Chocolicious

Alla inlägg den 6 september 2016

Av Malin - 6 september 2016 22:15

Idag blev en sån där lång dag som jag har tre stycken på rad denna veckan.

Jobbar nämligen hela dagen, stallet direkt därefter med insläpp av samtliga hästar, vilket medför att jag är hemma vid strax för 21 på kvällen. Slå det om ni kan!


Så när jobbet var avklarat så åkte jag direkt till stallet. Mockade och fixade färdigt i stallet innan jag tog mig an hästarna. Nero och jag körde ett dressyrpass på ridbanan idag. Lite uppmjukande till att börja med efter gårdagens skrittur och helgens tävling. Fokus idag låg på ett jämnt stöd i handen med ett jämnt tryck bakifrån. Dvs att han jobbar genom hela kroppen och bär upp sig själv i samtliga gångarter. Efter lite trixande fick vi till en fin känsla. Red lite bakdelsvändningar och öppna sluta efter hur det ser ut i helgens tävlingsstarter. Ska nämligen deubtera MsvC2 denna helgen, så då började vi att känna lite på vägarna.


Är egentligen ingen större skillnad, förutom att det ingår bakdelsvädningar istället för ryggning i MsvC2. Spännande!

När Nero var färdig fick han komma in och mumsa hö medan jag hämtade Dino.


Hade tänkt rida ut, men det blåste storm och började skymma, så vi sköt på det till en dag med bättre väder.

Således blev det ett pass på ridbanan även idag. Vi fortsatte vårt jobb med rakriktning och ställning på volt. Att forma igenom hela kroppen runt skänkeln och bibehålla ställningen oavsett gångart. Ett digert men nyttigt arbete. Å det går väldigt mycket lättare nu när han har bättre tryck i steget pga skorna.


När båda killarna var ridna var det bara att göra rent utrustningen och släppa in övriga hästar innan jag äntligen kunde åka hemåt för middagsmat!


Stallet bra, men hemma bäst!

 

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Chocolicious


Ovido - Quiz & Flashcards