Chocolicious

Alla inlägg den 4 maj 2013

Av Malin - 4 maj 2013 21:18

Mycket som skulle hinnas med idag trots allt. Både syrran och föräldrarna är iväg på varsin Bruce konsert, så jag är kattvakt på alla håll och kanter, och har således patrullerat samtliga hem i familjen Anderssons ägo.

Förutom det så hade jag även insläpp i stallet. Var på plats strax innan så jag hann med att mocka till Nero. Sen hämtade jag in pållisarna en efter en, och så av/på med respektive täcken. Medan Nero mumsade eftermiddagsmat passade jag på att göra höpåsar samt foderhinkar både till idag och imorgon, himla skönt att ha det klart eftersom det blir tillräckligt mycket imorgon med tävlingen.



Å sen var det dags för tävlingsprep. Tog med mig plutten ner till spolspiltan och så blev det ett långt bad med varmt skönt vatten och löddrande schampo. Nero verkade njuta av behandlingen och vi hade sällis av Therre och pratade lite häst. Lite roligt att hon trodde att Nero var 6 år och inte 4. Hon blev ganska chockad när jag upplyste henne om hans riktiga ålder...mattes duktiga kille! Han uppför sig som om han vore 6år minst!


Efter avslutad dusch återvände vi till stallet där han fick mysa i fleecetäcket medan jag redde ut svansen och flätade den så vi får så lite smuts som möjligt i den under natten.


 


Sen tog vi itu med manen och knoppandet. Usch vad kort manen fortfarande var, är på gränsen att det gick att knoppa, men med stenhårt knutna flätor så fick vi till hyffsade knoppar. Inte alls så snygg som det kan bli, men det får duga tills manen växt ut lite mer. Återstår att se hur många som sitter kvar i morgon bitti dock   


Avslutade med att borsta av honom och sen på med ett nytt torrt fleecetäcke över natten. Sen fick Nero återvända in till boxen och knapra hö.

Ägnade mig sedan åt att plocka ihop alla grejor som ska med. Det är alltid så mycket som ska packas och göras iordning, men nu tror jag det mesta är klart iaf. Gäller det bara att få med sig allt imorgon bitti med.


Uppdaterade startlistor för morgondagen;


 


Så nu får ni hålla tummarna för oss imorgon bitti. Planerar att vara på plats i stallet vid 7-tiden, åka vid 8-tiden, så borde vi vara på plats vid 8.30 och ha lite mer än en timme på oss att se oss omkring och rida fram. Tanken är att skritta fram honom i 15 minuter och sedan rida fram i ungefär 30 minuter innan vi ska in på banan. Vi får väl se hur han känns!
  

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards