madde.

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards