Chocolicious

Alla inlägg den 1 september 2013

Av Malin - 1 september 2013 22:30

...in paradise!

Vi kan väl säga att denna helg innehållit lite smått udda element. Igår morse när jag gick upp så uppmärksammande jag ett dött rådjur på vårat gärde, ca 20m från vårt hus. Gick ut för att titta, och inser att det är något rovdjur som slagit rådjuret. Så jag pratar med lite andra kunniga inom området, och troligen varg eller lodjur som varit i farten. En arbetskamrat skulle komma och sätta upp en kamera igår kväll, då rovdjuret i fråga troligen skulle komma tillbaka efter sitt byte under natten, men av någon anledning så blev inte det gjort.


Så här såg det ut när vi hittade det...

 


Å imorse när jag skulle till stallet vid 7-tiden för morgonfodring och utsläpp, då var rådjuret borta. När jag sen var på väg hem från stallet vid 11-tiden, så ringer sambon och berättar att Geeris har rymt, med sele och löplinan på...suck!

Så när jag gick ut på Geerisjakt så hittar jag naturligtvis rådjuret lite längre in i skogen...

 

Lite mera tuggat på och dessutom lite lätt begravt under mossa och löv. Iaf fick vi upp en kamera på plats och vid 20.15 ikväll fick jag detta som mms på telefonen...

 


Ett STORT lodjur som kalasar på rådjuret. Så då vet vi vad som springer omkring i våran skog....brrr!


Hur det gick med allt annat...tjaaa...i stallet så fick hästarna sin frukost och medan de åt den så gjorde jag om inne i sadelkammaren, så det passar mitt behov lite bättre. Blev riktigt bra. Sen kom Minna och Lovisa för vi skulle släppa in Lestr till Nero och Bosse. Lite sura miner och Nero föser en del med Lestr...men annars betar dom mest...så det gick ganska lugnt till väga.

Efter att ha mockat och fixat med maten så tog Minna och jag ett varv runt hagen för att kolla över stolpar och rep inför vintern. Vi fick byta en del, men överlag såg det bra ut.


Å Geeris....ja jag ägnade 4 timmar åt att gå runt i skogen och ropa och locka på honom, sen behagade katten dyka upp, utan både sele och lina...så ifall någon hittar en sele med tillhörande 25m lina i skogarna runt Talvan så tillhör det oss....  


Efter kattincidenten så begav vi oss till sommarstugan för att plocka lite svamp....å hittade 20liter kantareller...trevligt!

   


Blev bjudna på god middag, stekt oxfilé med ris och så en god sås på våra nyplockade kantareller. Vi hann även med att plocka en hel ICA-påse med äpplen och lite god plommon.

Såå var den helgen till ända...skulle väldigt gärna ha 5 dagar helg och två dagars arbetsvecka...  

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards