Chocolicious

Alla inlägg den 13 april 2013

Av Malin - 13 april 2013 21:30

Äntligen stod hoppning på schemat för vår del!

Åkte till stallet vid 11-tiden för att hinna mocka och fixa med maten innan. Hann även med att slänga in en tvättmaskin med lite vintertäcken som är färdiganvända för säsongen.


Madde kom vid 12-tiden så då smet vi ner och byggde banan. Idag blev det en serie längs ena sidan där vi började med 6 markbommar som senare skulle bli studsserie med ett rättuppstående sist.

Andra långsidan byggde vi en oxer och på diagonalen ett kryss med markbom framför.


Skrittade fram hästarna och började ganska tidigt att introducera markbommarna för Nero. Han fjompade som vanligt först och skulle inte skritta över utan hoppade över varje bom....  

Efter ett par vändor i skritt tog vi lite travarbete över och efter en liten stund så släppte det och Nero travade jättefint över bommarna. Då testade vi att rulla över i galopp, lite studsigt då Nero gärna hoppar mer än nödvändigt, men efter bara ett par varv så hittade han flytet och tryggheten att rulla i galopp över bommarna.


Byggde då upp ett kryss efter alla markbommar som vi då började hoppa på. Lite tveksamt först, men sen hoppade han jättefint. Allteftersom så plockade vi upp markbommarna till en studsserie. Så avslutningsvis så hoppade vi således en serie på fyra studshinder och ett rättuppstående.


Sen red vi lite på diagonalkrysset i både trav och galopp, la sedan till oxern längs långsidan. Red avslutningvis en bana där vi började med studsserien, vänder över banan och kom på diagonalhindret och avslutade med oxern.


Riktigt roligt och Nero skötte sig jättebra. Pigga och glada öron och Nero speedade på som en tok stundtals, så viljan och bjudningen är det inget fel på. Han visade fina språng och väldigt snabba ben på studsserien.


Bjuder på en liten film från dagens hoppning som Lisa filmade lite ifrån.


Inte att glömma att pluttisen bara har hoppat fyra ggr totalt...så jag tycker han är riktigt duktig!


Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards