Chocolicious

Alla inlägg den 21 september 2013

Av Malin - 21 september 2013 22:30

Idag stod således vår fjärde dressyrtävling tillsammans på schemat och värd för det hela var Mullhyttans Ridklubb som lånat in sig på Kvinnerstas anläggning. Var på plats i stallet vid 8-tiden imorse och Nero hade ätit klart frukosten när jag kom dit. Madde skulle iväg till Hammarö och tävla med Chicago, vi hade samma starttid, så hon var redan där och fixade. Nero hade lyckats pilla loss ett par knoppar, så jag fixade om dessa, löste upp svansflätan och borstade av honom. Fixade iordning hinkar med dricksvatten, betfor och vatten att svabba av Nero med efter avslutad ritt. Fyllde på med hö i en påse och la dit lite äpplen. Hann även med att mocka Neros box och lägga in eftermiddagsmaten innan det var dags att lasta och åka.


Nero gick direkt in i transporten och belönades med ett äpple. In med övriga saker och sen var det bara att åka.

Råkade ut för en mindre incident på vägen in, då en bil körde om oss och både jag och sambon tycket det såg ut som om han hade punka på ett bakdäck. Samtidigt blir vi omkörda av en bil som åker in precis framför oss och sen lägger sig en stor minibuss med släpvägen på utsidan om oss, och då går däcket totalt sönder för bilen och skär loss från bilen och kommer rullandes bredvid bilen. Alla tvärnitade och jag fick försöka mig på en lagom snäll tvärbromsning med tanke på Nero. Allt gick bra, men det är inge trevligt när det händer!


Väl framme på Kvinnersta så lastade vi ur Nero som numera är som en rutinerad herre på tävlingsplatsen och varken stampar, skriker eller irrar omkring. Han tittar sig bara nyfiket omkring men är helt lugn och avslappnad. Klädde på honom och hoppade upp för framridning inne i ridhuset. Första gången vi var i ett nytt ridhus på tävling, och Nero kunde inte ha skött sig bättre, helt lugn och avslappnad, skrittade fram utan att bry sig om att det låg klossar på kanten till sargen och dylikt. Mycket beröm. Han kändes lite stel idag, så det blev mycket lösgörande ridning även här. Red fram i ca 30 minuter innan vi begav oss till collectingringen där man fick rida runt medan ekipaget före red sitt program.


Pga dålig belysning i ridhuset så fotade endast sambon oss i collectingringen och på tävlingsbanan, så bjuder på lite bilder därifrån;


Väntar på att få komma in....

 

I collectingringen...

                           

Inne på tävlingsbanan innan start...

         

Efter avslutade ritt....

 


Så hur var känslan idag då.....mnja....han uppförde sig bra idag och den enda egentliga missen var att han fattade fel galopp när vi skulle fatta högergaloppen, dvs samma fel som sist, korrigerade sig dock snabbt när jag bad om det. Annars inga stora missar, dock var ju domaren otäckt som satt i en bil, och vid det hörnet så blev det väldigt spänt och lite dålig kontakt. Spändheten påverkade ju hela ritten, så jag fick inte den där härliga känslan av samspel, utan spänt och lite forcerat. Är dock nöjd med att han ändå genomför hela ritten utan några dumheter, trots att det blir lite otäckt.


Å vad tyckte domaren?

Jodå...idag fick vi äntligen vår första godkända ritt, vi red på 63,93% och hade en dip på en 4;a på fel galopp, men annars en jämn blandning av 6;or, 6,5;or och 7;or. Så inga större missar, men inte heller riktigt bra! Är jättenöjd med att vi fick till jämnheten idag, även om jag saknar den riktiga wowkänslan som vi ofta hittar på träning. Å då är det inte så konstigt att min känsla för ritten inte riktigt blir 100%


Vi låg placerade på en femte plats ändå tills sista ekipagets resultat petade ner oss, så vi hamnade på en sjätte plats av 18 startande och första utanför placering. Är jättenöjd med dagen som helhet och även kommentaren från domaren;


"Positiv häst med god bjudning"


Alltid trevlig att höra!


 



Lite fler bilder från dagen...


Skrittar av efter avslutad ritt...

     

Finaste killen...

 

Tycker verkligen att han är så snygg i sitt rundsydda träns.....

     


Nero i sitt snygga tävlingstäcke från Horseware.....

 


 

Fina blingbling pannbandet... 

 


Så nu laddar vi om för tävlingen hemma nästa helg....börjar med två välförtjänta vilodagar för Neros del, eftersom jag jobbar natt med start imorgon kväll.

På onsdag väntar den sedan tidigare planerade fotograferingen av Nero med fotograf Natalie Lindholm...ska bli spännande!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards